Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Dojazdówka (jaki rozmiar) a quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi to sie wydaje że tak nie powinno sie robić, jak wszystkie 18ki to i zapsa o tych samych parametrach :gwizdanie:

Opublikowano

Nie wiem czy 18 sie zmiesci do tego luku bagazowego na zapas

Opublikowano

obwodem to napewno sie zmiesci, ja mam teraz 17ke 7,5" 225 to ciut podłoge podniosła w bagazniku :wink4:

Opublikowano

No to sie zakupi jaka jedna fele i sie wrzuci na zapas :wink4:

A jak wogole to przeliczacie te obwody zeby pasowaly , moze to proste pytanie ale jakos ja niewiem :embarrassed:

Opublikowano

No tak ale producent zaleca użytkowanie 4 takich samych kół, wiec moze być problem w przypadku Q jak sobie założysz taką 16ke i zostawisz 3 18ki, a co gorsza przyjdzie Ci na niej przejechać jakis większy dystans(np z przyczyn niedzieli) jak by tak było jak piszesz to by w autach z Q dawali dojazdówki w salonie a daja zapas pełnowymiarowy :wink4:

Opublikowano

Kowi ale ty mnie straszysz :> chyba faktycznie kupie gdzies jaka 18 na zapas :naughty: tylko czy wejdzie

Opublikowano

Kowi ale ty mnie straszysz :> chyba faktycznie kupie gdzies jaka 18 na zapas :naughty: tylko czy wejdzie

Sam kiedys zakładałem wątek o zapasie kto co poleca, to najlepszym rozwiazaniem był jego brak :decayed:

Opublikowano

A nie bedzie czasem auto wtedy stało krzywo ze wzgledu ugięcia opony :mysli: Nie wiem ja tam nie ryzykuje i nie wkładam innej felgi niz mam :tongue4:

Opublikowano

a oponki czemu musza być wszystkie takie same? ja mam z przodu jodełkę i cuś ją słychac a w dieslu było cicho jak jeździła

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/kolo-dojazdowe-zapas-audi-a4-a5-a6-175-55-19-8k0-i1459250715.html

ma ktos z was cos takiego na wyposazeniu?

Sprzedawca chyba cos pochrzanil jak to moze byc 175/55/19? :shocked:

Nie wiem czy to wogóle pasuje do mnie.

Przy 19 normalnie jest 255/35 :mysli:

A to?

http://moto.allegro.pl/kolo-dojazdowe-19-5x112-audi-a4-s4-a5-s5-a6-i1480011286.html

Nie wiem co wybrac zeby quattro nie kulało...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Możecie doradzić mi co kupić? Mam teraz zestaw naprawczy z kompresorkiem w bagażniku, a wybieram się na wakacje i chciałbym jednak mieć koło w zapasie, tylko nie wiem jakie kupić?

Czy dojazdówkę czy jakieś zwykłe koło z felgą (alu bądź stałówka) i oponą? Nie wiem też w jakim rozmiarze.

Koła letnie na których jeżdżę mają rozmiar 235/45 R 17.

Chciałbym tez kupić na koło ten styropian o numerze 8E9012109E czy on będzie ok czy jakiś inny mam kupić na zapasowe koło?

Możecie coś doradzić?

Opublikowano

Ze stalą w 17tce będzie ciężko z dostepnością, wiec jak normalne koło to tylko alu o tych samych parametrach, styropian powinien wejsć, u mnie jest 17ka w zapasie opona taka jakie mam na aucie i styropin pasuje bez problemów :wink4:

Opublikowano

To kupię poprostu taką samą felgę i koło, to myślisz że do tego styropianu wejdzie kolo 235/45 R17?

Opublikowano

To kupię poprostu taką samą felgę i koło, to myślisz że do tego styropianu wejdzie kolo 235/45 R17?

niewiem jak w B6, ale w B5 styropian do koła(ten na klucze) jest przystosowany wymiarowo do 15" wiec w każdy inny wymiar felgi wchodzi bez problemu

Opublikowano

To może ktoś wie jak jest w B6 ze styropianem tym co chce kupic na kolo zapasowe czy wejdzie 17 calowy zapas z opona 235/45 ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To może ktoś wie jak jest w B6 ze styropianem tym co chce kupic na kolo zapasowe czy wejdzie 17 calowy zapas z opona 235/45 ?

Podłączam sie do pytania - też wolałbym pełnowymiarowe alu niż dojazdówke na zapasie - ale czy wejdzie do B6?

Opublikowano

Ja mam w swoim 17" z opona 235/45/17 od nowości i gwarantuje wam, że wejdzie wam tam 17" na milion procent :)

Koło wchodzi tam bez problemu, pod kołem nie ma żadnego styropianu, tylko po włozeniu koła w dziure bagażnika wkłada sie w nie styropian w którym jest hak a po bokach poza kołem jest lewarek i klucze.

Opublikowano

jak ci można sprawdzić czy od nowości był zapas , czy zestaw naprawczy

może ktoś mógłby umieścić zdjęcie jak powinien wyglądać styropian pod koło zapasowe

Opublikowano

Jak masz pełno wymiarowe koło zapasowe to nie masz żadnego styropianu, koło wkładasz w dziure i koniec, styropian jest jeśli masz hak holowniczy odpinany to wtedy masz mały styropian do którego wkładasz hak a styropian z hakiem w koło a nie pod koło.