oktawiusz5 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 mam pytanie Felgi posiadają otwory 5x100 czy można wywiercić między nimi otwory 5x112 tak by pasowały do A4 zauważyłem ze sporo felg ma tak oryginalnie ze pasują do a3 i do A4 Felgi http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=987869732
lapek85 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 kolego odpuść sobie takie dzieło, jak chcesz to idealnie wywiercić?? mała odchyłka i koło będzie miało bicie kwestie bezpieczeństwa nawet nie ma co poruszać, bo moim zdaniem nie istniej przy tego typu przeróbkach poszukaj sobie ori 5x112,pełno tego, dobre ceny
konradzed Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Nowsze A3 mają felgę z otworami 5x112, więc dlatego te koła pasują też do A4. Niektóre felgi mają też oryginalne otwory na dwa rodzaje śrub, ale w żadnym wypadku nie myśl o jakimś wierceniu. :gwizdanie:
Miszka82 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 są dystanse zmieniające rozstaw śrub, na pewno bezpieczniejsze niż wiercenie w feldze
Dibo Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Tylko że dystanse będą kosztowały połowę ceny tych felg Przy felgach w takim rozmiarze i cenie nie warto się w to bawić, poszukaj tak jak Ci inni doradzają 5x112
oktawiusz5 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2010 ile mogą takie dystanse kosztować? a moze ktoś ma takie na sprzedaż?
A-rek Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 ile mogą takie dystanse kosztować? a moze ktoś ma takie na sprzedaż? nic ci takie dystanse nie dadza wiec odpusc sobie sprawe
soobolek Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Jak już chcesz koniecznie to zrobić to poszukaj śrub pływających na allegro. Zwykła śruba z pływającym stożkiem, dzięki temu normalnie zamontujesz felgi u siebie. Widziałem kiedyś takie kombinacje z VW do Fiata (4x100 na 4x98). Będzie taniej niż dystanse i zdecydowanie mniej zabawy. Osobiście poszukałbym oryginalnie 5x112 i się nie bawił. Jest podobny wzór w 15" 5x112 tylko zamiast kółek wycięte trójkąciki..
A-rek Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Jak już chcesz koniecznie to zrobić to poszukaj śrub pływających na allegro. Zwykła śruba z pływającym stożkiem, dzięki temu normalnie zamontujesz felgi u siebie teraz mnie rozbawiles prosze cie, jak nie jestes w stanie sensownie pomoc to nie zabieraj glosu
Maciek80 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Słyszałem coś kiedyś o śrubach pływających Ale na czym to polega? I czy jest bezpieczne?
soobolek Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Jak już chcesz koniecznie to zrobić to poszukaj śrub pływających na allegro. Zwykła śruba z pływającym stożkiem, dzięki temu normalnie zamontujesz felgi u siebie teraz mnie rozbawiles prosze cie, jak nie jestes w stanie sensownie pomoc to nie zabieraj glosu Gdzie w mojej wypowiedzi widzisz brak sensu ? Nadal uważam, że pomysł jest dobry ale niestety w tym przypadku za duża jest różnica rozstawu, cytuję: "Śruby pływające stosuje się do zmiany rozstawu śrub np: z 4/98 na 4/100 i odwrotnie z 5/100 na 5/98 i odwrotnie z 5/110 na 5/112 i odwrotnie"
A-rek Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Gdzie w mojej wypowiedzi widzisz brak sensu ? sam odpowiedziales sobie na to pytanie w tym przypadku za duża jest różnica rozstawu
Gość fudi Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/sprzedam-b14.0/ Przeszukaj pierwsze 5 stron, na pewno gdzieś znajdziesz podobne felgi w 5x112
soobolek Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Gdzie w mojej wypowiedzi widzisz brak sensu ? sam odpowiedziales sobie na to pytanie w tym przypadku za duża jest różnica rozstawu Tego argumentu zabrakło Tobie w poprzedniej wypowiedzi, która bez uzasadnienia nie wniosła nic do tematu tzn. była pozbawiona sesnsu
Rekomendowane odpowiedzi