Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 AFN - czy mam immobilizer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak sprawdzić czy mam immobilizer - muszę dorobić kluczyk i nie wiem jak szukać, czy od razu walić do kogoś kto dorobi z immo. czy wystarczy zwykły grot dorobić - gdzie szukać info o tym czy mam immo u siebie?

Opublikowano

a jak wyglada twoj kluczyk? tzn sam grot. jak normalny kluczyk z zabkami czy taka "blaszka" z rowkiem w srodku?

Opublikowano
  • Autor

ha dobre pytanie - spróbuję opisać:

cały grot jest metalowy (oczywiście) i przy uchwycie ma wtopiony kawałek plastiku który wchodzi pod uchwyt klucza

taka jakby kulka czarnego plastiku , ale to chyba tylko po to żeby grot nie wyrwał się z plastiku.

w grocie wyryty jest rowek (schemat zamka) i w zasadzie tyle, przy krawędzi grotu jest jeszcze wzdłuż całego grotu z jednej strony nacięcie.

na jednej stronie napis: HAA - na drugiej: WITTE WELBERT - o ile dobrze odczytuję.

w kluczu jest miejsce na baterię i dioda którą oświetlić można zamek w nocy - ale baterię wyjąłem - bo przycik odstaje i mnie to denerwuje

Opublikowano

A co ty chcesz sprawdzać.

Domyślnie na 100% masz Immobilizer.

Samochody w wersji na rynek amerykański nie miały.

Opublikowano

przecież świeci sie kontrolka z immo... wg mnie tak najłatwiej sprawdzić jak nic sie nie świeci to nie ma, przynajmniej tak sie wydaje mi na mój chłopski rozum ;]

Opublikowano
  • Autor

nie mam żadnej kontrolki, nie mam na słupku wyłącznika immo. jeśli ktoś w środku zostaje (pies)

dlatego pytam, bo były wersje bez immo. ktoś wie jaki może być koszt dorobienia i gdzie to najlepiej zrobić poza ASO?

Opublikowano

nie mam żadnej kontrolki, nie mam na słupku wyłącznika immo. jeśli ktoś w środku zostaje (pies)

dlatego pytam, bo były wersje bez immo. ktoś wie jaki może być koszt dorobienia i gdzie to najlepiej zrobić poza ASO?

ale o czym ty gadasz. ten wylacznik na slupku to od seryjnego alarmu. to nie ma nic do czynienia z immo. a katrolka o ktora koledze chodzi ta taki samochodzik z kluczykiem w srodu. pali sie na zolto przez jakies 2 sek po odpaleniu silnika a pozniej gasnie.

Opublikowano
a pozniej gasnie

Albo mruga :decayed: Gdy poszukiwałem swojej A4-ki znalazłem ciekawe ogłoszenie, że jest z silniczkiem 1.8T, quattro, blablabla. Pojechałem oglądnąć i na desce nie było kontrolki od Immo (nie pamiętam jaki był kluczyk) i facet powiedział, że nie ma Immobilizera. Samochód był z Włoch, ale nie miał również kontrolki od Airbag-ów, więc szybciutko podziękowałem :D[br]Dopisany: 03 Lipiec 2007, 17:04 _________________________________________________W serii powinien być Immobilizer (przynajmniej w wersji Europejskiej)

Opublikowano

teraz widze masz praktycznie tą samą wersje samochodziku co ja kolego i ja mam immo kolega w roczniku 95nie ma... wydaje sie ze w 97 to już seria była wiec hmm napewno nie świeci Ci zadna kontrolka żółta samochodzik z kluczykiem?? świeci na liczniku obrotów ;]pamiętaj że szybko gaśnie ;]

Opublikowano

Immo było już w Audi 80 z ostatnich roczników, A$ tak jak pisali wyżej oprócz wersji amerykańskiej miały immo. Mógł ktoś wywalić z powodu częstych awarii tego układu.

Opublikowano

Immo było już w Audi 80 z ostatnich roczników, A$ tak jak pisali wyżej oprócz wersji amerykańskiej miały immo. Mógł ktoś wywalić z powodu częstych awarii tego układu.

alez co ty gadasz. immo dopiero bylo po I lifcie, czyli 97 rok...

Opublikowano
  • Autor

teraz już wiem która to kontrolka -rzeczywiście wychodzi na to że jest immo. się nam porozwijał temat.

dzięki raz jeszcze. teraz szukam kogoś kto dobrze dorobi drugi klucz.

Opublikowano

w A4 od początku produkcji jest immo

Opublikowano

w A4 od początku produkcji jest immo

ale to chyba nie seryjnie?

Opublikowano

jak wychodziły ostatnie 80 B4 to juz miały seryjnie immo

Opublikowano

A4 było seryjnie produkowane z immobilizerem

70258741uv5.jpg

a to jest z książki sam naprawiam A4 rok 94-2000

Opublikowano

arturaugustyn mogłeś wstawić cały obraz

Nie wiem do którego roku centralka była montowana w tym miejscu na rys nr1

Można zdjąć osłonę i widać od razu

immoaa6.th.jpg

I tak jak koledzy piszą to był standard i już w B4 montowali

Opublikowano

Do listopada 1997roku była osobna puszka immo ( taka sama jak w A80, A6 C4, A8 ), w A4 po tym czasie nastąpiła wymiana zegarów, gdzie zostało przeniesione immo. Tak jak pisałem wcześniej wersja amerykańska nie miała. Tak jest i nie ma co dyskutować na ten temat.