Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Kontrolka ESP po montażu HID

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spytaj Domjenick'a bo on to przerabial i od Niego sie o tym dowiedzialem.... :kox:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Też miałem problem z zestawem HID ale go rozwiązałem.

Po założeniu zaświecała się kontrolka ESP wraz z nią ABS, WYKRZYKNIK i na wyświetlaczu BRAKE.

Miałem przetwornice założone pod lampami tam gdzie są oryginalne, ale przetwornica od strony kierowcy powodowała zakłócenia opisane wyżej. Przełożyłem ją pod przedni zderzak w okolice chłodnicy wody tak aby była jak najdalej od pompy ABS i kompa z ABS i przestały wyskakiwać zakłócenia.

Miałem wpierw założone jakieś tanie za 118zł ale po pierwszym dniu spaliły sie przetwornice, w ramach gwarancji dopłaciłem i wysłali mi przetwornice CAN BUS.

Opublikowano

macieek, zabieg się udał :good: odpowiednio dobrany sprzęt + zmiana w kompie i xeniu działa jak oryginał :) Żadnych zakłóceń, żadnych błędów, świecą jak ori :cool1: albo i lepiej... ;)

Opublikowano

macieek, zabieg się udał :good: odpowiednio dobrany sprzęt + zmiana w kompie i xeniu działa jak oryginał :) Żadnych zakłóceń, żadnych błędów, świecą jak ori :cool1: albo i lepiej... ;)

No to pozazdroscic. Moze tez sie skusze jeszcze ale wczesniej zrobie sobie jakis program.

Troche mocy brakuje :evil:

Opublikowano

bez OT Panowie :wink4: trzymajcie się tematu

Opublikowano

Ja u siebie zmieniałem kodowanie na xenon i nic dalej co jakiś czas błędem rzuca. Spróbuje jeszcze odsunąć je od osprzętu i może to coś da.

Opublikowano

Jak sie zmienia to kodowanie na xenony ?

W którym dziale dodać 00011 ?

Pozdrawiam

Opublikowano

szyba, o ile pamiętam to: elektryka 09 / recode 07 i tam wbijasz kod 00011, czyli xenon.[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2010, 21:15:45_________________________________________________miro_x, a jakie masz przetwornice ?

Opublikowano

Ja mam niby slimy cyfrowe ale to wszystko gówniany marketing i nic więcej. SIeją jak cholera.

Opublikowano

miro_x, wywalaj to... na tych nie dasz rady. tym bardziej że masz slim, jeszcze żeby to zwykłe były cyfrowe...ale też pewnie nie. U mnie dopiero orginały pewnej marki podeszły ;)

Opublikowano

pomyśli się na razie są inne wydatki. Chociaż żona się wq.. jak musi aku odłączać.

Opublikowano

miro_x, wywalaj to... na tych nie dasz rady. tym bardziej że masz slim, jeszcze żeby to zwykłe były cyfrowe...ale też pewnie nie. U mnie dopiero orginały pewnej marki podeszły ;)

..to podeślij jakiegoś linka albo cuś bo też mam zamiar zakupić :przebiegly:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie.

Kiedyś miałem w audi przetwornice slimy cyfrowe które naprawde porzadnie dzialaly z moja audi.

Moze raz na 3-4 miesiace wyskakiwal blad.

Niestety jedna z nich sie przepalila.

Teraz zakupilem ten zestaw:

http://allegro.pl/xenony-xenon-ksenony-h7-h1-katowice-seria-komfort-i1226734449.html

Niby serio komfortowa itp itd.

Blad nadal sie pojawial.

Przetwornice umiescilem jak najnizej (tam nie widzialem zadnych przewodow).

Zamienilem juz akumulator na nowy (wyczytalem w tym watku, ze czasami jest to powod wystepowania bledu).

Teraz ide zmienic kodowanie, jak to nie pomoze to chyba sie poplacze :)

Macie jeszcze jakies uwagi ? Czy ktos moze korzysta z zestawu ktory kupilem ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Wydaje mi się że żadne super hidy nie pomogą. Audi ma delkatną elektronikę i przez to te błędy :thumbdown:.

Opublikowano

ja mam hidy i nie wyskakują mi błedy, tylko trzeba dobrac odpowiednie przetwornice

Opublikowano

mam Hidy jedne z tanszych za 160 zł... zadnych bledów...

podpinam pod vaga srednio raz za 3 tyg i wszytko ok.

Pierwszy raz czytam ze jakies problemy na desce z tego powodu

Opublikowano

Ja też używałem kiedyś tanich hidów z powodzeniem, dopiero po spaleniu przetwornicy zaczynają się problemy.

MAGIC87 czy Roben - macie może jeszcze dojście do Waszych hidów ? moze jakis link do allegro czy cos ?

Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

Kupowałem u tego sprzedawcy: xenony_waw_pl1

Napisz do niego do jakiego auta potrzebujesz to dobierze Ci odpowiedni zestaw.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak by ktoś szukał jeszcze sprawdzonego zestawu hid to polecam ten http://allegro.pl/zestaw-slim-digital-hid-h7-xenony-xenon-wawa-i1320680719.html żadnych błędów. CB troszkę syczy ale obwinąłem folią aluminiową wiązki i troszkę się uciszyło. Przymierzałem zestaw can bus o 100 zł droższy i wypadł gorzej od tego tańszego. A przetwornice umieściłem tuż obok ABS i nic.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No to ładnie... Kolejna "wtopa". Kupiłem zestaw który poradził kolega SABCIA B6 i niestety D.PA... U mnie wywala błąd. Przetwornice mam w oryginalnym miejscu czyli pod lampą. Objawy mam takie że jeśli włączę zimne żarniki to wywala mi błąd ABS i ESP.... Jeśli np. rozgrzeje palniki na włączonym silniku, następnie zgaszę silnik i znowu je zapale to jest ok. Jest jeszcze jeden objaw. Po wyłączeniu świateł przez ok 5 sekund palą się postojówki (??) razem z kontrolką wewnątrz i podświetleniem zegarów. Kodowanie zmieniłem na 00011... Pomocy...