Opublikowano 19 Września 201411 l Panowie szukam zestawu na tył tarcze + klocki. Auto jak w profilu. Co możecie polecić? Dodam, że szukam taniego zestawu, byle nie piszczały ponieważ na tyle wszedł mi krew ecodriving, że hamulce pełnią tylko funkcję pomocniczą, a i szybko nie jezdzę. Mam ofertę na tarcze + klocki Kraft za 200zł Zestaw Harta/Samco za 220zł Repper + Kraft 190zł Można z tego coś wybrac? Edytowane 19 Września 201411 l przez pacos
Opublikowano 19 Września 201411 l kraft to najniższa liga, jeśli nie oczekujesz cudów i akceptujesz ewentualnie hałasujące klocki to możesz tego krafta zamontować. Na swoją oczywiście odpowiedzialność. Ja jednak dopłaciłbym 150zł i założył komplet ferodo. Pozdrówki Marcin
Opublikowano 19 Września 201411 l Mówisz, że klocki krafta mogą być hałaśliwe? Dobrze by było jakby były ciche a przy tym nie za miękkie zeby nie pyliły mocno felg
Opublikowano 19 Września 201411 l Dołóż trochę kasy i kup coś sensownego, przecież to Twoje bezpieczeństwo, jak można w ogóle coś takiego zakładać, choćby jakiś zestaw z Boscha, przyjdzie Ci awaryjnie hamować i się okaże że okładziny z klocków odpadną. Może coś takiego: http://allegro.pl/tarcze-klocki-bosch-audi-a4-b5-tyl-i4557076208.html
Opublikowano 19 Września 201411 l Ok przemysle jeszcze temat z tymi ferodo od Wandeja. Jeszcze tylko jak to jest, mozna wymienić tylko tarczę z klockami czy potrzeba jeszcze coś bo mowi się o tych łozyskach ale czy jest sens skoro nie ma zadnych niepokojących objawów?
Opublikowano 19 Września 201411 l Normalnie to się wymienia za jednym zamachem, nikt Ci nie da gwarancji że po przełożeniu nie zaczną hałasować. Jak będziesz próbował przekładać to ważne aby szły w te same koło i uważaj jak będziesz wybijać aby nie uszkodzić bieżni.
Opublikowano 19 Września 201411 l Jak będziesz próbował przekładać to ważne aby szły w te same koło i uważaj jak będziesz wybijać aby nie uszkodzić bieżni. Podsumowując to co napisał kolega tomaszstn nie kombinuj tylko łożyska wrzuć nowe, za poniżej 100 zł dostaniesz komplet porządnych z FAGa a przynajmniej jedna robota. Ale to wszystko sprowadza się do tego żeby też nie pchać byle jakich tarcz, które siądą i żal łożysk
Opublikowano 19 Września 201411 l Dokładnie, mnie również nigdy nie było stać na oszczędności, wsadzisz g...no pojeździsz chwilę i zaś ta sama robota. Łożyska z Fag-a, komplet dobry tarcz i klocków i zapominasz o tyle przez parę lat jak mówisz że jeździsz powoli i delikatnie, sam przemyśl czy warto tam za chwilę znowu grzebać? Edytowane 19 Września 201411 l przez tomaszstn
Opublikowano 19 Września 201411 l Tym bardziej, że w przypadku tych tarcz to można powiedzieć, że więcej warta jest robota niż sam towar ;P
Opublikowano 19 Września 201411 l Jak ma wszystko nowe to może bez najmniejszego problemu sam to zrobić a co zaoszczędzi na robociźnie to może przeznaczyć na lepsze graty
Opublikowano 10 Października 201411 l Witam, zastanawiam się nad założeniem na przód takich klocków od TRW http://www.nowe-hamulce.pl/klocki,hamulcowe,komplet-trw-audi-a4,8d2,b5,1994,11,2001,09-1,9,tdi,90km/p,5,253,4618,100030,0,161,gdb826/ czy jest na forum ktoś, kto mógłby mi napisać coś na temat tych klocków? Czy nie piszczą, w miarę długo się trzymają no i z jakimi tarczami najlepiej współpracują, też TRW? Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi. Edytowane 10 Października 201411 l przez Krzychu67
Opublikowano 21 Października 201411 l Witam,poszukuję tarcz i klocków na przód autko takie jak w opisie, zaciski Lucas tarcze wentylowane,klocki bez czujnika.
Opublikowano 21 Października 201411 l Rob od razu SWAPa na 288 lub 312mm serii nie ma sensu montować A i czesci nie wyjdą drożej
Opublikowano 21 Października 201411 l SWAP to chyba większe koszty,a ja nie jestem wymagający jazda spokojna,szczególnie po ostatnim spotkaniu z łosiem. Więc może jednak coś seryjnego.
Opublikowano 22 Października 201411 l wieksze o tyle ze musisz kupic zaciski, same klocki czy tarcze wyjda podobnie po przesiadce na 288 nie ma porownania, polecam zmiane
Opublikowano 22 Października 201411 l Rob od razu SWAPa na 288 lub 312mm serii nie ma sensu montować A i czesci nie wyjdą drożej Jak coś to dev ja do Ciebie dzwoniłęm o zrobienie zacisków b5 quattro tył i temat z tymi tarczami 255mm z A6 C5. Edytowane 22 Października 201411 l przez darek995
Opublikowano 24 Października 201411 l Witam Forumowiczów. Kupiłem niedawno A4 B5 1,8 T 1997r z chipem na 190 KM. Muszę zmienić kompletne hamulce przód /tył. Z uwagi że czasami lubię sobie "depnąc" wolał bym nie zakładać jakiegoś bubla za 200 zł, ale nie jestem piratem i wciąż nie zapie%$@alam jak oszalały Zbieram na razie informacje jaki zestaw założyć, doradzają mi ATE lub Brembo na przód, a tył tarcze średnie ale klocki dobre, może zacni Forumowicze doradzicie czym się kierować przy wyborze hamulców bo nie sztuka się rozpędzić bez perspektyw na skuteczne zatrzymanie Pozdrawiam i liczę na pomocne rady.