Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Obniżenie zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Posiada ktoś zdjęcia B 5 ,obniżonej o 40mm na felgach 15 calowych. Chcę wyminic orginalne sprężyny na sportowe obniżające o jakieś 40mm. Proszę o poradę co do obniżenia, czy -40mm to nie za dużo??

Opublikowano

40mm na seryjnych amortyzatorach do bardzo dużo ...

Opublikowano

W takim razie o ile proponował byś obniżyć zawieszenie żeby ładnie się komponowało z 15 calowymi felgami.Chodzi mi o to żeby trochę ją "przykleić" ,wymieniająć tylko sprężyny bez wymiany amorków.

Opublikowano

Do seryjnego 1be (-25mm) fabryka kladla juz inne amortyzatory. Utarlo sie ze mozna przy takim obnizeniu jeszcze pokusic sie o jazde na zwyklych amorch, jednak trzeba sie liczyc z tym ze ich koniec nadejdzie wczesniej :evil:

Opublikowano

40mm na seryjnych amortyzatorach do bardzo dużo ...

Mogę potwiedzić, bardzo szybko będziesz wracał do seryjnego zawiasu bo nie da się jeździć. Każdy krawęrznik, podjazd, dołek powoduje bujanie jak na statku.

To nie prawda, że seryjne amortyzatory zaraz siądą. Prawda jest taka, że jazda na seryjnych amortyzatorach z glebą -40mm jest niebezpieczna. Chyba, że chcesz jeździć z prędkością max 60-70 km/h i dalej modlić się o to żeby nie bujnęło albo żebyś nie zawadził.

Opublikowano

ja mam zawias 1be - wg. rozkodowania win. nie wiem jak jest na prawde, jak można to sprawdzic w miare łatwo i szybko?? jezeli okaże sie ze faktycznie mam 1be to ile można walnąć na minusie?? 20-30-40?? tak zeby dalo sie jezdzic i zeby amorkow nie zakatowac.

Opublikowano

-30 na seryjnym zawiasie sprosta zadaniu, mam u siebie spręzyny -30(realnie -35) i amory seryjne i wszystko jest OK, jest sztywny w porównaniu do tego co miałem wczesniej(zawiecha od sedana w avancie) a to czy siadzie wcześnie zobaczymy pojeżdzimy :naughty:

Opublikowano

ja mam zawias 1be - wg. rozkodowania win. nie wiem jak jest na prawde, jak można to sprawdzic w miare łatwo i szybko?? jezeli okaże sie ze faktycznie mam 1be to ile można walnąć na minusie?? 20-30-40?? tak zeby dalo sie jezdzic i zeby amorkow nie zakatowac.

a ja mam takie pytanie: po co zadajesz te same pytanie w dwoch roznych tematach :?:

Opublikowano

Kowi jak długo już na tym jeździsz??

Opublikowano

Kowi jak długo już na tym jeździsz??

W sumie od niedawna, przód jeżdzi od kwietnia,a tył od piątku :wink4: wcześniej był tył od sedana ale to była pomyłka :gwizdanie: