Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKD] Turbo & Soft by TUNE-UP - czyli "BESTIA" by Piero...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piero ja dalej off :gwizdanie:. Chyba sie nie obrazisz.

Koledzy to jak z tym mierzeniem. Przyjmijmy konkretnie pomiary. Wg mnie najczęściej w podróży wyprzedzamy w granicach 80-120km/h. I zmierzmy to na IV, V i VI biegu. Chyba, że ktos ma inny pomysł :mysli:

Opublikowano

to ja może zaproponuje coś innego, 200ps nie ma problemu z osiągnieciem 200 km/h, tak więc może zamiast zabijać się o ułamki sek zmierzcie na pełnym bucie 100-200, wtedy będzie można określić poziom mocy, bo i przedział km/h większy i czas dłuższy.

sorry za OT ale pięknie jedzie ten diesel i ciekawy jestem czy przy większych prędkościach również :gwizdanie:

ja mierzyłem jadąc równe 100 naciskałem gaz i wciskałem stoper.

Opublikowano

sek zmierzcie na pełnym bucie 100-200

ja nie mam jak :embarrassed: bo tu za to utrata prawka i niewykluczone ze pierdel na chwilke :confused4::wink4:

co do oftopa to propomuje:

60-100 III bieg

60-100 IV bieg

80 - 120 IV , V , VI

i 100 -200 start z najefektywniejszego biegu.

( samochod rozpedzamy przed mierzona predkoscia tak aby po przekroczeniu zadanej predkosci zbudowane bylo juz cisnienie w ukladzie , na poladzie tylko kierowca i wszystko co sie normalnie wozi -kola fotele itp: )

[br]Dopisany: 17 Marzec 2010, 14:54_________________________________________________

a ja sie zastanawialem czemu inne 2.5Q maja po 4,8-5,0 w tym samym przedziale

wlasnie znierzone , powtarzalne 4,7-4,8 :)

Opublikowano

turdzi to trzeba ustalić ile wczesniej, np od 90,95, chociaż ja byłem jednak za mierzeniem od konkrentnej prędkości, ale się dostosuje do ogółu i zmierze to jeszcze raz bez balastu, bo wcześniej balast mierzył i zerkał na navi :>

Opublikowano

turdzi [/b] [/i] to trzeba ustalić ile wczesniej, np od 90,95, chociaż ja byłem jednak za mierzeniem od konkrentnej prędkości, ale się dostosuje do ogółu i zmierze to jeszcze raz bez balastu, bo wcześniej balast mierzył i zerkał na navi

ja zawsze zaczynam 5 przed...

, wiesz jak np: auto dlugo zjezdzilo po miescie w korkach to czas jego reakcji jest na prawde spory , a chodzi nam przeciez na najlepszy mozliwy perfarmance a nie odwrotnie :wink4:

PS. za tydzien jestem w Krakowie , mam nadzieje ze znajdziesz chwilke ;)

Opublikowano

100-200 26sek.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Właśnie dodałem na 1 stronie mojego wątku zdjęcia nowych hamulców - zmiana z 288 na 321 mm z przodu...

Różnica po wdepnięciu w podłogę... :kox: :kox: :kox:

nowyzacisk.th.jpg

Opublikowano

dlaczego stare druty zapodałeś do zacisku ????? :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

przecież w komplecie były nowe !!!!!!!

Opublikowano
  • Autor

Już są nowe! :)

Najpierw rozpakowałem jedną paczkę, zmontowaliśmy, zrobiłem foto, a później druga i tam były nowe druty, więc od razu podmieniliśmy na pierwszej stronie, także na aucie są już nowe druty z obu stron :decayed:

Opublikowano

dobry mod , znaczy sie bezpieczny :cool1:

Opublikowano

321 już ładnie daje radę. Gratki modów!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Informacyjnie: jeśli ktoś chciałby zaopatrzyć się w ładne B7, które problemy silnikowe "2.0 TDI" ma już za sobą i jest gotowe do ostrej jazdy - to zapraszam do oględzin mojej A4: http://allegro.pl/show_item.php?item=1154047232

Dla klubowicza cena będzie odpowiednio niższa.

Opublikowano

mega fajny opis :good:

Opublikowano

szybko sie pozbywasz fury a juz dobrze zrobiona :kox: na co planujesz zmienic?

Opublikowano
  • Autor

Trzeniu - dzięki!

David - powody sprzedaży są w zasadzie 2:

po 1 - to auto powoduje, że staje się dziki i niebezpieczny. Nim nie da się jeździć wolno! Przejadę 2 skrzyżowania... a na 3 muszę być pierwszy. Jak pokonujesz trasę Gdańsk - Warszawa w 2 h i 32 min to zaczynasz się zastanawiać czy jesteś normalny... Stwierdziłem, że adrenalina musi być, ale trzeba zachować jakiś zdrowy rozsądek, a ja w tym aucie nie potrafię.

po 2 - zmieniam auto średnio co rok, A4 jeździłem prawie 2 lata - aż za dużo. Lubię mieć frajdę z jazdy, cieszyć się nowością, nowym charakterem i stylem, dlatego teraz przyszedł czas na coś zupełnie innego, bardziej komfortowego niż sportowego, a co za tym idzie - w automacie, z pazurem jak się depnie, ale stylowo i spokojnie na co dzień.

Nowe wozidełko już mam, jeżdżę od 3 tygodni i napawam się przyjemnością z jazdy w zupełnie innym klimacie. Prezentacja już wkrótce, jak zrobię dobre fotki... :naughty:

Opublikowano

bleeeeeeee......

Lexusa kupil......

Opublikowano

po 1 - to auto powoduje, że staje się dziki i niebezpieczny. Nim nie da się jeździć wolno! Przejadę 2 skrzyżowania... a na 3 muszę być pierwszy. Jak pokonujesz trasę Gdańsk - Warszawa w 2 h i 32 min to zaczynasz się zastanawiać czy jesteś normalny... Stwierdziłem, że adrenalina musi być, ale trzeba zachować jakiś zdrowy rozsądek, a ja w tym aucie nie potrafię.

Jesli to przedmiescia Gdanska > Łomianki to jestem w stanie nawet uwierzyc :P ...ale fakt - jestes nienormalny :polew:

Chociaz jak lecielismy z Wawy na zlot do Sobieszewa, to tez zrobilismy chyba 2,5h czas.

Opublikowano
  • Autor

Zaznaczam, że wyjechałem o 5 rano w sobotę, więc nie był to środek dnia. Wtedy niestety 3,5h i niżej ciężko zejść.

Devast - a tak budowałem napięcie... :przebiegly:

Opublikowano

to pochwal się co to za auto masz już od 3-ech tygodni :gwizdanie: