misiek23 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 czesc klubowicze . mam problem bo mi cos stuka i juz mnie szlak trafia a mam wymienione wahacze co to moze jeszcze byc prosze o porady pozdro
cayenne Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Wymieniałeś tylko wahacze? Jeśli tylko,to może stukać łącznik stabilizatora,końcówka drążka,bądź amortyzator jeśli jest na wykończeniu.
grabalaba Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 No to nieźle wymieniłeś. Ja bym zaczął przy stukach od sprawdzenia w pierwszej kolejności łączników stabilizatora (najmniejszy koszt) . Powtarzam sprawdzenia, a nie wymiany!!!
lukaszek13ns Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Witam podlaczam sie pod temat czy stuki w zawieszeniu moga byc spowodowane zuzyciem sie tych gum nie wiem jak sie to popawnie nazywa, tych na ktorych opiera sie sprezyna i chyba amortyzator sa one przymocowane do nadwozia.I czy tez owe gumy moglu spowodowac to ze nie mam ustawionych dobrze katow.
Barti261 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Ja ostanio wymieniałem gumy pod sprężynami, bo sprężyny obcierały i skrzypiało. Ale raczej nazwałbym to skrzypieniem niż stukaniem. Więc nie wiem jak to się ma do Waszego stukania.
lukaszek13ns Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Dzieki za informacje, W sumie przed chwila gosc na diagnostyce rozjasnil mi temat bo pytalem sie po mechanikach jeden mowil ze wahacze maja minimalne luzy ale to nie to stuka, drugi ze to gumy i przez gumy jest stukanie i rozwalilo mi katy, az w koncu pojechalem na diagnostyke i gosc mowi ze w A4 nie ustawia sie katow, tylko zbierznosc , i ze gumy nie maja nic do tego po posprawdzal na szarpakach mowil ze nic nie widzie ale po sprawdzeniu, recznie okazalo sie ze mam wybite po jednym tylnim gornym wahaczu z kazdej strony i to przez to sa stuki. czesc klubowicze . mam problem bo mi cos stuka i juz mnie szlak trafia a mam wymienione wahacze co to moze jeszcze byc prosze o porady pozdro Zalezy jakiej firmy wahacze wlozyles jesli jakiejs Made in Taiwan to moze sie tak dziac jesli cos lepszego to tak jak koledzy pisza jesli nie wymieniles łacznika stabilizatora to na nierownosciach dalej bedzie ci stukac, a czy wymieniales wszystkie wahacze czy tylko nie ktore.
sk baton Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Równierz pisałem że w warsztatach oszukuja moze mechanicy pomylili się mieli przygotowane wachacze po tak zwanej regeneracji chodzi o te górne i wiem że tak robia
misiek23 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2007 dzieki za rade zeczywiscie łacznik wybity. oczywiście górne wahacze tez miałem wybite 2szt ale do świetego spokoju wymieniłem 4. pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi