AZIK Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam Kolegów!!! Czy istnieje możliwość regeneracji/naprawy manetek w zakresie włączenia świateł długich ??? po przełączniu ich w pozycję długie jest ECHO, natomiast poganiacze (czyt. do siebie) działają... da się to zrobić z "chłopskim" rozumem czy trzeba zakupić new tzn używane ??? Z góry dziękuję za podpowiedzi....
grzanek85 Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 rozbierz wyczyść styk od długich i będzie działać
AZIK Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Opublikowano 14 Lutego 2010 spróbuję to oblookać w takim razie... a mógłbyś podpowiedzieć, czy kierę trzeba ściągać ??? jak tak, to na wyłączonym aku lub stacyjki nie przekręcać, prawda??? proszę o przypomnienie zagadnienia...
Pandzior Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 Jeżeli chcesz wyciągnąć manetkę musisz zdjąć kiere, najlepiej odłączyć aku przed tą operacją i podłączyc dopiero po podłączeniu poduchy.
l_krupinski Opublikowano 15 Lutego 2010 Opublikowano 15 Lutego 2010 i tam wszystko znajdziesz. Sam robiłem to niedawno bo miałem ten sam problem co ty i wyczyszczenie i pozmarowanie wazelina techniczną pomogło i teraz działa bez żadnego problemy Są posty opisujące krok po kroku co i jak zrobić
_Solar_ Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 nie kazdemu czyszczenie lub psikniecie wd40 pomoze. W moim przypadku trzeba było podgiąć styki. Długie juz działaja elegancko a blinda jest niemal ze na dotyk
magik 18 Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 ale sposób jest prosty i bez rozbierania
l_krupinski Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Bardzo żadko pomaga same przepłukanie tylko wd-40 i to bez rozbierania. Nie masz co sie bac tego rozebrania manetek bo sprawa tam nie jest skomplikowana a wtedy napewno napewno rozwiążesz problem
luk88spider Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/audi_a4_b5/all_b5_regeneracja_przelacznika_swiatel_drogowych-t18542.0.html tu masz wszystko opisane co i jak... ja to robiłem wg tego opisu i wszystko poszło bez kłopotu :>
MATIUS Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 koledzy a co może być przyczyną włanczam światłą drogowe i gasną mi tylne pozycje.. :/ manetka?? mam załozone lampy sonar z przodu orginalnie były bosch z halogenami a by działały światła pozycyjne muszę mieć właczony włącznik przeciwmgielnych z przodu jak go wyłącze gasną pozycje z przodu i z tyłu.... jeśli mam włączone światła mijania i zapale drogowe gasną pozycje z tyłu...;/;/ niewiem jak to ugryść i od czego zacząć...
AZIK Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Opublikowano 26 Marca 2010 Witam... trochę czasu minęło ale temat ogarnąłem.... Dzięki wszystkim za podpowiedź a w szczególności za linka do tego fajnego manuala stracha miałem jedynie przy ściąganiu poduchy z kiery, bo z tą czynnością spotkałem się pierwszy raz... a reszta poszła elegancko... wg mnie płukanie wd-40 czy innymi specyfikami jeżeli manetki są na kolumnie nie ma najmniejszego sensu... po prostu trza zakasać rękawy, zebrać narzędzia i chwilę cierpliwości na rozebranie na elementy pająka:)... działa lepiej niż w dniu zakupu auta Wszystkim który brali udział w poście
Gość mirozbiro Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 nie rozbierałem manetek ! po ściągnięciu górnej obudowy wstrzyknąłem WD 40 , zadziałała blinda od razu
Rekomendowane odpowiedzi