samurajjack Opublikowano 19 Marca 2010 Opublikowano 19 Marca 2010 Mam Pytanie mam pękniętą obudowę lusterka od kierowcy. Lusterko jest elektryczne i podgrzewane. Z tego co widzę od dołu takie ramię czarne jest całe a pęknięta jest tylko obudowa lakierowana pod kolor auta. Czy można wymienić tylko tą obudowę i jak ją wyjąć. Czy muszę całe lusterko wyciągać. Proszę o pomoc. Desperat.
Miszka82 Opublikowano 19 Marca 2010 Opublikowano 19 Marca 2010 tak musisz demontować lusterko poszukaj jest to na forum [br]Dopisany: 19 Marzec 2010, 17:47_________________________________________________o ja już znalazłem musisz zrobić tak jak kolega opisał http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_wymiana_prawego_lusterka_na_duze_angielskie-t99550.0.html
samurajjack Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Opublikowano 19 Marca 2010 tak musisz demontować lusterko poszukaj jest to na forum [br]Dopisany: 19 Marzec 2010, 17:47_________________________________________________o ja już znalazłem musisz zrobić tak jak kolega opisał http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_wymiana_prawego_lusterka_na_duze_angielskie-t99550.0.html Tak tylko że ja mam do wymiany obudowę lusterka od kierowcy!! i co z tym?? Ja mam do wymiany tylko obudowę - czy da sie bez zdejmowania całego lusterka??
Miszka82 Opublikowano 19 Marca 2010 Opublikowano 19 Marca 2010 tak musisz demontować lusterko poszukaj jest to na forum [br]Dopisany: 19 Marzec 2010, 17:47_________________________________________________o ja już znalazłem musisz zrobić tak jak kolega opisał http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_wymiana_prawego_lusterka_na_duze_angielskie-t99550.0.html Tak tylko że ja mam do wymiany obudowę lusterka od kierowcy!! i co z tym?? Ja mam do wymiany tylko obudowę - czy da sie bez zdejmowania całego lusterka?? operacja jeśli chodzi o stronę kierowcy jest taka sama,a żeby wymienić sama obudowę musisz zdemontować całe lusterko
samurajjack Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Opublikowano 20 Marca 2010 dobra to mam jeszcze jedno pytanie wyciągnę lusterko. I rozumiem że jest ono podpięte do kostki. Czy muszę wyciągać kable z kostki żeby wyciągnąć tylko pękniętą polakierowaną obudowę lusterka?? Czy wystarczy wymątować lusterko i da się ściągnąć obudowę a następnie czy nie będzie problemu z założeniem nowej obudowy lusterka. Czy lepiej kupić nowe lusterko całe i ściągnąć stare pęknięte i założyć nowe??
Miszka82 Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 dobra to mam jeszcze jedno pytanie wyciągnę lusterko. I rozumiem że jest ono podpięte do kostki. Czy muszę wyciągać kable z kostki żeby wyciągnąć tylko pękniętą polakierowaną obudowę lusterka?? Czy wystarczy wymątować lusterko i da się ściągnąć obudowę a następnie czy nie będzie problemu z założeniem nowej obudowy lusterka. Czy lepiej kupić nowe lusterko całe i ściągnąć stare pęknięte i założyć nowe?? w linku który Ci wysłałem masz wszystko ładnie opisane, musisz wyciągnąć kable z kostkibo nie wyciągniesz później tego mechanizmu który steruje lustrem, a ten z kolei jest przykręcony do Twojej pękniętej obudowy, mogę dodać, że nie musisz odkręcać tapicerki drzwi żeby wykręcić lusterko, wystarczy, że ściągniesz ten trójkąt i masz dojście do śruby - Torks 45 ale ostrzegam, że wtedy ciężko odpiąć kostkę ale jak masz zwinne palce to dasz radę - ja dałem
_Solar_ Opublikowano 21 Marca 2010 Opublikowano 21 Marca 2010 aby zdemontować popękaną obudowę lusterka postepujemy najpierw tak : ściągamy wkład lusterka http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t59600.0.html;highlight=wk%C5%82adu+demonta%C5%BC+lusterka gdy mamy juz sciągnięty wkład odkrecamy 3 wkręty mocujace obudowe ( duze lusterko od kierowcy bedzie miało 3 wkrety a małe od pasażera 2 ) w tym temacie http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_wymiana_prawego_lusterka_na_duze_angielskie-t99550.0.html 5 zdjęcie masz pokazane gdzie sa wkręty - 3 wkręt mysle ze sobie juz znajdziesz sciagasz obudowe i wsio, zakładasz nowa i składasz w odwrotnej kolejności
atmen Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 A jesli mam pekniete szklo w lusterku to co wtedy czy musze wymieniac tylko szklo czy caly wklad ??
Miszka82 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 A jesli mam pekniete szklo w lusterku to co wtedy czy musze wymieniac tylko szklo czy caly wklad ?? jak usuniesz stare szkło to możesz nowe przykleić do starego plastiku
adasko12 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 witam kolegów mam takie pytanie wymieniłem obudowę lusterka prawego i założyłem nowy wkład i ciężko mi chodzi jak reguluje tak jak by się coś zacinało bez wkładu chodzi silniczek normalnie co morze być przyczynom wkład czy obudowa wszystko kupowałem na allegro a jaki koszt pomalowania samej obudowy na kolor jak bym dal lakiernikowi samom obudowe
Miszka82 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 witam kolegów mam takie pytanie wymieniłem obudowę lusterka prawego i założyłem nowy wkład i ciężko mi chodzi jak reguluje tak jak by się coś zacinało bez wkładu chodzi silniczek normalnie co morze być przyczynom wkład czy obudowa wszystko kupowałem na allegro a jaki koszt pomalowania samej obudowy na kolor jak bym dal lakiernikowi samom obudowe może krzywo zamocowałeś wkład (nierówno i ociera o którąś krawędź obudowy) ? koszt pomalowania obudowy tak myślę ok 70zł-100zł
adasko12 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 a klamek ile może kosztować wie ktoś
Miszka82 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 a klamek ile może kosztować wie ktoś zależy od lakiernika, wiesz samo pomalowanie to nie problem, więcej roboty jest z demontażem klamek
Rekomendowane odpowiedzi