Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jaka długość i średnica wężyków podciśnienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Koledzy chciałbym zabrać się za wymianę wężyków podciśnienia i dlatego potrzebuje inforamcji jakie średnice węzyków zamowić i w jakich długościach te ęzyki brać odpowiednio aby starczyło mi wymianę? POZDRAWIAM

Opublikowano

Potrzebne będą Ci 4mm i 5mm, a długosć weź metr tego i tego, ja kupiłem ostatnio 2metry 4mm, dzisiaj sie wymienia przy okazji to napisze ile 4mm zostało mi :good:

Opublikowano
  • Autor

a te kawałki węzyka co wychodzą z górnej obudowy filtra powietrza to są o średnicy 5mm?? A i jeszcze pytanie ile powinien mieć długości wężyk ktory idzie do gruchy od turbo?

Opublikowano

a te kawałki węzyka co wychodzą z górnej obudowy filtra powietrza to są o średnicy 5mm?? A i jeszcze pytanie ile powinien mieć długości wężyk ktory idzie do gruchy od turbo?

5mm to średnica otworu, a nie całego wężyka :wink4:

A co do turbo bedziesz musiał sprawdzić, bo nie pamietam jaka tam długość była

Opublikowano
  • Autor

oczywiście chodziło mi o średnice otworu :) A co do tego kawałka co idzie do gruchy to właśnie nie psrawdze u siebie jaka powinien mieć długość bo kiedyś go troche skracałem a nie pamietam o ile a teraz jak bede wymieniał na nowe to chciałbym zalożyć o odpowiedniej długości. A jakie wężyki Kowi87 ty sobie zakładasz?

Opublikowano

Na turbo mam załozony 5mm sylikonowy od roku dlatego nie pamietam ile tam potrzeba było, a teraz zmieniam wszystko co sie da, gdzie mam zwykłe wężyki :wink4:

Opublikowano

Pytanko, co daje wymiana wężyków na sylikonowe? Moje, zwykłe chyba działają OK, autko lata bez problemu.

:hi:

Opublikowano

Pytanko, co daje wymiana wężyków na sylikonowe? Moje, zwykłe chyba działają OK, autko lata bez problemu.

mniejsze prawdopodobieństwo zagiecia sie wężyka i poza tym są trwalsze niz standardowe, które lubia pękać :disgust:

Opublikowano

przynajmniej widać na nich w którym miejscu jest pęknięcie bo nie mają oplotu.

Opublikowano
  • Autor

Jezeli auto jezdzi bez problemow to nie szukaj dzuiry na siłe :) tylko się ciesz ze jest wszystko w porządku.

Opublikowano

Jezeli auto jezdzi bez problemow to nie szukaj dzuiry na siłe :) tylko się ciesz ze jest wszystko w porządku.

no nie do końca :wink4: moje jeździ bez problemów a zabrałem się kiedyś za wymianę tych wężyków i okazało się że jeden był już zdrowo przetarty, jeszcze szczelny ale nie wiadomo jak długo :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A czy ktoś jest mi w stanie opowiedzieć jaka średnice maja ori wężyki?? Bo gdzieś wyczytałem że np ori ma 3,2mm a że cieżko go kupić to montuje sie zamiennik np Samco o średnicy 4,0mm

Opublikowano

A czy ktoś jest mi w stanie opowiedzieć jaka średnice maja ori wężyki?? Bo gdzieś wyczytałem że np ori ma 3,2mm a że cieżko go kupić to montuje sie zamiennik np Samco o średnicy 4,0mm

i tak zrób :good:

Opublikowano

http://www.re5pect.pl/index.php?products=product&prod_id=358

ten jest przy gruszce turbo, przy N75, zbiorniku podciśnienia, przy ścianie grodziowej i przy zaworku N18

http://www.re5pect.pl/index.php?products=product&prod_id=359

ten na trójniku przy filtrze powietrza, między EGR'em a N18, przy samym N18 i kawałki przy N75

Opublikowano
  • Autor

http://www.re5pect.pl/index.php?products=product&prod_id=358

ten jest przy gruszce turbo, przy N75, zbiorniku podciśnienia, przy ścianie grodziowej i przy zaworku N18

http://www.re5pect.pl/index.php?products=product&prod_id=359

ten na trójniku przy filtrze powietrza, między EGR'em a N18, przy samym N18 i kawałki przy N75

Dzieki :)

A czy mogłby ktoś zerknąć np do Etki ile tego przewodu mam sobie uciąąć i założyć na grochę od turbo?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wężyki zamówie , tylko mam pytanie jaką średnicę ma ta guma łącząca kolektor ssący z tą rurą plastikową idącą od IC? pytam ponieważ łapie mi błąd i wczoraj wyczaiłem tam małe pęknięcia a przy wyższych obrotach czuć, że troche dmucha. :hi:

Opublikowano

Fi51

Opublikowano

będzie dobry, ale cena za to jest ogromna :thumbdown: ja kiedys kupiłem sobie metr takiego sylikonu za 90zł 3krotniezbrojony z Agrokoru :good: