Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Mokro w aucie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem w mojej OOOO pod nogami kierowcy i pasazera rowniez z lewej strony jest dosyc mokro. Z tego co znalzlem na forum bede wiedzial za co sie zabrac

- kanaliki pod aku i pod serwem

- linka od maski (przez ktora mam przeprowadzony rowniez przewod do wzmacniacza i to podejrzewam w pierwszej kolejnosci chodz nie wiem co to ma do mokrej podłogi za fotelem kierowcy)

- gumowe korki na podwoziu (jednego nie mam wlasnie przy kierowcy z przdu)

Mam pytanie czy moge otwor w podwoziu po gumowym korku zatkac jakąs pianką montazowa lub czyms podobnym??

Opublikowano

- linka od maski (przez ktora mam przeprowadzony rowniez przewod do wzmacniacza i to podejrzewam w pierwszej kolejnosci chodz nie wiem co to ma do mokrej podłogi za fotelem kierowcy)

ja miałem to samo , leciało mi podczas deszczu przez dziure na kabel , zalepiłem silikonem i gitara :good:

Mam pytanie czy moge otwor w podwoziu po gumowym korku zatkac jakąs pianką montazowa lub czyms podobnym??

możesz :good:

Opublikowano

Sprawdź drozność kanaliku spływowego od klimatyzacji :gwizdanie: obstawiam że to on bedzie winowajcą :naughty:

Opublikowano

Sprawdź drozność kanaliku spływowego od klimatyzacji :gwizdanie: obstawiam że to on bedzie winowajcą :naughty:

Bardzo prawdopodobne. Od strony pasażera, na wysokości schowka, za tunelem środkowym wchodzi wężyk od klimy do przegrody - potrafi się lekko wysunąć i wszystko leci do środka.

Niestety nie zobaczysz go, ale wyczujesz ręką - trzeba wsadzić rękę pod tapicerkę: mniej więcej jak się kończy właśnie.

Opublikowano

Sprawdz czy nie przecieka Ci z okolic komputera.. (podszybie strona kierowcy)

Opublikowano
  • Autor

Wszystko fajnie ale nie mam klimy niestety :>

Podejrzewam ten kabel zasilajacy, bo wczesniej nic takiego sie nie dzialo. dam znac co i jak

Opublikowano

Mam pytanie - dziś przy deszczowej pogodzie wchodzę do auta i odrazu oderzył mnie smród wilgoci. Odrazu zlokalizowałem mokre miejsce - pod dywanikiem kierowcy mniej więcej na środku mokre duże koło ( średnica 30-35cm) , a dookoła sucho. Czy stawiacie na gumowy korek w podwoziu ??? Czy jest do niego od spodu normalny dostęp czy trzeba coś odkręcać ???

Opublikowano
  • Autor

Jezeli dobrze sie schylisz pod autko to zobaczysz kilka gumowych zaslepek. U mnie jednego nie bylo. wszystko ladnie zalalem pianka montazowa i czekam aktualnie co sie bedzie dzialo

Opublikowano

Jezeli dobrze sie schylisz pod autko to zobaczysz kilka gumowych zaslepek. U mnie jednego nie bylo. wszystko ladnie zalalem pianka montazowa i czekam aktualnie co sie bedzie dzialo

zaślepka w aso kosztuje ok 5 zł :gwizdanie:

Opublikowano

a płynu nie ubywa ?? może nagrzewnica cieknie :gwizdanie:

Opublikowano

najłatwiej to sprawidzic kładąc na wycieraczce biały ręcznik papierowy albo chociażby papier toaletowy... u mnie na szczęście okazało się, że są to kanały spustowe, bo auto stało przez 2 dni jak padało i było mokro... a papier był .. biały. od przeczyszczenia kanałów sucho ;)

Opublikowano

Płynu mi nie ubywa . Jakie kanały spustowe macie na myśli ?? Można trochę jaśniej .

Opublikowano

Płynu mi nie ubywa . Jakie kanały spustowe macie na myśli ?? Można trochę jaśniej .

Kucnij przy aubie i zajrzyj pod podwozie. Wszystko będzie jasne Zobaczysz że są (powinny być) takie zaślepki o średnicy ok 5 cm kołnierz. Z przodu mniej więcej na długości początku drzwi przednich i z tyłu na długości siedziska kanapy. Jeśli którejś zaślepki nie ma to będzie dziura o średnicy ok 2cm.

Opublikowano

Kucnij przy aubie i zajrzyj pod podwozie. Wszystko będzie jasne Zobaczysz że są (powinny być) takie zaślepki o średnicy ok 5 cm kołnierz. Z przodu mniej więcej na długości początku drzwi przednich i z tyłu na długości siedziska kanapy. Jeśli którejś zaślepki nie ma to będzie dziura o średnicy ok 2cm.

mangm a ta dziura to jest tylko jedna na wysokosci słupka tam gdzie zaczynają sie drzwi ( zdjęcie nr 1 i zdjęcie nr 3) czy to jest ciąg okrągłych dziur z gomowymi zaślepkami pod progiem ( zdjęcie nr 2) ??

Zdjęcie nr 1

e4fe181c2b5cfb62med.jpg

Zdjęcie nr 2

2ddff7953e6274acmed.jpg

Zdjęcie nr 3

74f406f37a2461fcmed.jpg

Opublikowano

jak wyciągniesz akumulator to będzie pod nim taka dziurka 5 cm z gumą na około, druga jest kawałek po prawej, pod servo..

ja miałem w nich pełno mokrego piasku-błota... wystarczyło wyciągnąć / przepchnąć i przeczyścić..

Opublikowano

ciag dziur pod progiem,

W takim razie do czego jest okrągła pojedyncza dziura na wysokości przedniego słupka ( zdjęcie nr 1 i 3) ?? Identyczna jest na wysokości tylnych siedzeń ale w niej jest gumowa zaślepka z okrągłym kołnierzem średnicy około 5-6 cm.

Opublikowano
  • Autor

Na twoim miejscu rowniez je zalalbym pianką, bo skoro z tyłu sa zaslepki to przed pewnie tez tak powinien miec

Opublikowano

jak wyciągniesz akumulator to będzie pod nim taka dziurka 5 cm z gumą na około, druga jest kawałek po prawej, pod servo..

ja miałem w nich pełno mokrego piasku-błota... wystarczyło wyciągnąć / przepchnąć i przeczyścić..

Warto co jakiś czas zajrzeć tam i usunąć piasek liście nie powinno być problemu z wodą w środku chyba że przyczyna jest inna.Przeczyść i poczekaj na deszcz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Warto co jakiś czas zajrzeć tam i usunąć piasek liście nie powinno być problemu z wodą w środku chyba że przyczyna jest inna.Przeczyść i poczekaj na deszcz

ja jakiś miesiąc temu przeczyściłem te kanały i ... przez jakiś czas było dobrze.

Kilka dni temu zauważyłem, że... podłoga znów mokra.. ;/

Tak więc muszę dalej szukać :( tylko nie mam kiedy i jak ...

Myślę czy jakoś przed podszybie mi nie leci.

a powinno byc 1? czy "nad" akumulatorem itp. też powinien byc jakiś plastik ??