Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czasy 3 i 4 bieg 60-140km/h i od 0 do 100km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zgodnie z sugestią z tematu benzyniaków... dla nowych jak i ciekawskich zakładam temat...

przyjmijmy za normę że 3ci bieg jest dla kosiarek, a 4ty dla traktorów...

dodatkowo o ile to możliwe proszę o sprawdzenie przyśpieszeń od 100 do 160 na najwyższym biegu...

byłoby miło gdyby były same filmiki... telefon ma każdy a jak wkleić na youtube też można znaleźć - choćby >>tu<<

wszystko fabryczne... katalizator... wydech itp... przebieg 200.000km... masa 1550kg + 150 reszty :wink4:

Opublikowano

dobry, fajny pomysł, tylko coś się uparł na konkretne biegi :tongue4:

przecież przyspieszając pokusisz się prędzej o przepięcie niż na zółwi sprint :wink4:

też się dołącze, znajdę tylko chwilę :)

Opublikowano
  • Autor

biegi są jedynie celem porównania i wyeliminowania sprawności kierowcy...

bardzo proszę również o podanie MASY POJAZDU !!!

Opublikowano

GRazny, ladnie Ci sie zbiera na IV od 60... masz chyba ladnego gifta w serii ;)

Opublikowano

GRazny, ladnie Ci sie zbiera na IV od 60... masz chyba ladnego gifta w serii ;)

pewnie ma softa tylkoo tym nie wie :decayed:
Opublikowano
  • Autor

FLYERku... weź pokasuj wszystkie bez filmików... albo daj mi jakieś prawa tylko do tego wątku bo przydałby się porzadek...

PS: softa nie mam bo na logach by wyszło...

Opublikowano

z ciekawości mierzyłem dziś stoperem swojego dla porównania, wynik 60-100km/h taki sam, do 160 narazie nie mierzyłem :decayed: z tego co mi wiadomo to mam serie, aż mi ślinka cieknie co by było po virusiku :)

Opublikowano

na razie 0-100 tak byle jak bo telefonem..

na razie seria, tiptronik na trybie D a nie S - mam wrazenie ze na S jest gorzej.

potem sprawdze te 100-160 bo po miescie nie udalo sie ;]

a po programie u Witka zobaczymy roznice :cool1:

Opublikowano

na razie seria, tiptronik na trybie D a nie S - mam wrazenie ze na S jest gorzej.

Też przed wirusem miałem takie wrażenie, a to dlatego, że na D zmieniał bieg w okolicach 4100obr/min., a na S w okolicach 4400obr/min. Problemem było to, że powyżej 4000obr/min. samochód słabł, więc ciągnięcie dalej miało mały sens. Po wirusie ciągnie do 4400obr/min. równie mocno, jak na niższych obrotach, więc teraz S ma teraz sens.

Opublikowano

Korzystając z pięknej pogody porobiłem filmiki z przyspieszeń mojego klekota ;). Wyszły wydaje mi się że całkiem nieźle, nie wiem nawet czy nie za dobrze jak na serię AHU 90 kucyków ??

Mierzyłem odejście od 0-100 za pomocą GPS (aplikacja GTX na telefonie) i najlepszy czas z trzech prób to 10.8 s to coś za dobrze jak na serię chyba :mysli:

Zrobiłem też filmik, wychodzi na nim około 11s a ta próba akurat była nie najlepsza, za późno zmieniłem bieg na jedynce(około 4300), a zauważyłem że najlepsze czasy osiągam ciągnąć do około 4000 rpm.

Log z aplikacji:

2010-04-01 14:13

0-100 km/h: 10,8 s

0-10 km/h: 0,2 s
0-20 km/h: 0,4 s
0-30 km/h: 0,7 s
0-40 km/h: 0,9 s
0-50 km/h: 1,5 s
0-60 km/h: 2,6 s
0-70 km/h: 4,3 s
0-80 km/h: 6,2 s
0-90 km/h: 8,4 s
0-100 km/h: 10,8 s

0-100 m: 5,6 s
0-200 m: 9,4 s
0-300 m: 12,8 s

0-10 km/h: 1 m
0-20 km/h: 4 m
0-30 km/h: 6 m
0-40 km/h: 9 m
0-50 km/h: 17 m
0-60 km/h: 36 m
0-70 km/h: 69 m
0-80 km/h: 114 m
0-90 km/h: 173 m
0-100 km/h: 240 m

0-100 m: 76,8 km/h
0-200 m: 94,2 km/h
0-300 m: 104,8 km/h

Peak: 105 km/h

0-60 mph: 9,9 s

Filmik:

0-100 km/h a4 1.9 tdi AHU

A tutaj 60-160 4 bieg, też myślę nie najgorzej jak na 90 kucy :mysli:

60-160 4th gear a4 1.9 tdi AHU.

EDIT

Aha filmy nędza bo słońce akurat tak świeciło, a muza z radia - żeby nie było ;)

EDIT 2

Obciążenie auta - tylko ja i pełen bak paliwa ;) razem pewnie ze 160 kilo ;)

Opublikowano

Mój V6 60-140 km/h na 4 biegu, generalnie szału nie ma. Coś mi przy nagrywaniu komórka zaszwankowała, ale chyba widać.

Edit:

Nie napisałem jednego - gumy 235/40/18 dosyć ciężkie. Na zimówkach (205/55/16) czuć, że zbiera się zdecydowanie lepiej.

Opublikowano

@proton, nagram swojego w swieta :cool1:

Opublikowano

no to jak V6 tdi to sie przyłącze :wink4:

B5 2.5 tdi automat 5bieg. waga 1550kg + moje 100kg, kapcie 235/45/17

z tego co zaobserwowałem to u mnie 4bieg zaczyna sie dużo niżej niż w manualu

Opublikowano

No to i ja coś wstawię.

Sorrki za jakość, ale to tylko telefon. W każdym razie widać, jak samochód przyśpiesza od 0-100km/h.

Samochód jak w opisie, na kołach 18'' 235/40, pół baku, trochę gratów w bagażniku, ale tylko kierowca w środku. Tiptronic na "D".

Jedyna próba, bo nagrana na trasie.

Opublikowano

mój BLB

0-130km/h

koło 225/17 runflat (są cięższe od 18' i jest to niestety odczuwalne)

ostatnio mierzyłem przyśpieszenia:

4 bieg 60-140km/h - 13,1s

Najlepszy czas 0-160km/h mam 19,5s

0-200km/h 37,3s

Opublikowano

A4 B6 Avant AVF Multitronic +delikatny chip 0-130km/h

sory za jakość, nagrywałem na szybko za pierwszym podejściem, kapcie 235/45/17, ładunek 2 osoby +śmieci w bagażniku. Multi na "D"

jak znajdę więcej czasu to nagram ładniej i więcej....

Opublikowano

Pozwoliłem sobie przyrównać przyśpieszenia OLO_GDA i moje.

Wadomo że cięzko porównywać takie "suche" widoki liczników, ale z doświadczenia wiem że ma to odzwierciedlenie na drodze.

Ogólnie to z autopsjii wiem że moje autko na suchym do 130 idzie minimalnie lepiej od a4 3.0 tdi 204hp, a troszke gorzej od a4 3.0 tdi 232hp (do 130 zostaje o pół długości auta).

Oczywiście mówimy o równiutkim czyściutkim asfaltem... bo jak pojawiają się nierówności lub jest brudna droga to zaczynają się schody :>

Pzdr.

Opublikowano

siemian dorzezbisz quattro i bedzie git :wink4: , ladnie jezdzi , ja tylko zmierzylem sobie 60-100 na IV biegu i faktycznie tak jak u ciebie wyszlo 6 sek. wiec poprawa do serii to 0.5 sek.Musze porobic wiecej testow :wink4:

Opublikowano

siemian. porównamy po mojej wizycie u Witka heheh...

a tak serio to ciekawe porownianie, ostatnio robilismy male testy z Piero (198 koni w 2.0tdi) i 2.0T benzyna... w obu przypadkach byłem góra zarowno ze startu jak i z rolki... npewnie ze nie byly to duze roznice.

mi sie tylko jedna rzecz jeszcze rzucila w oczy. ze jednak 3.0 nadrabia pojemnoscią i wiecej "wybacza". po prostu te osiagi przychodza mu latwiej, nawet jak sie czlowiek nie do konca wstrzeli ze startem to i tak jakos idzie. przy 2.0 minimalnie zla zmiana biegu powoduje momentalne odpadniecie z "rywalizacji" :)

najbardziej czuc to z rolki. bo ze stratu to z moim TIPtronikiem to niezla loteria jest hehehe