Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Wymiana łożyska koła tylnego Quattro Fotostory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no u mnie tez poza ta jedna po 3 godzinach próby wybicia jej poszła w ruch szlifierka kontowa i niestety teraz muszę czekać na śrubę do środy ;([br]Dopisany: 19 Marzec 2011, 22:50_________________________________________________no i wszystko cacy ;)

śruba doszła złożyłem wszystko wymieniłem przy okazji klocki tył

Ale teraz cisza w środku słychać tylko warkot v6 na obrotach ^^

bardzo dobry opis !!

Opublikowano

Pany w sklepie mi powiedzieli ze z tylu lozysko jest takie same jak z przodu ,prawda to :mysli: chodzi o B5

Opublikowano

jeśli chodzi o Quattro to nie jest nie wiem jak w ośce

Opublikowano

Chodzi o Quattro , mi w sklepie sprawdzil w katalogu i powiedzial ze to to samo co z przodu . I wlasnie chcialem sie tutaj upewnic :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

lozyska w quattro sa takie same przod i tyl , przynajmniej w mojej b5... temat wczoraj przerabiany

nr lozyska dla zainteresowanych

FAG - 713 6100 80

SKF - VKBA 1355

pozdr

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Tak Panowie, z tego co wiem to tył i przód to to samo. nie polecam tanich łożysk, przed zimą zakładałem łożyska Otimala i na sezon letni miałem znowu wymianę , teraz mam FAG zobaczymy ile pociągnie. dodam, że przednie łożyska są w stanie idealnym a tył robiłem drugi raz :confused4:

Opublikowano

Tak Panowie, z tego co wiem to tył i przód to to samo. nie polecam tanich łożysk, przed zimą zakładałem łożyska Otimala i na sezon letni miałem znowu wymianę , teraz mam FAG zobaczymy ile pociągnie. dodam, że przednie łożyska są w stanie idealnym a tył robiłem drugi raz :confused4:

Witam! Ja też wstawiłem łożyska Optimala z tyłu (obie strony) i wytrzymały nie całe 10 tyś kilometrów. :confused4: Teraz wstawiłem SKF'a.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja mialem optimala i przejezdzilem 23 tys km i teraz kolega dalej jezdzi

Opublikowano

Ja 3 dni temu wymieniłem łożysko na FAGa, temat bardzo pomocny, obyło się bez żadnych przygód typu zapieczone śruby itp.

Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Z autopsji:

Łącznik stabilizatora może nie puścić tak od razu po odkręceniu śruby - w moim przypadku poza kawałkiem walca z miedzi do wybicia tulei trzeba było podgrzać złącze palnikiem propan/butan (ostrożnie, aby nie uszkodzić gumy).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam :hi:, mam wszystkie tulejki do wymiany w Quattro tył ,widze że one nie są równe np. ta co idzie w pieście pewnie jest inna w wachaczu :mysli:,a te co są u góry? czy ktoś wie gdzie moge zdobyć dobre tulejki :) macie jakiś pomysł.