Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Jak wybić sworzeń z zawiasu???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam straszny luz na dolnym zawiasie drzwi i zauważyłem ze powodem tego jest wyrobiony sworzeń. Jak go wymontować z zawiasu żeby jak najmniej narobić szkody :) ??

Opublikowano

Niestety sworznie (górne czy dolne) w A4 sa wg producenta nie wymienialne i trzeba wymieniać cały zawias - jak coś z tym wymyślisz to daj znać.

Opublikowano

adadur, sa wymienialne bo ja sam od strony kierowcy wymienilem.

Jedz lepiej do jakiegos fachury, ktory tym sie zajmuje.

Ja zaplacilem chyba 70 zl.

U mnie z tego co pamietam: sciagnal drzwi, zawias w imadlo i jakos tam wymoncil (dawno bylo i nie pamietam) :tongue4:.

Opublikowano

A z czego ci ten sworzeń wyrazał?

Co może dać to tokarzowi?

Opublikowano

adadur, nie pytalem z czego on jest ale gosc sie tym zajmuje i mial tego sporo w roznych rozmiarach. Dosc twardy material, wiec jesli powiesz tokarzowi do czego to, to on juz bedzie wiedzial co i jak.

Napisze Ci wiecej jutro, pojutrze jak bede widzial autko bo nawet nie pamietam jak jest zamontowany ori.

Gosc jeszcze zrobil mi maly spaw, ktory ma za zadanie zeby sworzen nie wypadl. Moze inni maja lepsze patenty.

Troche sie przerazilem jak zobaczylem, ze chce cos spawac ale jest to maly spawik migo-magiem, ktorego nie widac na pierwszy rzut oka.

Najwiekszy problem chyba stanowilo wybicie ori.

Opublikowano

Górny da się wyregulowac jak ma luz.

Dolny kombinowałem ale to by na długo nie starczyło kupiłem nowy za ok.170zł ori w audi zamontowałem w pare chwil i mam spokój na zawsze.

Opublikowano

Górny da się wyregulowac jak ma luz.

Dolny kombinowałem ale to by na długo nie starczyło kupiłem nowy za ok.170zł ori w audi zamontowałem w pare chwil i mam spokój na zawsze.

A w twoim przypadku co ci nie pasiło z drzwiami luz czy może zle sie zamykały, u mnie sworzeń zapewne zapieczony zatarty i drzwi pasarzera straciły "samodomykanie".

Opublikowano

kupiłem nowy za ok.170zł ori w audi zamontowałem w pare chwil i mam spokój na zawsze.

Nooo jakby ori gwarantował wieczny spokó to chyba też bym kupił, ale tak nie jest. Jest to część która dosyć szybko się wyciera w B5, ja wymieniałem na toczony z bardzo twardej stali i jest super. Drzwi wreszcie w odpowiedniej pozycji żadnego opadania i jak sie miodnie zamykają:)
Opublikowano

kupiłem nowy za ok.170zł ori w audi zamontowałem w pare chwil i mam spokój na zawsze.

Nooo jakby ori gwarantował wieczny spokó to chyba też bym kupił, ale tak nie jest. Jest to część która dosyć szybko się wyciera w B5, ja wymieniałem na toczony z bardzo twardej stali i jest super. Drzwi wreszcie w odpowiedniej pozycji żadnego opadania i jak sie miodnie zamykają:)

A można wiedzieć gdzie robiłeś i jaki był tego koszt.

Czy sam wymieniałeś? Czy konieczny jest demontarz drzwi?