semirulez Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 Witajcie! Oto moje zacne Audi A4, jak juz pisalem w innych postach jest to moje pierwsze poważne auto, które wprowadza mnie do rodziny czterech pierścieni. Samochód ma szlachetną duszę, dosyć wydajne serce (1.6), piękny wygląd i oprócz tego kilka bajerów, które zbytnio nie odbiegają od standardowego wyposażenia. Jak dla mnie... w zupełności wystarczająco a nawet bardzo duzo! Przy samochodzie od nowości chyba nic nie było specjalnie modyfikowane bynajmniej tak mi sie wydaje. Mam zamiar zmienić kilka rzeczy ale oryginalny wygląd również bardzo mi się podoba. Na pewno nie zdejmę listw chromowanych, na pewno nie zmienie grilla oraz lamp. Zmiany nastąpią wraz z przypływem gotówki. To co zamierzam zmienić to: -Felunek, minimalnie 17' (oryginalny wzór audi, np wieloramienny rs4) na lato a na zime zostaje to co jest. -Niewielka gleba. -Chromowane relingi -Chciałbym zmienić również hamulce na jakieś lepsze -System audio (niestety nie jestem szczesliwym posiadaczem BOSE)- panowie pomóżcie z wyborem Chętnie poznam wasze opinie oraz wszelkie rady. Oto zdjęcia: Tutaj jak i na następnym zdjęciu stał na nierównym podłożu, dlatego zawieszenie może sie wydawać wysokie Wiem, że nie spodoba wam się hak, ale narazie go nie zdemontuje Jak dokonam jakichś zmian, to na pewno wam się nimi pochwale.
pablo_9 Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 Podobają mi się polifty w B5, bardzo ładnie prezentuje się z chromem... Silnik jakoś mi znajomy zmiany jakie planujesz na pewno wyjdą na plus Ogólnie wszystko OK tylko szkoda, że nie sedan
semirulez Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Opublikowano 18 Marca 2010 Polifty rzeczywiście są bardzo piękne Jak tobie sprawuje się twój silnik? Następny wybrałbym quattro
pablo_9 Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 Tffu... tffu... żeby nie zapeszyć, cały czas bezawaryjnie nie mogę złego słowa powiedzieć... no aktualnie 1/2 quattro jest także następne trzeba szukać już full
magnat4 Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 Bardzo ładny okaz i mody też w dobrym kierunku
semirulez Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Opublikowano 19 Marca 2010 Jeżeli macie jakieś porady, co można zrobić w tym autku to piszcie! :gwizdanie:
Olaf Opublikowano 19 Marca 2010 Opublikowano 19 Marca 2010 brak mi tylko relingow a tak pozatym swietne autko koljny avancik mody dobre
Góral.tz Opublikowano 19 Marca 2010 Opublikowano 19 Marca 2010 zadnych relingów :tongue4: poza tym ok kolorek jam mój :kox:
semirulez Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Opublikowano 20 Marca 2010 Relingi koniecznie będą i na pewno chromowane ale najpierw musze wymienić kilka rzeczy ;(
Olaf Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 nie wkladaj chromu ;/ ciemne auto to zakladaj relingi czarne
semirulez Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Opublikowano 20 Marca 2010 Panowie pomóżcie odnośnie systemu audio! Wszystko opisalem pod tym linkiem: http://www.a4-klub.pl/smf/nawigacja_car_audio_i_cbradio/all_b5_co_jak_nie_bose_fachowcy_pomozcie-t123631.0.html;new#new
EnDrIu` Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 nie wkladaj chromu ;/ ciemne auto to zakladaj relingi czarne Nie sluchaj ich! Wlasnie do czarnego pasuja chromy, ja mam czarne i załuje ze nie mam pakietu chrom :gwizdanie:
michu93 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Jak nie założysz chromów to możesz dostac bana - tak czytałem kiedyś gdzieś na tym forum... ładny polift, jedyny minus to pusty bak
semirulez Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 Spoko, nie slucham ich... bedzie chrom, bo od poczatku tak planuje, a bak byl pusty tylko przez chwile... Jak nie założysz chromów to możesz dostac bana - tak czytałem kiedyś gdzieś na tym forum... ładny polift, jedyny minus to pusty bak Masz racje...za brak chromu do takiego auta ban sie nalezy jak nic
Shade Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 hehehe perm ban nawet Furka fajna, jedyne co bym tu zmodował oprócz oczywiście chrom papa reling to zegary z II lifta
semirulez Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Opublikowano 23 Marca 2010 Zegary z 2 lifta czyli 2 dodatkowe wskaźniki? cisnienie oleju i stan akumulatora? o to chodzi?, czy rozniły się takze wygladem? O zegarach mysłałem np. aluminiowe obrecze.
michu93 Opublikowano 23 Marca 2010 Opublikowano 23 Marca 2010 ciśnienie oleju i stan aku to tylko dod. opcja - liczniki przed i po liftingiem różnią się wyglądem i podświetleniem
Shade Opublikowano 23 Marca 2010 Opublikowano 23 Marca 2010 ciśnienie oleju i stan aku to tylko dod. opcja - liczniki przed i po liftingiem różnią się wyglądem i podświetleniem Dokładnie, szczególnie podświetlenie na biało - czerwono robi robote w B5 ;-) Rameczki też super wyglądają, nie wspominając o pełnym Fisie Pozdro!
semirulez Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Opublikowano 23 Marca 2010 Załuje ze nie mam pelnego fisa, ale wiem ze jest z tym masa roboty a i tak nie dziala on tak jak powinien... Pomyśle nad zegarami o których wspominaliscie ale najpierw mody które chce najpierw wykonać- tak jak przedstawilem powyzej, a i to nie predko sie uda
Rekomendowane odpowiedzi