Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Przechowalnie opon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś się bawił w przechowywanie opon w specjalizowanych serwisach? Na co warto zwrócić uwagę decydując się na zakład? Czy jesteście w stanie polecić jakiś zakład we Wrocławiu?

Nie chce trzymać opon w piwnicy bo to jednak parę stówek jest, a to tylko kuszenie losu.

Z góry dzięki,

Pozdrawiam,

Irek.

Opublikowano

Wiele warsztatów zajmujących się wymianą opon ma taką możliwość przechowywania opon, a zamierzasz je trzymać na felgach czy bez?

Opublikowano

Ja moge polecic blizej mnie, warsztat na Wojnowie - w Łanach, gdzie rowniez przechowuja opony :good: Jak cos to wal na pw

Opublikowano

michal_g84, na felgach. Bardziej mi właśnie chodzi o felgi właśnie ;)

domjenick, dzięki.

jeśli tak to według mnie nie ma co się wiele obawiać co do wyboru przechowalni, bo jakbyś miał same opony bez felg to byłoby ryzyko że mogą je zniszczyć przez niewłaściwe przechowywanie (często kładą je jedna na drugiej, a nie bieżnikiem do ziemi)

Opublikowano

wojtas-audi, dzięki ale to drugi koniec miasta ;)

michal_g84, dzięki. Zatem tyle spokojniej ;)

Nie orientujecie się jakie są przybliżone koszta na sezon lub na rok?

Opublikowano

Nie jest jeszcze tak drogo w granicach 80-120 zl za sezon ... :good:

Drugi jaki moge polecic to troche blizej :polew: Na wybrzezu wyspanskiego :wink4:

Opublikowano

Dawaj do mnie ;) Przechowam taniej ;)

Opublikowano

Albo i tak dawaj do gorala :good: Jako ze to z mojej bylej fury to jakis rabacik bedzie :decayed:

Opublikowano

Sorki za podczepienie się do tematu, ale temat odpowiada mojemu pytaniu. Mam zimowe opony na felgach aluminiowych i pytanie odnośnie ich przechowywania. Mam dwie opcje:

1. W garażu w ciemnym miejscu jednak w lecie garaż mocno się nagrzewa - jest duszno i gorąco.

2. W kanale w tym samym garażu, kanał jest wymurowany. Nie ma tam nadmiernej wilgoci jednak wiadomo nie jest to idealnie suche miejsce. Jest Ciemno i mam tam sporo desek do obłożenia dobrze opon.

Mogę zastosować jakiś styropian - obkładanie itp. Teraz spawacz robi mi specjalny stojak więc obony będą w idealnym położeniu kwestia ich umiejscowienia. Czekam na wszelkie uwagi bo zależy mi na tych oponkach.