Opublikowano 21 Listopada 201312 l ma o jeden wiecej przewodow w kostce do silnika spojrz na schematy na pierwszej stronie
Opublikowano 21 Listopada 201312 l Takie, że domykanie szyb nie dziala, ze da sie otworzyc od kierowcy tylna szybe a od pasazera juz nie, ze przycisk podswietlenia tylny prawy swieci non stop itp. poprostu jeden wielki cyrk.
Opublikowano 21 Listopada 201312 l No czytam watek od poczatku jestem na str 4 i nikt nic nie pisze by jakies problemg z wiazkami wystepowaly hymmmm czytam dalej Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 21 Listopada 201312 l podstawa to to ze wiazki nie dziela sie na polift i przedlift..... tylko wiazki do 97 i powyzej, roznica jest taka re te do sa sterowane ze zwylkego przekaznika a te powyzej z pompki centralnego.... ---------- Post dopisany at 17:05 ---------- Poprzedni post napisany at 17:01 ---------- dobra uprzedze troche fakty.... masz rok 97 czyli najlepiej bylo by sprawdzic co tam u Ciebie siedzi i jakiej wiazki masz szukac..... zdejmujesz boczek od kierowcy i sprawdzasz ile kabli idzie do silnika.... jak 7 to przd jak 8 to po
Opublikowano 21 Listopada 201312 l podstawa to to ze wiazki nie dziela sie na polift i przedlift..... tylko wiazki do 97 i powyzej, roznica jest taka re te do sa sterowane ze zwylkego przekaznika a te powyzej z pompki centralnego....---------- Post dopisany at 17:05 ---------- Poprzedni post napisany at 17:01 ---------- dobra uprzedze troche fakty.... masz rok 97 czyli najlepiej bylo by sprawdzic co tam u Ciebie siedzi i jakiej wiazki masz szukac..... zdejmujesz boczek od kierowcy i sprawdzasz ile kabli idzie do silnika.... jak 7 to przd jak 8 to po Eh. To ja juz niewiem jaka mam. Prawde mowiac nie wiedzialem o tym podczas kupna. Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka ---------- Post dopisany at 18:10 ---------- Poprzedni post napisany at 18:06 ---------- podstawa to to ze wiazki nie dziela sie na polift i przedlift..... tylko wiazki do 97 i powyzej, roznica jest taka re te do sa sterowane ze zwylkego przekaznika a te powyzej z pompki centralnego....---------- Post dopisany at 17:05 ---------- Poprzedni post napisany at 17:01 ---------- dobra uprzedze troche fakty.... masz rok 97 czyli najlepiej bylo by sprawdzic co tam u Ciebie siedzi i jakiej wiazki masz szukac..... zdejmujesz boczek od kierowcy i sprawdzasz ile kabli idzie do silnika.... jak 7 to przd jak 8 to po Dzieki. Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 27 Listopada 201312 l a jest mozliwosc podlaczenia tak na jakis czas tego, zeby ominac moduł konfortu?
Opublikowano 27 Listopada 201312 l tak.... zamien dwa przewody w zielonej kostce ze soba miejascami...... chodzic bedzie ale nie biore odpowiedzialnosci za np rozladowany aku czy cos innego....
Opublikowano 27 Listopada 201312 l ja jednak proponuje zrobienie własnej wiązki na tył. Jeżeli ktoś rozumie te schematy el.to jest to bułka z masłem (przynajmniej jak dla mnie zrobiłem i działa prawie wszytsko). U mnie jedynie domykanie tylnych szyb nie działa z kluczyka. Kabelek odpowiedzialny za domykanie podpięty do przednich szyb i nie działa.
Opublikowano 4 Marca 201412 l witam koledzy próbuję troszkę się dowiedzieć na temat montażu tylnych el. szyb czy jak bym miał tylne ramki wraz z silniczkami i kablami to jak wygląda podłączenie tego bo wiadomo że ramki tylko zamieniamy czyli swoje wyjmujemy a wkładamy te z el. szybami do tego drugie boczki z przełącznikami a jak jest z instalacją gdzie się te kostki podłącza tylko pod przełącznik 4x el. w przednich drzwiach czy jeszcze gdzieś w innym miejscu też
Opublikowano 4 Marca 201412 l wywalasz swoją wiązke na dwie szyby i przeciągasz na 4 podpinasz plusa i mase i spinasz kostki do siebie z przełącznikami ot cała filozofia najwięcej roboty jest z przeciągnięciem wiązki reszta to tylko wepnięcie wszystkiego na swoje miejce
Opublikowano 4 Marca 201412 l Piotrek o ile pamiętam to jedna kostkę sięe rozpina w nogach kierowcy pod podstopnica i podłącza od nowej wiązki , a która ? Będziesz wiedział jak juz będziesz miałl nowa wiązka bo ich pomylić się nie da
Opublikowano 4 Marca 201412 l nie wiem czy dobrze zrozumiałem bo jestem ciemny w elektryce ale z tego co mówisz to że moja instalacja nie zadziała pod 4 szyby tylko trzeba ją wywalić a wsadzić całą kompletną na 4 el. szyby i tylko co jest do zrobienia to podłączyć plus i masę w tym samym miejscu co poprzednia instalacja miała to podłączenie a dalej to już tylko poprowadzenie wiązki pod wykładziną lub plastikami i wpięcie kostek w boczki oraz w silniczki. dobrze zrozumiałem czy może jeszcze coś jest do podłączenia. po przejściu na 4 el, szyby nie ma obowiązku kodowania niczego ?
Opublikowano 4 Marca 201412 l wszystko dobrze zrozumiałeś, nic nie trzeba kodować swoją usuwasz i motujesz na 4 szybki
Opublikowano 4 Marca 201412 l no to fajnie że mi to uprościłeś trochę bo myślałem że będzie więcej jakiś skomplikowanych zadań do zrobienia a tu wychodzi że jedyne co trzeba podpiąć to tylko plus i masę położyć wszystko gdzieś i będzie działało
Opublikowano 5 Marca 201412 l Łatwo mówi się " poprowadzić wiązkę " W rzeczywistości wyciągasz fotele i kanape, cały tunel , wewnętrzne progi, osłony słupków od podłogi po dach , dolna polke pod kierownicą, podstopnice no i boczki , stara instalke od 2 szyb możesz zostawić bo ciężko będzie ja wypruc , moja sobie tam leży do tej pory, najciężej poprzewlekac przewody przez harmonijki w drzwiach a juz najtrudniej w drzwiach kierowcy przez harmonijkę i słupek , mi zajęłolo to 2 dni licząc od 8 do 16 , ale dużo czasu zajęło mi przełożenie mechanizmów do swoich ramek , jakbym wiedział ze tyle pierdolenia z tymi nitami to bym cale ramki wziął , cały dzień spokojnie będziesz to robil Wskazowka bardzo istotne jest podłączenie prawej strony przód tył, jak pomylisz to domykaniez klucza nie bedzie działać albo otwieranie, jak bedzies juz miał wiązkę w rękach i wiedział która to prawa strona to dluzsza część wiązki idzie na tył a krótsza na przód ---------- Post dopisany at 10:51 ---------- Poprzedni post napisany at 10:45 ---------- Ale najlepiej to najpierw rozłóż wiązkę w aucie na dywanie wszystko podłącz i zobacz czy wszystko działa zanim poskladasz auto do kupy
Opublikowano 5 Marca 201412 l Łatwo mówi się " poprowadzić wiązkę " W rzeczywistości wyciągasz fotele i kanape, cały tunel , wewnętrzne progi, osłony słupków od podłogi po dach , dolna polke pod kierownicą, podstopnice no i boczki , stara instalke od 2 szyb możesz zostawić bo ciężko będzie ja wypruc , moja sobie tam leży do tej pory, najciężej poprzewlekac przewody przez harmonijki w drzwiach a juz najtrudniej w drzwiach kierowcy przez harmonijkę i słupek , mi zajęłolo to 2 dni licząc od 8 do 16 , ale dużo czasu zajęło mi przełożenie mechanizmów do swoich ramek , jakbym wiedział ze tyle pierdolenia z tymi nitami to bym cale ramki wziął , cały dzień spokojnie będziesz to robil Wskazowka bardzo istotne jest podłączenie prawej strony przód tył, jak pomylisz to domykaniez klucza nie bedzie działać albo otwieranie, jak bedzies juz miał wiązkę w rękach i wiedział która to prawa strona to dluzsza część wiązki idzie na tył a krótsza na przód ---------- Post dopisany at 10:51 ---------- Poprzedni post napisany at 10:45 ---------- Ale najlepiej to najpierw rozłóż wiązkę w aucie na dywanie wszystko podłącz i zobacz czy wszystko działa zanim poskladasz auto do kupy Właśnie dlatego odpuściłem temat mimo że trafiłem komplet boczków pod mój kolor - bo wszystko ładnie wygląda tylko dołozyć wiązke i przełożyć ramki ale jak się zagłębić w temat , no i jak rozebrane auto to przydałoby się dołożyć Bose i parę innych pierdół i koszty by rosły Jeśli będziesz miał wiązkę to tam za bardzo nie ma co pomylić , tylne kable do szyb są na czerwonych wtyczkach - zresztą ktoś ma akurat na sprzedaż na forum tam są fotki
Opublikowano 5 Marca 201412 l Wtrącę się do tematu i dodam, że kładłem ostatnio wiązkę el. lędźwi i te parę kabelków to była katorga bez wyjmowania dywanu więc przy el. szybach tymbardziej raczej wyprucie całego dywanu
Opublikowano 5 Marca 201412 l dywanu nie trzeba wyciągać, wystarczy go podnieść owszem fotele przednie trzeba zdemontować słupki itd mi zajeło to cały dzień w drzwiach przednich pasazera wiąka jest ta sama wiec odpada demonaż jednego boczka i przeciągania tam kabelków.
Opublikowano 5 Marca 201412 l banan ale warto uwierz , jesli wozisz dzieci np lub nie ogarnietych pasazerów to nie musisz sprawdzac po nic ciagle czy szyby sa dociagniete np przed myjania albo w deszczu i potwierdzam trzeba miec zgrabne chude łapki i ciagasz pod dywanem bez jego wyjmowania
Opublikowano 5 Marca 201412 l no to widzę że temat z podłączeniem nie jest najgorszy tylko to wyciąganie dywanu i tak dalej to jest chyba najgorsze zadanie