Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Szybkie pytanie-Filtr Klimatyzacji - ten w rurce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie szybkie pytanie.

Jutro szykuje sie na napelniania klimy i kiedys gdzies czytalem ze co jakis czas nalezy wymienić filterek ktory znajduje sie w rurce klimatyzacji - tuz przy zaworku do napelniania klimy.

Moglby mi ktos na szykiego podac numer cześci z ETKI (Audi A4 1.9TDI AVF 2004r Avant) i ewentualny przyblizony koszt tego filtra ??

Będe bardzo wdzięczny.

Nieukrywam ze zależy mi na czasie - niestety na te chwile nie moge znaleźć tego wątku z tym filtrem.... :(

Opublikowano

8E0 820 177 w serwisie OK 100 zł, ja trafiłem u kumpla w warsztacie za 15 zł :wink4:

Opublikowano

8E0 820 177 w serwisie OK 100 zł, ja trafiłem u kumpla w warsztacie za 15 zł :wink4:

Podziękował :)

watpie zebym do jutra znalazł jakis tańszy zamiennik :/

Opublikowano

W porządnych warsztatach zajmujących się klimą powinieneś dostać bez problemu taki filterek w niższej cenie niż w ASO

Opublikowano

U nas nie ma porządnego zakładu zajmującego sie klimą stąd pewnie bedzie duuuzy problem zeby znaleźć ten filterek w rozsadnej kwocie :/

Pytanie czy konieczna jest jego wymiana ?

Opublikowano

Jeżeli będzie czysty to można odpuścić.

Opublikowano

Jeżeli będzie czysty to można odpuścić.

Pytanko czy nie ma tam jakiegos oringu który przy wykrecaniu filterka moze sie zniszczyc....

Opublikowano

nie,

powinno się spoko wyjąć, a jak nie chcesz kasy wydawać możesz spróbować go wyczyścić jeśli będzie brudny, ważne żeby go nie uszkodzić