Maxito Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam, mam pytanie, czy warto i czy ktoś wymieniał nagłosnie nie na Bose??? Czy jest odczuwalna różnica i czy np jak mam do kupna nagłośnienie z A3 sport baga podejdzie mi do avanta b7 ? Czy wystarczy wymienić tylko Wzmacniacz i głośniki czy okablowanie też? Wiele pytań, wiele niewiadomych...
david_n Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Kilka osob zmienialo zwykle naglosnienie na Bose, szczerze mowiac jesli lubisz posluchac dobrze muzyki to warto Sama zmiana woofera juz jest odczuwalna, ale pasuje zmienic wszystko czyli glosniki, woofer i wzmacniacz. Napisz do kolegi "siemian", on to niedawno zrobil
Artur82 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 ale np. adamooo gdzies na forum pisal ze nie warto
david_n Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 ale np. adamooo gdzies na forum pisal ze nie warto Dlatego mowie, najlepiej kolega niech sobie poslucha swojego a pozniej Bose i porowna
klysek Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 ja bym ci radzil zmienic jakos dzwieku jest nie do opisania ja sobie bardzo chwale ta firme naprawde swietnie to wszytsko gra zadnych swistow piz*ow,czysciutko wszystko gra ja osobiscie polecam
Kowi87 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 zależy co sie oczekuje od tego systemu, ja osobiście wolał bym założyć nie ori nagłośnienie :gwizdanie:
Maxito Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2010 panowie powiem wam że wczoraj miałem możliwośc posłuchania jak gra bose i powiem wam że dla mego ucha jest różnica i to ogromna :good: więc pierwsze co zrobie to wymienie to w moim wozidełku a że lubie głośno słuchać i czysto to napewno to zrobię. kwestia tylko teraz nr części: głosników, wzmacniacza, wofferka
miron78 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 ..........wymieniaj jak potrzebujesz to zagadaj do Siemiana - skoro niedawno to robił to jest na bieżąco
proton2 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 W sumie wystarczy wymienić sam wzmacniacz z tubą i głośnikiem basowym na ten Bose, zostawiając głośniki w drzwiach te co są. Już po tej zmianie różnica jest bardzo odczuwalna. Żaby przód zasilić też ze wzmacniacza Bose, trzeba niestety pociągnąć przewody do przednich głośników oraz kabelki sygnałowe z radia do wzmaka.
Maxito Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2010 W sumie wystarczy wymienić sam wzmacniacz z tubą i głośnikiem basowym na ten Bose, zostawiając głośniki w drzwiach te co są. Już po tej zmianie różnica jest bardzo odczuwalna. Żaby przód zasilić też ze wzmacniacza Bose, trzeba niestety pociągnąć przewody do przednich głośników oraz kabelki sygnałowe z radia do wzmaka. wszystko fajnie ale numry by sie przydały ... proton wszystko fajnie ale widzę że sprawa sie komplikuje z jakimis kabelkami bo trzeba je przeciągać i troche mnie to martwi
akjam Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Max z tego co wiem to Bart-S wymieniał woofer (takmi się coś kojarzy jak z nim ostatnio rozmawiałem) to możesz napisać też do niego i spytać o konkrety - może coś podpowie. Różnica jest mocno słyszalna!
Maxito Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Max z tego co wiem to Bart-S wymieniał woofer (takmi się coś kojarzy jak z nim ostatnio rozmawiałem) to możesz napisać też do niego i spytać o konkrety - może coś podpowie. Różnica jest mocno słyszalna!
proton2 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 W sumie wystarczy wymienić sam wzmacniacz z tubą i głośnikiem basowym na ten Bose, zostawiając głośniki w drzwiach te co są. Już po tej zmianie różnica jest bardzo odczuwalna. Żaby przód zasilić też ze wzmacniacza Bose, trzeba niestety pociągnąć przewody do przednich głośników oraz kabelki sygnałowe z radia do wzmaka. wszystko fajnie ale numry by sie przydały ... proton wszystko fajnie ale widzę że sprawa sie komplikuje z jakimis kabelkami bo trzeba je przeciągać i troche mnie to martwi Numery są w tym temacie http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6b7_etap_stage_pierwszy_zmiany_wzmacniacza_na_bose-t93747.0.html No jak chcesz pełne Bose, to niestety bez kabli się nie obejdzie. Nawet dwa trzeba odciąć, bo przedni głośnik pod szybą jest podpięty pod dwa przednie w drzwiach.
Maxito Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2010 W sumie wystarczy wymienić sam wzmacniacz z tubą i głośnikiem basowym na ten Bose, zostawiając głośniki w drzwiach te co są. Już po tej zmianie różnica jest bardzo odczuwalna. Żaby przód zasilić też ze wzmacniacza Bose, trzeba niestety pociągnąć przewody do przednich głośników oraz kabelki sygnałowe z radia do wzmaka. wszystko fajnie ale numry by sie przydały ... proton wszystko fajnie ale widzę że sprawa sie komplikuje z jakimis kabelkami bo trzeba je przeciągać i troche mnie to martwi Numery są w tym temacie http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6b7_etap_stage_pierwszy_zmiany_wzmacniacza_na_bose-t93747.0.html No jak chcesz pełne Bose, to niestety bez kabli się nie obejdzie. Nawet dwa trzeba odciąć, bo przedni głośnik pod szybą jest podpięty pod dwa przednie w drzwiach. niestety choć z wykształcenia jestem elektryk to nie podołam temu chyba tylko wzmacniacz i wofer zmienie szkoda że tyle tego dłubania z tym jest
lutas Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 A dużo jest roboty, gdybym chciał zmienić tylko same głośniki na Bose w przednich i tylnych drzwiach ? Bo głośniki są Plug&Play i rozumiem że można to bez obaw zrobić ? Czy warto bez wzmacniacza póki co ze względu na różnicę w dźwięku samych głośników ? Może później dołożyłbym wzmacniacz Bose.
Rekomendowane odpowiedzi