vauxhall95 Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam.Zamontowalem fis kupilem czujnik,taki jak cisnienia oleju tylko niebieski.I teraz pytanie wiem ze jest miejsce,ale musze nawiercac czy nie.Pozdrawiam
leoncjo Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Ostatnio zakupiłem taki czujnik, wygląda u mnie nieco inaczej niz czujnik cisnienia oleju..tzn. cisnienia ma konektor na zwykłą wsówkę, a temp u mnie taki jakby grzybek na który mozna wsunąć wsuwkę. Jest na niego przewidziane miejsce w podstawie filtra oleju (mały nagwintowany otworek), znajdziesz go patrząc na podstawę filtra od strony kierowcy.
vauxhall95 Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Opublikowano 25 Lutego 2010 Ale musiales go wiercic czy nie??
leoncjo Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 W podstawie filtra oleju masz gotowe, idealnie pasujące, nagwintowane miejsce na czujnik temp oleju .
vauxhall95 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Opublikowano 26 Lutego 2010 Tak,jak mam gotowe,jak tam nie ma dostepu do oleju??
leoncjo Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 Ale z Ciebie oryginał , tu masz czujnik: http://www.a4-klub.pl/smf/odp_efekt_wymiany_licznika_na_fis-t10354.0.html;new;topicseen#new Czujnik wkręcasz w aluminium, a to z kolei ma bardzo dobre przewodnictwo cieplne i ma taką sama temp jak olej płynący przez aluminiową podstawę filtra.
Rekomendowane odpowiedzi