Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja modułu pamięci ustawień fotela kierowcy i lusterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kochani, sorry za totalny :ot: ale zadam pytanie z zupełnie innej beczki.

Mianowicie w jednym z zamontowanych foteli brakowało dwóch śrub torx, które mocują stelaż fotela do sanek, które poruszają się po szynach.

Chodzi o te puste otwory po śrubach.

20120828218.jpg

20120828219.jpg

Pomóżcie - gdzie mogę takie śruby kupić:question::question::question: - bo z ETKI w ASO to już chyba wszystkie możliwe numery torxów zaliczyłem i żaden okazał się nie pasować.:dontknow::disgust:

Opublikowano
  • Autor
Kochani, sorry za totalny :ot: ale zadam pytanie z zupełnie innej beczki.

Mianowicie w jednym z zamontowanych foteli brakowało dwóch śrub torx, które mocują stelaż fotela do sanek, które poruszają się po szynach.

Chodzi o te puste otwory po śrubach.

http://imageshack.us/a/img856/8698/20120828218.jpg

http://imageshack.us/a/img705/745/20120828219.jpg

Pomóżcie - gdzie mogę takie śruby kupić:question::question::question: - bo z ETKI w ASO to już chyba wszystkie możliwe numery torxów zaliczyłem i żaden okazał się nie pasować.:dontknow::disgust:

Suli wykręć daną śrubę i podjedź z nią do sklepu specjalistycznego - dobiorą taką samą. Pewne elementy w grupie VAG dostępne są tylko jako całość i śrubek do nich nie kupisz osobno.

...ew. jakiś szrot i sztukowanie.

Opublikowano

ze stelaża innego fotla pewnie sie spasuje:wink: jak znajde chwile to lukne:wink:

Opublikowano

Dominik przyjacielu :friends: Narasta narasta we mnie przekonanie, że będziemy się musieli spotkać :yes2::yes2: Po tym jak surowo zostałem doświadczony tej zimy przez niegrzejący fotel kierowcy, śrubki mogą mnie w tym tylko jeszcze bardziej utwierdzić:naughty:

Pytanie tylko - czy przed Bukowiną :drunk:czy już po:drunk::drunk::wink4:

Opublikowano

tak to wygląda:wink:

IMG_7950.jpg

Opublikowano

Stary - jesteś wielki :notworthy::notworthy::notworthy::banan::banan:- odezwę się do Ciebie później na PW:decayed:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam fotele w pełnej elektryce pod pamięć, kupiłem oryginalny kabel ( wiązkę drzwi) wraz z 8E0 959 769 5PR przełącznikiem do zapamiętywania pozycji, przykleiłem 8E1 959 527 – panel przycisków do kieszeni tapicerki i chciałbym uruchomić pamięć samych foteli bez pamięci lusterek ponieważ lustra mam od B8 z kierunkowskazami. Czy w mojej konfiguracji potrzebuje wymieniać silniczek podnoszenia szyb ( mam 8E1 959 801B ) na 8E1 959 801? lub na któryś inny z opisu powyżej? Czy jeżeli nie instaluje składanych lusterek tylko same fotele nie potrzebuje wymieniać tego silniczka?

Opublikowano
  • Autor
Panowie mam fotele w pełnej elektryce pod pamięć, kupiłem oryginalny kabel ( wiązkę drzwi) wraz z 8E0 959 769 5PR przełącznikiem do zapamiętywania pozycji, przykleiłem 8E1 959 527 – panel przycisków do kieszeni tapicerki i chciałbym uruchomić pamięć samych foteli bez pamięci lusterek ponieważ lustra mam od B8 z kierunkowskazami. Czy w mojej konfiguracji potrzebuje wymieniać silniczek podnoszenia szyb ( mam 8E1 959 801B ) na 8E1 959 801? lub na któryś inny z opisu powyżej? Czy jeżeli nie instaluje składanych lusterek tylko same fotele nie potrzebuje wymieniać tego silniczka?

Fotel kierowcy musisz kupić w wersji z pamięcią - memo ma inne silniczki (więcej pinów pod funkcje pamięci). Co do sterownika w drzwiach - też do wymiany (zwykły nie obsłuży panelu memo).

Opublikowano

fotel kierowcy mam w wersji memo z puszką prostokątną pod siedzeniem. Silniczek podnoszenia szyby mam o symbolu 8E1 959 801B - znaczy się powinienem kupić 8E1 959 801 i czy wystarczy tylko jeden na drzwiach kierowcy czy muszę wymienić też drugi z drzwi pasażera? Przypominam że nie instaluje składanych lusterek tylko chcę założyć fotele z pamięcią

Opublikowano
  • Autor
fotel kierowcy mam w wersji memo z puszką prostokątną pod siedzeniem. Silniczek podnoszenia szyby mam o symbolu 8E1 959 801B - znaczy się powinienem kupić 8E1 959 801 i czy wystarczy tylko jeden na drzwiach kierowcy czy muszę wymienić też drugi z drzwi pasażera? Przypominam że nie instaluje składanych lusterek tylko chcę założyć fotele z pamięcią

Wystarczy po stronie kierowcy. Moduł może być bez literki oraz E, F lub G.

Opublikowano

ok dzięki, - właśnie kupiłem 8E1 959 801 za 100 zł w tym koszt wysyłki w sobote bierzemy się z kumplem za rezanie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Sterowniki drzwi które obsługują sterowanie pamięcią lusterek to:

8E1 959 801 / 802

8E1 959 801E / 802E

8E1 959 801F / 802F

8E1 959 801G / 802G

Czyli kompletnie nie ma różnicy czy to będzie 8E1 959 801E czy 8E1 959 801G?

Jest między nimi jakas roznica ?

Czy mogę kupić silniczek lewy G a prawy F ?

Opublikowano
Sterowniki drzwi które obsługują sterowanie pamięcią lusterek to:

8E1 959 801 / 802

8E1 959 801E / 802E

8E1 959 801F / 802F

8E1 959 801G / 802G

Czyli kompletnie nie ma różnicy czy to będzie 8E1 959 801E czy 8E1 959 801G?

Jest między nimi jakas roznica ?

Czy mogę kupić silniczek lewy G a prawy F ?

tak wszystko jedno:wink:

Opublikowano

Mam problem z ogarnięciem jednej rzeczy. Czy moduł 8E0 959 433 CR obsłuży składane lusterka z pamięcią?

Opublikowano
  • Autor
Mam problem z ogarnięciem jednej rzeczy. Czy moduł 8E0 959 433 CR obsłuży składane lusterka z pamięcią?

CR ma alarm - wszystkie MK z alarmem to wersje HIGH więc obsługują także pamięć.

Opublikowano

CR ma alarm - wszystkie MK z alarmem to wersje HIGH więc obsługują także pamięć.

:dance::dance2: Yeah, trzy stówki do przodu :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam problem z ustawieniem pamięci foteli z kluczyka! Wyrezałem według opisu powyżej siedzenia w pełnej elektryce z podgrzewaniem. Zaprogramowałem przyciski panela pamięci w boczku kierowcy tak że pod 1 jest moje ustawienie a pod 2 syna. Wszystko śmiga wyśmienicie! Więc chciałem przypisać kluczyki do odpowiednich ustawień siedzeń i nic nie wychodzi?! W ustawieniach VAG kluczyki są widoczne ale nie umiem ich przypisać! Czy muszę coś programować VAG-iem aby przypisać kluczyki do odpowiednich ustawień foteli? Próbowałem tylko w czasie zapamiętywania panelem memory jednocześnie przyciskając pilotem otwieranie na przemian moim pilotem pozycje 1 i drugim pilotem pozycje 2. Po zamknięciu drzwi pilotem i późniejszym otwarciu jakimkolwiek pilotem nic się nie dzieje. fotel nie chce się ustawiać. Muszę ręcznie przycisnąć na panelu memory 1 aby ustawiła się pozycja fotela.

Opublikowano
  • Autor
Panowie mam problem z ustawieniem pamięci foteli z kluczyka! Wyrezałem według opisu powyżej siedzenia w pełnej elektryce z podgrzewaniem. Zaprogramowałem przyciski panela pamięci w boczku kierowcy tak że pod 1 jest moje ustawienie a pod 2 syna. Wszystko śmiga wyśmienicie! Więc chciałem przypisać kluczyki do odpowiednich ustawień siedzeń i nic nie wychodzi?! W ustawieniach VAG kluczyki są widoczne ale nie umiem ich przypisać! Czy muszę coś programować VAG-iem aby przypisać kluczyki do odpowiednich ustawień foteli? Próbowałem tylko w czasie zapamiętywania panelem memory jednocześnie przyciskając pilotem otwieranie na przemian moim pilotem pozycje 1 i drugim pilotem pozycje 2. Po zamknięciu drzwi pilotem i późniejszym otwarciu jakimkolwiek pilotem nic się nie dzieje. fotel nie chce się ustawiać. Muszę ręcznie przycisnąć na panelu memory 1 aby ustawiła się pozycja fotela.

Sterownik memo musi być zakodowany pod obsługę tej funkcji.

Opublikowano

Możesz podać kodowanie? Tak krok po kroku aby w końcu uaktywnić pamięć foteli sterowane pilotem!

Opublikowano
  • Autor

Możesz podać kodowanie? Tak krok po kroku aby w końcu uaktywnić pamięć foteli sterowane pilotem!

Odpalasz sterownik 36 (Seat memory) - kodowanie zmieniasz przyciskiem CODING. Powinno tam byc 00002. Sprawdz tez bledy w tym module bo jesli nie przyuczyles VINu to tez nie wszystko moze dzialac.