Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Daszki przeciwsłoneczne, tapicerka s line, podłączenie...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy w weekend chcialem zmienic sobie tapicerke na czarna s line ale nie mialem u siebie podswietlenia pod daszkami przeciwslonecznymi.

Mozecie mi pomoc jak to podklaczyc?

NIestety elektrycznie nie jestem zbyt mocny i potrzebuje w tym temacie pomocy.

Z gory dzieki za kadza podpowiedz.

Pozdrawiam

Opublikowano

Bart-S rezał środek s-line i pakiet oświetlenie uderz do niego :wink4:

Opublikowano

Zasilanie i masę najszybciej pociągniesz z lampki głównej - wieczorem wrzucę Ci dokładną rozpiskę gdzie się podpiąć.

Opublikowano

Zasilanie i masę najszybciej pociągniesz z lampki głównej - wieczorem wrzucę Ci dokładną rozpiskę gdzie się podpiąć.

Bede wdzieczny.

zaraz ide sciagac sufit :)

Opublikowano

Zasilanie lampek (pin 1) podepnij do 3 pinu w kostce panelu oświetleniowego (czerwono/żółty kabelek). Masę lampek podepnij do pinu nr 1 w kostce słonecznika. Natomiast pin nr 2 w słoneczniku do masy (pin 6, brązowy kabelek w kostce panelu oświetleniowego).

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Zasilanie lampek (pin 1) podepnij do 3 pinu w kostce panelu oświetleniowego (czerwono/żółty kabelek). Masę lampek podepnij do pinu nr 1 w kostce słonecznika. Natomiast pin nr 2 w słoneczniku do masy (pin 6 w kostce panelu oświetleniowego).

Podziekował :hi:

Jutro walcze dalej... :)

Opublikowano

Zaraz zrobię Ci schemat - będzie łatwiej ;)[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2010, 22:45_________________________________________________

Na zielono zaznaczyłem wiązkę którą masz fabrycznie... To ori schemat (troszke okrojony na potrzeby tego rezanka ;)). Wszystko się zgadza tylko masę ze słonecznika zapnij do brązowego kabla (pin 6 w panelu oświetlenia).

vanity1.jpg

Opublikowano

Wszystko super tylko nie mam kostek do lampek...

A inaczej sie tam chyba nie dostane( malo miejsca).

Dzisaj weekend wiec kostki zamowie dopiero w poniedzialek, do serwisu trafia pewnie w srode...

Auto bedzie stalo rozebrane do czwartku :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Chyba, ze cos zle mysle...

Bartku a mala kostka z dwoma kabelkami( zielony i biały ) do czego jest?

W starej lampce sufitowej przedniej byla wpieta tylko w zaslepke.

W nowej juz pod cos jest wpieta???

Opublikowano

Kostka z kabelkami zielony i biały to konektor do czujnika ruchu (dot. instalacji alarmowej). Bogatsza wersja fabrycznego alarmu posiada czujnik ruchu kontroli wnętrza instalowany w panelu oświetleniowym - nasze auta mają wiązkę przygotowaną pod ten czujnik.

Jeśli chodzi o lampki - możesz owinąć piny taśmą izolacyjną jednak nie zabezpieczy ich to przed wyskoczeniem z pinu (bolca). Na Twoim miejscu poczekałbym za kostką i podpiął wszystko jak nakazuje fabryka ;)

Opublikowano

Kurde chyba lekkie spiecie :kox:bylo.

Nie dziala mi wogole lampka sufitowa, duza.

Moze wiecie, ktory bezpiecznik za to odpowiada??

Opublikowano

Zaraz zrobię Ci schemat - będzie łatwiej ;)[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2010, 22:45_________________________________________________

Na zielono zaznaczyłem wiązkę którą masz fabrycznie... To ori schemat (troszke okrojony na potrzeby tego rezanka ;)). Wszystko się zgadza tylko masę ze słonecznika zapnij do brązowego kabla (pin 6 w panelu oświetlenia).

vanity1.jpg

Jestem na etapie podlaczania daszkow, jeszcze troche uproscilem schemat podlaczenia, Bart-S mozesz mi potwierdzic czy jak tak podlacze to bedzie OK?

schemat.jpg

Dzieki za odp. :hi:

[br]Dopisany: 21 Styczeń 2012, 11:49_________________________________________________Z racji tego ze Bartek nie odp., no to moze ktos inny jest w stanie potwierdzic moje pytanie :confused4:

Z gory dzieki :hi:

Opublikowano

Wszystko jest ok.