cherry24 Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Witam. Mam pytanie odnośnie lusterka wstecznego tzn. jest ono luźne w łączeniu pomiędzy szybą a samym lusterkiem. Kiedyś oddałem auto do prania tapicerki no i po tym zabiegu lusterko było normalnie zamocowane przypuszczam że koleś który prał mi auto jakoś to naprawił niestety któregoś dnia trąciłem owe lustro no i znowu jest luźne. Jak to zamontować tak aby było OK.
_Solar_ Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 na klej do lusterek znajdziesz to w jakis wiekszych sklepach z farbami ,klejami itp
Miszka82 Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 ja miałem identyczną sytuację, ściągnij lusterko i w miejscu jego mocowania do szyby zobaczysz na nim takie dwie aluminiowe prowadnice, musisz je lekko zagiąć do środka, wsuwasz na to mocowanie na szybie i przekręcasz i siedzi mocno, mi trzyma do dziś, a latało tak, że samo spadało z szyby. może to kwestia wyrobienia się tego mechanizmu
cherry24 Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Opublikowano 30 Marca 2010 Koledzy, a możecie mi powiedzieć jak się ściąga to lusterko? To trzeba przekręcić czy jak? Bo kiedy dzisiaj byłem w aucie to rzeczywiście ten uchwyt można obracać w prawo i w lewo ale co dalej? Jak to się ściąga?
Miszka82 Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 Koledzy, a możecie mi powiedzieć jak się ściąga to lusterko? To trzeba przekręcić czy jak? Bo kiedy dzisiaj byłem w aucie to rzeczywiście ten uchwyt można obracać w prawo i w lewo ale co dalej? Jak to się ściąga? obracasz o 90 stopni w prawo lub w lewo i lekko dociskając do szyby wysuwasz (tak jakbyś chciał je przesunąć po szybie - nie wiem czy jasno to opisałem)
Rekomendowane odpowiedzi