Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja modułu pamięci ustawień fotela kierowcy i lusterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Vin przyuczyłem i nie mam żadnych błędów! Jak wróce do domu sprawdze kodowanie czy mam 00002

---------- Post dopisany 19-04-2013 at 08:51 ---------- Poprzedni post napisany 12-04-2013 at 09:04 ----------

Bart-s w sterowniku 36 mam kodowanie 00002.

I jak przyciskam pilota kluczyka zmieniają się wartości zaprogramowanych kluczyków nr klucza 1 i nr klucza 2

Nie mam żadnych błędów w sterowniku pamięci.

A pamięć foteli z kluczyka nie działa. Może jest to spowodowane tym że założyłem tylko fotele z pamięcią a lusterka zewnętrzne nie są podpięte pod pamięć?

Opublikowano

No według opisu z pierwszego posta:

Mam otwarte drzwi, kluczyk w ręce,- ustawiam siedzenie potem przyciskam memo razem z pozycją "1" na panelu drzwiowym i przycisk na pilocie otwierania, to samo z pilotem drugim tylko z inną pozycją fotela.

Próbowałem przy zamkniętych drzwiach ustawić fotel przycisnąć pozycję "1" na panelu drzwiowym razem z przyciskiem "memory" i przycisk na pilocie otwierania. Nic nie skutkuje. Po zamknięciu drzwi pilotem i otwarciu innym pilotem siedzenie nie ustawia się samoczynnie. Muszę przy otwartych drzwiach wcisnąć 1 lub 2 wtedy siedzenie samo się ustawi.

Opublikowano
No według opisu z pierwszego posta:

Mam otwarte drzwi, kluczyk w ręce,- ustawiam siedzenie potem przyciskam memo razem z pozycją 1 na panelu drzwiowym i przycisk na pilocie otwierania.

Czyli robisz to źle... rozumiem że z zapisaniem pozycji sobie poradziłeś, klikasz przycisk 1-4 i fotel się ustawia... natomiast co do przypisania kluczyka do danej pozycji fotela robi się to tak

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-b7-instalacja-modulu-pamieci-ustawien-fotela-kierowcy-lusterek-107573/index8.html#post3148081

będziesz słyszał taki "tyk" to wtedy zapisze kluczyk, potem przestaw fotel, zamknij auto, otwórz z pilota i drzwi kierowcy.

Opublikowano

Według tego opisu:

Przypisanie ustawień fotela i lusterek do kluczyka:

1. Ustaw fotel w wymaganej pozycji (korzystając z przycisków 1, 2, 3 lub 4).

2. Przytrzymaj dany przycisk pamięci (1, 2, 3 lub 4) i w ciągu 10 sekund naciśnij przycisk otwierania na pilocie.

3. Po 2 sekundach puść przycisk panelu pamięci.

mam w punkcie 2 przytrzymać przycisk pamięci razem z przyciskiem memory czy bez? kluczyk mam mieć w dłoni czy w stacyjce jeżeli w stacyjce to w jakim położeniu? Czy robić programowanie przy zamkniętych czy przy otwartych drzwiach?

skąd ma dochodzić te pyknięcie czy z zentralnych zamków po przyciśnięciu kluczyka czy nie?

Opublikowano
Według tego opisu:

Przypisanie ustawień fotela i lusterek do kluczyka:

1. Ustaw fotel w wymaganej pozycji (korzystając z przycisków 1, 2, 3 lub 4).

2. Przytrzymaj dany przycisk pamięci (1, 2, 3 lub 4) i w ciągu 10 sekund naciśnij przycisk otwierania na pilocie.

3. Po 2 sekundach puść przycisk panelu pamięci.

mam w punkcie 2 przytrzymać przycisk pamięci razem z przyciskiem memory czy bez? kluczyk mam mieć w dłoni czy w stacyjce jeżeli w stacyjce to w jakim położeniu? Czy robić programowanie przy zamkniętych czy przy otwartych drzwiach?

Pisałeś że robisz to z memo to napisałem Ci że robisz to źle, czyli bez memo, wciskasz wybrany przycisk 1-4 i na kluczyko otwieranie. Trzymasz, zrobi "klik" i gotowe.

kluczyk w dłoni, drzwi otwarte.

Opublikowano

ok ide do auta popróbować za jekieś 15 minut powinienem sprawdzić czy się uda

Opublikowano

Jesteś wielki wszystko działa aż miło co prawda u mnie nie było słychać "tik" tylko wszystkie 4 szyby się opuściły przy pierwszym jak i przy drugim pilocie. Należy Ci się browar! pozdrawiam

Opublikowano

Opuścił szyby bo trzymałeś przycisk otwierania, rzecz normalna. Fajnie że działa :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
ok dzięki, - właśnie kupiłem 8E1 959 801 za 100 zł w tym koszt wysyłki w sobote bierzemy się z kumplem za rezanie

Gdzie można kupić to za taką kasę? Jedyne co znalazłem to na ebay-u GB za ok 65 funtów.

Czy po podłączeniu luster z pamięcią na sterowniku pamięci jest dostępna opcja składania luster przy domykaniu szyb, czy to trzeba samemu rezac?

Opublikowano
ok dzięki, - właśnie kupiłem 8E1 959 801 za 100 zł w tym koszt wysyłki w sobote bierzemy się z kumplem za rezanie

Gdzie można kupić to za taką kasę? Jedyne co znalazłem to na ebay-u GB za ok 65 funtów.

Czy po podłączeniu luster z pamięcią na sterowniku pamięci jest dostępna opcja składania luster przy domykaniu szyb, czy to trzeba samemu rezac?

Składane lusterka to inny temat, muszą być lusterka z tą funkcją, pokrętło z funkcją składanych lusterek i odpowiednie silniczki w drzwiach.

Opublikowano

Składane lusterka to inny temat, muszą być lusterka z tą funkcją, pokrętło z funkcją składanych lusterek i odpowiednie silniczki w drzwiach.

Ja to wiem. Ale jak masz lustra z pamięcią to i na pewno są składane i to już jest zrobione (skończyłem w weekend).

Pytanie tylko czy po dodaniu modułu pamięci jest taka opcja dostępna, że na domykaniu szyb jest też składanie lusterek ?

Opublikowano

Ja to wiem. Ale jak masz lustra z pamięcią to i na pewno są składane i to już jest zrobione (skończyłem w weekend).

Pytanie tylko czy po dodaniu modułu pamięci jest taka opcja dostępna, że na domykaniu szyb jest też składanie lusterek ?

Niema czego takiego oryginalnie w B7.

Opublikowano
  • Autor

...i w B6 też nie. Niefabryczny moduł może to obsłużyć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam dołącze się do pytania o skladanie lusterek przy zamknięciu dzwi, lub domknięciu okien z pilota. Czy ktoś to ogarnął w jaki kolwiek spośób ?

Było by fajnie gdyby po zamknięciu lustra się składały automatycznie

Opublikowano
  • Autor

Witam dołącze się do pytanie o skladanie lusterek przy zamknięciu dzwi, lub domknięciu okien z pilota. Czy ktoś to ogarnął w jaki kolwiek spośób ?

Było by fajnie gdyby po zamknięciu lustra się składały automatycznie

Tak jak napisałem - da się to ogarnąć ale nie na fabrycznych gratach. Ale to już temat na inny wątek...

Opublikowano

A co z opuszczajacym sie lusterkiem przy wrzuceniu wstecznego? Jest jakas opcja zeby to uruchomic?

Opublikowano
  • Autor
A co z opuszczajacym sie lusterkiem przy wrzuceniu wstecznego? Jest jakas opcja zeby to uruchomic?
Na tej samej zasadzie jak wyżej (alternatywa = oryginalny zestaw memo).
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam, mam być może banalne pytanie. Jadę właśnie obejrzeć i pewnie kupić (?) recarosy pochodzące z S4 B4 . Jak mogę rozpoznać czy jest to wersja do pamięci czy czy bez ?