Bogumił Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam. Zauważyłem, że z obudowy filtra powietrza wydobywa się jednostajne rytmiczne "cykanie" - (jakby iskra przeskakiwała na świecach). W filtrze powietrza jest umiejscowiony przepływomierz. Czy to normalne, że przepływomierz "cyka"? Nigdy przedtem nie słyszałem aby coś cykało (aczkolwiek sobie nie przypominam czy faktycznie wcześniej nie cykało). A kiedy popukałem w obudowę filtra odgłos cykania się nasilił. Co to może być?
angelo77 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Już było o tym pisane. Na górze obudowy filtra masz zawór który puszcza opary ze zbiornika. Cyka to znaczy że działa - wszystko masz w porządku.
Bogumił Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2010 No tak tylko nie dopisałem że silnik pracuje na LPG, a nie na benzynie.
angelo77 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ale jakieś paliwo masz w zbiorniku? Opary benzyny unoszą się niezależnie od tego czy silnik pracuje na gazie czy na benzynie.
mstan Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam Dodam może że czujnik będzie działał bez względu na wszystko(może wentylować pusty zbiornik). Sterownik LPG nie ingeruje w układ zasilania BP(odłącza jedynie wtryski).Wyłączenie pompy wymaga dodatkowego przekaźnika,a wyłączenie w/w czujnika nie jest wskazane. Pozdrawiam
Bogumił Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Dzięki za informację. Temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi