maniombw5 Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Mam wyciek oleju przy filtrze oleju . Przed wymianą filtra było mokro , wymieniłem filtr na nowy i wyciek nie zniknął czy tam w środku gdzie wkrecany jest filtr jest jakaś uszczelka?? Dzięki za pomoc!!
Nosfer Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Jest uszczelka - Oring. Wystarczy zbyt mocno dokręcić filtr by ją uszkodzić. Jest duża szansa, że to jest przyczyną - no chyba, że pęknięta jest obudowa. Wypadałoby rzucić na to okiem.
maniombw5 Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 a czy tą uszczelke można mymienić poprzez odkręcenie filtra czy jakoś inaczej trzeba sie do niej dostać??
mirek s Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Po odkręceniu filtra, trzeba odkręcić jeszcze śrubę kluczem 27. Poszukaj na forum jest ładny opis naprawy.
Jarekt87 Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 Kolego gdzie można znaleźć ten temat odnośnie wymiany tego oringa??? Bo szukałem i nie mogłem znaleźć.Z góry dzięki za pomoc.
mirek s Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 Kolego gdzie można znaleźć ten temat odnośnie wymiany tego oringa??? Bo szukałem i nie mogłem znaleźć.Z góry dzięki za pomoc. Wpisz - oring chłodnicy oleju.
Buba Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 wystarczylo zerknac troszke nizej i masz temat o tym samym http://www.a4-klub.pl/smf/b5_adr_18_oringi_w_obudowie_filtra_oleju-t12826.0.html
Rekomendowane odpowiedzi