Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Czasy 3 i 4 bieg 60-140km/h i od 0 do 100km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaloze nowy temat bo po bezowocnym szukaniu nic nie wiem.

napiszcie jakie czasy maja wasze aeb na 3 i na 4 biegu od 60 do 140km/h

ja mierzyłem dzis ze stoperem w reku i na 3 wyszlo mi 14,34s a na 4 biegu 21,76s :/

nie wiem dlaczego takie kiepskie wyniki, podlaczalem kiedys manometr z kolega arek87 i wg niego za slabo mi turbo ladowalo na niskich obrotach,a za mocno na wysokich :mysli:

dodam iz mierzac start 0-100km/h wynik na stoperze oscylowal w granicy 8,2-8,8s

Opublikowano

nie wiem dlaczego takie kiepskie wyniki, podlaczalem kiedys manometr z kolega arek87 i wg niego za slabo mi turbo ladowalo na niskich obrotach,a za mocno na wysokich :mysli:

ale konkretnie ile ??

Opublikowano

rozumiem że chodzi Ci wyłącznie o Twój silnik? (bo tego nie napisałeś)

ale dodam swoje... bo mam filmik sprzed 2 tygodni w telefonie

ok. 11,5 sekundy (4ty bieg i akurat dokładnie 60 - 140km/h) bez stopera... spisane z filmiku więc +- 0,5sekundy... wsio fabryczne - żadnych chipów.

jak umieściłem to tak różowo nie jest... zaczyna się od prawie 5tej sekundy, a kończy na 18tej... czyli 13 sekund

wszystko fabryczne...katalizator, turbina, wtryski, IC... przebieg 210.000... nigdy nie hamowany także nie wiem ile ma kucy...

chyba z 18 sekund...

Opublikowano

ale jemu chodzilo o aeb a Ty masz klekota na pd i to 6 biegowca pewnie :przebiegly:

Co do Twoich wyników to wydaje mi sie że miałem podobnie ale troszke lepsze były. Koło 11/12s na 3 na 4 nie mierzyłem.

Opublikowano

Moja a4 a avancie

Można powiedzieć że wciskałem od 70km/h 3 bieg

Opublikowano

o to może przy okazji 100-200 pełnym dnem, bardzo mnie ciekawi jak robią to diesle, a jak pb? :wink4:

już gdzieś poddałem taki pomysł ale odzew był mizerny :gwizdanie:

Opublikowano

Tylko pamiętać należy, że nie można porównywać przyspieszeń na tych samych biegach w dieslu i benzynie. Tam gdzie dieslem przyspieszasz na 4-ce, tam benzyną na 3-ce (z grubsza rzecz biorąc). Przecież obie konstrukcje mają inną charakterystykę pracy, inaczej więc się nimi jeździ.

Opublikowano

troche się zdołowałem, bo mam mocniejszy silnik i mi wyszło od 60-140 na 3 biegu 10,5 s na czwórce 17s więc troche kiepsko w porównaniu do kolegi co ma 130 km w dieselku (z tego filimku 8,5 s). Inne moje pomiary jakby kogoś interesowało to: od 0 do 100 km/h-7,5s , od 0-200 km/h - 30s. od 0-160 km/h ok 14-15s. [br]Dopisany: 16 Marzec 2010, 14:52_________________________________________________o sory, to kolega miał 1.8t 150 Km, a nie dieselka. ale to i tak małe pocieszenie

Opublikowano

turbina robi robotę... silnik też cięższy i może nie do końca sprawny...

Opublikowano

Panowie jak macie jakieś fajne filmiki waszych samochodów to wklejajcie.

Może zbudujemy coś ala tabela faktycznych przyspieszeń lub coś podobnego

Tylko prośba o podawanie czy auta z modami czy bez :>

Opublikowano

gaz w podłodze od 2 sec filmu
1,8 t aeb . Tip+pipercross . 0,7 bar peak@1800rpm 0,25bar@6000rpm 60-140 na 3-ce wychodziło jakieś 13,5 sec. nie wiem jaką mocą dysponował niestety:\
Opublikowano

Moja a4 a avancie

troche się zdołowałem, bo mam mocniejszy silnik i mi wyszło od 60-140 na 3 biegu 10,5 s na czwórce 17s więc troche kiepsko w porównaniu do kolegi co ma 130 km w dieselku (z tego filimku 8,5 s). Inne moje pomiary jakby kogoś interesowało to: od 0 do 100 km/h-7,5s , od 0-200 km/h - 30s. od 0-160 km/h ok 14-15s. [br]Dopisany: 16 Marzec 2010, 14:52_________________________________________________o sory, to kolega miał 1.8t 150 Km, a nie dieselka. ale to i tak małe pocieszenie

nie dołuj sie kolego szczerze wątpie że to jest seria

Opublikowano

Moja a4 a avancie

nie dołuj sie kolego szczerze wątpie że to jest seria

No właśnie

Seria czy nie czyżby jakiś prezent z Włoch

Mam jakiś mały plan modów ale obecnego stanu jeszcze nie badałem ( plany na obadanie tematu lato hamownia itp)

Apel do posiadaczy Innych A4 może dacie jakies swoje dane :)

Opublikowano

ja znalazlem jakis taki filmik ale ktory to bieg to nie pamietam :mysli: tak wrzuce zeby bylo obrazowo jak wskazowka sie rusza

Opublikowano

ja znalazlem jakis taki filmik ale ktory to bieg to nie pamietam :mysli: tak wrzuce zeby bylo obrazowo jak wskazowka sie rusza

To chyba bedzie z 7 bieg bo wskazówka baaaaardzo wolno sie porusza

W lato swojemu mierzyłem od 60-140 na 4 biegu na lpg i wyszło coś koło 20s jak pamiętam lekko pod górę było i powtarzałem testy ale dokładnie nie pamiętam.

Opublikowano

Witam! Kolego a to doładowanie to seria czy coś modzone, np. mbc? Bo po obejrzeniu tego filmiku trochę się zdołowałem. U mnie max doładowanie to 0,5b i tylko jak gaz wcisnę w podłogę i tylko wtedy, jak obroty mam powyżej 3 tysi. A u Ciebie widzę max doładowanie osiągasz już trochę powyżej 2 tyś. obrotów. Masz jeszcze jakieś filmiki z takimi nagraniami - bo szukam jakichś wzorców, jak to powinno wyglądać bo coś mi się wydaje, że mój ma trochę muła z dołu.

Sorki za OT. :)

Opublikowano

Seryjne i zdrowe AEB zaczynając od 2-2.5tyś obr z pedałem gazu w podłodze powinno łapać w granicach 0.6bara i przy około 5 tyś doładowanie spada do 0.4-0.35 bara

Opublikowano

Moja miala 0,7 bara przy 1800 a przy 6000 jakieś 0,25 bara

Opublikowano

Witam ponownie! Zainspirowany filmikiem Buby postanowiłem sprawdzić, jak to wygląda u mnie. I faktycznie, po wciśnięciu gazu do podłogi na 4 biegu od lekko ponad 2000 obrotów doładowanie przekroczyło 0,5 bara i cały czas tyle trzymało do 4500 a potem musiałem zwolnić więc nie sprawdziłem jaką wartość będzie miało doładowanie w okolicach 6000 obrotów. Jak pogoda będzie bardziej wiosenna to zatrudnię jakiegoś kolegę i zrobię dokładne pomiary i zarejestruję na filmikach.

Po dzisiejszej próbie doszedłem do wniosku, że do pełnego doładowania potrzebne jest pełne otwarcie przepustnicy. :>

A co do filmiku Buby to chyba był kręcony na 5 biegu. :)

Opublikowano
  • Autor

widze ze temat powolutku nabiera zainteresowania wiec w tytule dolaczylem czasy od 0-100km/h

mysle ze jak spora czesc użytkowników aeb poda swoje czasy to jakas zdrowa srednia, ktorej powinnismy sie trzymac nam wyjdzie :)