Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Analiza logów - nowa przepływka i zły pomiar....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem nową przepływkę i odrazu udałem się na dynamiczne logi i (chyba) nadal coś nie tak patrząc na grupę 8 :blink: O co chodzi???

LOGI

Opublikowano

Kupiłem nową przepływkę i odrazu udałem się na dynamiczne logi i (chyba) nadal coś nie tak patrząc na grupę 8 :blink: O co chodzi???

LOGI

ja tam widze grupe 003 ...

Opublikowano

dziura w dolocie albo nieszczelnosc na laczeniach.Przeplywka nowa oryg.czy nowa CHINA

Opublikowano

Przepływomierz nowy boscha od klubowicza TOM77.

Co do dziury to nie słychać, żeby gdziekolwiek syczało, oleju na dolocie nie zauważyłem...

A czy od przepływki mogą falować obroty na jałowym? Chyba od dzisiaj, czyli po wymianie zaczęły lekko falować, odłaczałem wtyczkę za silnikiem i dalej falowało, to samo z g62.

Opublikowano

Wszystkie wężyki podciśnieniowe do sprawdzenia najlepiej wymiana na nowe od tego trzeba zacząć

Opublikowano

Wszystkie wężyki podciśnieniowe do sprawdzenia najlepiej wymiana na nowe od tego trzeba zacząć

Dawno to już zrobiłem...

Opublikowano

Ja to sie na tych logach może i nie znam,ale z tego co widze to po pierwsze turbo raz że cienko coś dmucha,przydało by się czyszczenie,przepływomierz dalej świruje,ale co najciekawsze na moje to momentami pcha za dużo paliwa.ale może AFN tak ma.

Opublikowano

Ja to sie na tych logach może i nie znam,ale z tego co widze to po pierwsze turbo raz że cienko coś dmucha,przydało by się czyszczenie,przepływomierz dalej świruje,ale co najciekawsze na moje to momentami pcha za dużo paliwa.ale może AFN tak ma.

A to w której grupie i słupku to widać? Faktycznie mam wrażenie, że trochę za dużo pali, bo na zbiorniku nie moge złapać 900km. Ten silnik w ogóle coś nie tak pracuje, powoli mam go dosyć...

Opublikowano

Katalizator jest ? Jak jest to WON....

Opublikowano

Katalizator jest ? Jak jest to WON....

Katalizatora nie ma, EGR zaślepiony.