Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] 96r. Domykanie szyb się zepsuło. Gdzie znajduje się moduł komfortu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam problem z domykaniem szyb.

Do tej pory domykanie szyb działało bez problemu z kluczyka i z pilota, a pewnego pięknego dnia przestało działać. Jestem z tego powodu bardzo niepocieszony:(:(:(:( Centralny zamek działa bez problemu. Nie działa tylko domykanie szyb.

Co mogę zrobić, żeby to naprawić.

Gdzie jest umieszczony jest moduł komfortu w B5 1Z??? Czy jest to osobne urządzenie, czy znajduje się w pompce centralnego?

Gdzie szukać przyczyny tego uszkodzenia??

Prosze o pomoc...

Opublikowano

Z tego co się orietuję to moduł komfortu znajduje się w pompce centralnego zamka

Opublikowano

Z tego co się orietuję to moduł komfortu znajduje się w pompce centralnego zamka

w bagażniku w schowku po prawej stronie

Opublikowano
  • Autor

w bagażniku w schowku po prawej stronie

czyli jest umieszczony wewnątrz pompki centralnego??

Opublikowano

a nie jest przypadkiem w podłodze pod nogami kierowcy???

Opublikowano

był niedawno tutaj na forum spoko ziomal @kapsel.nie chudy szpenio w alarmach. :notworthy:poszukaj zioma napewno zna lekarstwo. :)

Opublikowano

Najpierw to może bezpiecznik sprawdz :rolleyes: od domykania

Opublikowano

umieszczony jest w bagażniku po prawej stronie umieszcony w pompce od centrala jesli dzala Ci zamykanie normalne szyb i otwieranie to cos tam sie zwedzilo i jak nie znasz sie na elektronice to raczej sam nic nie zdzialasz wiec mechanior jakis dobry a jak nie to nowa pompka do centrala.

Opublikowano

nie wiem jak w 1Z ale u mnie moduł komfortu jest w podłodze, pod nogami, taka czarna "skrzyneczka"

Opublikowano
  • Autor

Najpierw to może bezpiecznik sprawdz :rolleyes: od domykania

bezpieczniki (przeleciałem wszystkie) sprawdziłem w pierwszej kolejności.

który dokładnie bezpiecznik odpowiada za domykanie szyb??[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2007, 11:42 _________________________________________________

jesli dzala Ci zamykanie normalne szyb i otwieranie to cos tam sie zwedzilo

własnie wszystko inne działa bez zarzutu, padło tylko domykanie (z pilota i kluczyka)

Opublikowano

nie wiem jak w 1Z ale u mnie moduł komfortu jest w podłodze, pod nogami, taka czarna "skrzyneczka"

Mam prośbę

napisz jakie kolory kabelków dochodzą do modulu (potrzebne do podłączenia alarmu - funkcja domykania)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

domykanie szyb nadal nie działa:(:(:(

czy macie jeszcze jakieś pomysły??? gdzie mogę coś takiego sprawdzić i naprawić w rzeszowie lub okolicach?? znacie jakieś firmy???

pomocy :a4fan:[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2007, 10:45 _________________________________________________sprawdziłem pompkę centralnego, przelutowałem podejrzane miejsca lutowania i nadal nie ma domykania szyb.

czy ktoś miał już taki problem??

prosze o pomoc

Opublikowano

Nie zawsze wszystko zauważysz w ścieżkach na płytce drukowanej w pompce centralnego, lepiej zanieś gdzieś do elektronika to przejrzy Ci za pare złotówek ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Na płytce pompki centralnego nic nie znaleziono podejrzanego...:(:(:( a domykanie szyb nadal nie działa :wallbash: :wallbash:

Gdzie mam szukać przyczyny??? Domykanie szyb by sie przydało mieć z powrotem, bo wiosna już niedaleko...

Macie jeszcze jakieś pomysły???

Opublikowano

moze glupi pomysl, podlaczales VAg-a i sprawdzales czy ni ezmienilo sie nic w kodowaniu?moze zwyczajnie sie rozprogramowalo... :mysli:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

nie wiem co sie stało - chyba jakiś CUD...

kiedyś bawiłem sie centralnym zamkim z pilota i nagle domykanie szyb zacżeło działać... :th: :th:

także wszystko już działa jak na poczatku... :th: