Skocz do zawartości
IGNOROWANY

USA Black Bullet S4 grill NOWE FOTY etc...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kadafi - niestety ale przychylam się do zdania Młodego. IMO Twoje autko to nie S-Line...

Sugerujesz się rocznikiem - raczej nie tędy droga. Nie staram się na siłe zaniżyć wartości Twojego auta ale prawda jest taka, że z S-Line'm niestety nie ma ono nic wspólnego... S-Line pojawił się na przełomie maja i czerwca 2002 a Twoje autko jest z kwietnia. Bardzo dużo ludzi/handlarzy okleja swoje auto logiem S - kupujący najczęściej trafiają na forum (zostają uświadomieni :evil:) dopiero po zakupie - innymi słowy nabywając furkę dali się nabrać na dodatkowy bodziec czyli naklejki na listwach ochronnych drzwi...

Zacznijmy od tego co masz a co wchodziło w skład pakietu wewnętrznego:

- zawieszenie BE

- drążek hamulca ręcznego pokryty skórą

To trochę mało aby nazwać auto S-Line (nawet pierwszą wersję pakietu). W/w elementy były dostępne jako opcja i to, że je posiadasz wcale nie świadczy o tym, że to S-Line. Jeśli chodzi o opcje, które wymieniłeś:

- kierownicę masz sportową ale brak perforacji oraz oznaczenia S-Line - czyli zwykła sportowa kiera

- drążek zmiany biegów bez perforacji

- fotele powinny mieć skórę na zewnątrz i materiał speed wewnątrz - fotele masz sportowe

Kolejne braki:

- nie ma czarnej podsufitki

- nie ma listw progowych z oznaczeniem

- brak dekorów szczotkowane aluminium

- brak komputera pokładowego w pełnej wersji (kolor)

- brak pakietu oświetlenie

OK, ale pozostaje jeszcze możliwość, że masz pakiet zewnętrzny... Zawiechę BE masz, felgi z czasem ktoś mógł wymienić, lakier nie musiał być Missano czy Avus, no i oznaczenia, które posiadasz. Ostatecznie aby potwierdzić - zerknij w kody wyposażenia na wlepce serwisowej i zobacz czy pierwszy kod w tabeli to E0A czy E4J...

Na koniec zostawiam mały dylemat do rozgryzienia - kiedy w przypadku gdy dokładaliśmy poszczególne elementy pakietu możemy nazwać auto S-Linem? Jak widać dla każdego z nas pojęcie to ma inne znaczenie... IMO na miano S-Line zasługuje auto, które posiada jedną z poniższych cech:

- pełny pakiet zewnętrzny

- pełny pakiet wewnętrzny

- pełny pakiet

Oklejanie auta w innym przypadku mija się z celem - jednak decyzja należy do właściciela ;) I znów mi esej wyszedł...

Opublikowano

tylko znaczki? :shocked: chyba sobie jaja robisz a co z zawiecha 1be jesli wiesz co to znaczy,fotele,kierownica,itp,itd

wiem co to znaczy :gwizdanie:

Kadafi - niestety ale przychylam się do zdania Młodego. IMO Twoje autko to nie S-Line...

A mojego :tongue4: To ja rozpetałem tą "wojne" moja wypowiedzią, z wyposażenia s-line to są tylko znaczki :)
Opublikowano

Bart nie watpie ze masz racje znasz sie lepiej oki :hi:

na wlepce mam tylko E0A, E4J nie posiadam wiec co to oznacza?

Opublikowano

E4J to oznaczenie dla wersji S-Line - E0A to standardowa wersja nadwozia (oczywiście chodzi o fabryczny setup).

Prawda jest taka, że tylko niewielka część z nas (na forum) ma fabrycznie zainstalowany pakiet (u mnie też jest E0A) - nie mogę wypowiadać się za kolegów ale np. w swoim przypadku dodałem sobie do opisu S-Line dopiero w momencie gdy na autku pojawił się cały pakiet zewnętrzny. To generalnie temat rzeka ;) Każdy z nas widzi to inaczej...

Opublikowano

czyli to nie s-line wiec jaka to wersja?

jak ja nazwac?slyszalem i widzialem tez na ebay-u o wersjach "sport"moze to wlasnie taka posiadam?

Opublikowano

Jeśli chodzi o nadwozie to w B6 było tylko zwykłe albo S-Line (w B7 doszedł jeszcze DTM). Więc masz po prostu zwykłą wersję. Jeśli chodzi o to co wypisują handlarze na aukcjach - nie zwracałbym na to większej uwagi (kiedyś widziałem aukcję w której jakiś typ nakleił znaczki z listw zewnętrznych na oparcie foteli i uparcie twierdził, że jest to wersja S-line :polew:)

Jeśli chodzi o sport - było coś takiego jak pakiet sport (nie dotyczy samego nadwozia a jedynie dodatkowego wyposażenia). Niestety nie znam całego składu tej opcji - na bank był to sportowy fotel z elektryczną regulacją lędźwi (tapicerka dowolna) oraz trójramienna kiera - co jeszcze tam powinno się znajdować tego nie wiem. Podyptaj Cubera - myślę, że będzie wiedział...

Opublikowano

wiec to pakiet Sport,tak tez wlasnie myslalem bo ma tylko s-line zawieche,trojramienna kiere,sportowe fotele no coz zwracam honor :notworthy: szacun Bart pozdrawiam

Opublikowano

No super Bartek mam nadzieję że aż tak ciężko (niestety) Ci nie było się przychylić do mojego zdania :przebiegly: :gwizdanie:

Opublikowano

Nie kłócić się dziewczęta + kolega Kadafi ma A4 w wersji nie sport, nie S-Line, ale sedan (i wszystko jasne) :gwizdanie:

Opublikowano

Nikt się nie kłoci dla ścisłości :gwizdanie:

Opublikowano

to nie zadna klutnia po prostu wymiana zdan koledzy objasniali swoje racje z ktorymi sie zgadzam,po prostu na wyspach

rozne modele mozna kupic :polew: np:s-line"bez s-line,rs4 w budzie b6,czy nawet S4 1.9 tdi :polew: :polew: no ale na wyspach wszystko mozliwe :polew::kox: :kox: :polew:

Opublikowano

W polsce jeszcze wiekszych cepów idzie spotkać :naughty: wystarczy przesledzic allegro :wallbash:

Opublikowano

W polsce jeszcze wiekszych cepów idzie spotkać :naughty: wystarczy przesledzic allegro :wallbash:

co nie :decayed::wink4:

Opublikowano

kierownica nie po tej stronie ale i tak jest kozak :good:

Opublikowano

dzieki za komentarze,nowe foty na stronie nr.1 :naughty:

co o tym myslicie?

Opublikowano

nie myślałeś o RNS-e?

Opublikowano

szczerze to myslalem a ale najpierw inne rzeczy trzeba zrobic :naughty:

Opublikowano

f*ck RNS-E :decayed: inne mody sa wazniejsze :naughty: jakiego gwinta kupiles?? odrazu roznica s line wysoko jak koza.

Opublikowano

s-line wysoko nie stal tylko teraz na gwincie jest nisko ale bedzie nizej :naughty:

a gwint kupilem na probe firmy TA Technix,koledzy na tym po Polsce jerzdza i nie narzekaja ja tez poki co :naughty:

Opublikowano

jak sie jezdzi na nim? bo to jeden z najtanszych nowych gwintow,nie jest za twardy? wiesz ja mam kola 19 do tego twarda zawiecha i moze plomba z zeba wypasc jak jestes w Pl :decayed: a na gwinta tez sie czaje