Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siostra szuka laptopa koniecznie Toshiba Toshiba Satellite serii A300 koniecznie z nagłośnieniem Harman Kardon do 2500 zł brutto. Który procek lepszy z dwóch niżej wymienionych ?

http://www.allegro.pl/item963125896_toshiba_a300_1lt_t5800_3gb_320_hd3470_vista_fvat.html

czy ten

http://www.allegro.pl/item963956254_toshiba_a350d_20f_2x2_1_4gb_400_hd3650_vista_fvat.html

może macie inne propozycje ( oczywiście jakiś inny A300 )

Opublikowano

dla mnie tylko intel... samym cache'em bije.. a te 64bit to można sobie wsadzić...

szkoda że w tych cenach nie ma jeszcze serii i (i3,i5,i7)

Opublikowano

Zdecydowanie ten z procesorem Intel Core 2 Duo :good:

Opublikowano

Ja też jestem tego zdania znowu drugi ma więcej RAMu i większy dysk...

Opublikowano

Ja sprzedaje ale z amd, nie chcesz ? Smiga super :good:

Dwurdzeniowy procesor mobilny AMD Turion™ X2 RM-72

Pamięć systemowa Standardowa : 3 072 (2 048 + 1 024) MB

Pojemność : 320 GB

Typ : ATI Mobility Radeon™ HD 3650 z obsługą technologii HyperMemory™

W pełni sprawny tak jak mówie używany ale bardzo sporadycznie, poniewaz mam komp stacjonarny, kupilem laptopa w kwietniu i jak jest odpalany raz w tyg to jest dobrze jest jeszcze ponad 2 lata gwarancji !!

z systemem VISTA HP

Cena 1800 zł

Opublikowano

Zależy do czego to ma być lapek ale ja bym wolał poświęcić ram i dysk bo intel core 2 duo jest pięć razy lepszy niż amd-ek :wink4:

Opublikowano

Zależy do czego to ma być lapek ale ja bym wolał poświęcić ram i dysk bo intel core 2 duo jest pięć razy lepszy niż amd-ek :wink4:

Bez przesady Intej jest szybszy moze o 15-20%. Po za tym i tak nie wykorzysta mozliwości tego procesora w codziennym uzytkowaniu.

Kup tego z Intelem, 32 bitowa Vista i tak nie obsługuje 4Gb RAMu, a dysk jak za mły to zawsze mozna wymienic na wiekszy lub kupic drugi 2,5" na USB.

Opublikowano

Lepszym wyborem jest Intel. Używałem laptopów z Turionem i Core 2 Duo. AMD więcej nie chcę. Tak jak Jarol mówi, systemy 32 bit nie obsłużą 4 GB RAM, a 320 GB dysku to i tak sporo, w normalnym użytkowaniu będzie trudno zapełnić w połowie :wink4:

Opublikowano

Aha zapomnialem dodac ze jest to Toshiba a300d-16n :tongue4::good:

Opublikowano

wojtas-audi dzięki za propozycję ale w rachubę wchodzi tylko nowy sprzęt ( kupuję bez VATu :wink4: )

Dzięki wszystkim za pomoc i utwierdzenie mnie w przekonaniu do INTELa ;)