loloA4 Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 witam dzis trafila mi sie dziwna rzecz,zajechalem na cpn,poszedlem zaplacic chce otworzyc auto z pilota i nie moge,kierunki migaja pompka slychac jeczy a rygle ani drgna,to wzialem z kluczyka chcialem otworzyc a tu zonk przekrecilem wkladka rygiel wyskoczyl i nagle go samego wciaglo,no to szybko zaczelem przekrecac zamkiem i pociaglem za klamke i sie otworzyly drzwi,wsiadlem do auta zamknelem drzwi rygiel wciaglo i nie moglem drzwi od srodka otworzyc,jak pociaglem za klamke pompka jeczala a nie otwierala,opuscilem szybe,chcialem od zewnatrz otworzyc i to samo nie moglem otworzyc,zaczelem klamkami ciagac i jakos otworzylem.ale swiruja mi tak wszystkie drzwi, jak wrocilem to jakos zaczelo byc ok. po kilku zamykaniach i otwieraniach znow zonk pompka pracuje slychac a nie otwiera,czasami zatrybi i smiga.co to moze byc??? mieliscie taki glupi przypadek juz???[br]Dopisany: 14 Marzec 2010, 22:21_________________________________________________vag cos jest w stanie sprawdzic?
mlodyy Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 sprawdz pompke moze jakas nieszczelnosc jest, ewentualnie mogla zamoknac i swiruje mialem tak u siebie nie wiem skad wodam tam sie znalazla i caly czas zamykalo mi autko az pompa sie spalila
yarel Opublikowano 16 Marca 2010 Opublikowano 16 Marca 2010 najszybszy i najprostszy sposób na sprawdzenie czy pompka działa czy nieszczelność w przewodach to odłączyć przewód od pompki i albo dmuchać powietrze do albo wciągnąć, jak normalnie zamyka i otwiera to pompka świruje miałem tak u siebie,zamokła i też wariowała a znajomy elektryk pokazał mi taki szybki myk na sprawdzenie co jest uszkodzone:wink4:
Rekomendowane odpowiedzi