Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] System Car Audio By Re!keB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przeglądając ten dział postanowiłem pochwalić się również moją skromna instalacja car audio, która ma zastosowanie do normalnego słuchania oraz na zawody :)

No wiec moja zabawa z audio w tym samochodzie zaczęła się od zakupu serca całego systemu czyli radia a mianowicie alpinki CDA-9887R, które początkowo zasilało 4 seryjne głośniki i nawet ładnie grało:

img1961.jpg

Następnie do systemu dołączył wzmacniacz Lanzara Vibe 241 zasilony przewodami Dietza 20mm2, który miał za zadanie napędzić subwoofer JBL-a Power 1222 w skrzyni typu bass reflex. Po odsłuchu wzmacniacz został skrecony do połowy gdyż było za dużo basu i całość średnio brzmiała:

img1956.jpg

Kolejnym krokiem w zabawie z CA było wygłuszenie bagażnika oraz klapy i rejestracji, aby cały dźwięk pozostawał w aucie a nie uciekał na wewnątrz oraz żeby zminimalizować drgania:

img1999h.jpg

W ostatnim czasie postanowiłem wszystko jakoś rozmieścić sensownie w bagażniku i pomyśleć nad systemem przednim. Póki co brakuje funduszy wiec postanowiłem wybrać przejściowe wyjście i kupiłem wzmacniacz Philipsa DAP 525 i zasiliłem go kolejnym przewodzikiem Dietza 10mm2, wzmacniacz ten będzie miał za zadanie napędzenie przedniego systemu. Do całość dołączył jeszcze bardzo szybki kondensator Dietza 1F.

Wszystko to zostało zabudowane w bagażniku. Zabudowa miała być w miarę funkcjonalna i estetyczna co chyba się udało:

img2191c.jpg

img2192o.jpg

Cały systemik puki co jest zabezpieczony 2 bezpiecznikami 60A i 40A ale z czasem zostanie to zamienione na pojedynczą oprawkę bezpiecznikowa:

img2186l.jpg

Jest też skromne podświetlenie ale w niedługim czasie mam zamiar zrobić troszeczkę inne tak samo jak i chłodzenie wzmacniaczy:

img2200.jpg

A tutaj malutki up z podświetleniem 8-)

img2216g.jpg

img2217y.jpg

Następnie w drzwiach zawitał odseparowany system 16cm dytona + wygłuszenie drzwi, ktory za takie pieniądze sprawuje sie naprawde fajnie :)

Kolejnym krokiem była wymiana wzmacniacza który przyleciał do mnie jeszcze cieplutki prosti se stanów i przy nim jbl dopiero odrzył :D ;

img2724y.jpg

Troche niewyraźne:

img2725.jpg

img2728f.jpg

Zaprojektowałem se też nową skrzynie pod subwoofer, szczerze mówiąc teraz gra o niebo lepiej, ciekawe jak zagra pod Orionkiem :D Tu jak ktoś zainteresowany mini fotostory z powstawania skrzyneczki :

http://strefacaraudio.pl/forum/topics13/jbl-power-p1222-12-vt539,30.htm

Zdięcie jak prezentuje sie skrzyneczka z BR szczelinowym :

img2672m.jpg

W niedługim czasie jak będą fundusze planuje zmienić subwoofer na mocniejszy, który będzie robił większe zamieszanie ( tak 500-700w rms prze 4Ohm tylko sam jeszcze nie wiem co ), gdyż chce wystartować w zawodach dB drag racing lub bass race w tym roku dla zabawy :) zobaczymy co z tego wyjdzie 8-)

Witam, wczoraj w końcu dogadałem sie ze znajomym i zrobiłem mały pomiar :D wszyscy wrzucaja pomiary z hamowni a ze ja nie mam czego hamować to wrzuce cos troche innego :D a mienowicie:

1395db.jpg

Tyle moja niezbyt chętna bryła auta wczoraj wydmuchała na mierniku :D

Kotejny cel to przekroczenie 140dB i wydaje mi sie że starczy ;)

Pozdrawiam :evil:

Opublikowano

:-)

Więcej fotek!

Z wytłumienia drzwi proszę ;-)

Opublikowano
  • Autor

Foty wytłumienia z kompa mi znikły musze znajeść na ktorymś forum i skopiowac i tu umieścić :D

A niby skąd znajomy :naughty:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ładnie, ale rozumiem że w drzwiach nic nie zmieniałeś, zawsze mnie fascynują ładnie podrezane obicia dla głośnika w drzwiach :slina:

Opublikowano
  • Autor

Tzn boczków nie przerabiałem gdyż stwierdziłem że nie ma sensu bo i tak mam zamiar jeszcze w tym roku zmienic autko na dieselka troche nowszego :gwizdanie:

Seryjne 10 teczki w drzwiach byly zagluszone przy subie na minimum wiec wymienilem je na system 2 - drożny odseparowany Daytona 16cm, który gra calkiem miło zasilany starym dobrym made in Japan Philipsem :)

A co do osiągnieć to ostatnio na men's day na bemowie startowałem dla zabawy pierwszy raz w zawodach Bass race i zdobylem 4 miejsce wiec tragedii nie było, tylko wnerwiłem sie troszeczke bo do połfinału wszedlem bez walki gdyż jeden zawodnik sie nie stawil a w finale przegralem o 0.1 dB :/ i komputer nie zapisał wyniku z przegranego starcia a z cwierc finalu mial minimalny wynik czyli 120dB i dlatego 4 miejsce a mogło by być 3 gdybym wiedział że tak jest... Ale człowiek uczy sie na błędach :wallbash:, kolejnym razem do każdego pomiaru podjade :evil:

Kilka fotek z imprezy:

dsc0520j.jpg

mm1.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie tak jak na pierwszy start nie jest źle :P w sumie konkurencja też była wiec nie ma tragedii :cool1:

Opublikowano

ja mam 143,1db .... i sprzet do sprzedania ;d;d; moze kogos zainteresuje to zapraszam na priv - 2 x Rockford T1 12" do wyboru w otwartych lub zamknietych skrzyniach

Opublikowano

Na zdjęciu są 4 autka :tongue4: Ja również mogę się pozbyć kilku zabawek :kox: Subik: Hifonics Goliath GX-3215 oraz SinusLive SL-A3000 Jakie ciśnienie- Nie wiem, ale mocno napier.... :gwizdanie: Info na PW

Opublikowano

dobra muza to podstawa :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no no :notworthy: gratki za projekt pokaz wyciszenie drzwi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Konkurencja była na prawde spora bo bylo chyba kolo 30 aut wiec nie jest źle ;) 4 auta są na zdjęciu bo akurat z tej strony tak stały ładnie w rządku :wink4: Na zawodach w Skaryszewie nadrobiłem i zająłem już 2 mieejsce :D 1s i było by pierwsze ;) Oraz 3 miejsce w klasie Super Street NW wiec źle nie było :kox:

Prosiliście o foty wygłuszenia drzwi to proszę bardzo coś tam znalazłem:

img2238eh.jpg

img2240t.jpg

img2274y.jpg

img2278o.jpg

Puki co to by było na tyle :D

Opublikowano

jaka jest firma tych glosniczkow? :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

To jest system odseparowany 2 drożny 16 firmy Dyton :P taka mała budrzetówka ale szczerze jak za takie pieniądze jestem na prawde zadowolony bo pod wzmacniaczem daja rade ;)

A tu takie małe ooo przez niedzielną nude ;)

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Tak tylko nie polecam bo można sie wnerwić gdyż często sie wiesza ;/ polecam adobe CS do filmów tylko mi sie nie chciało szukać ale kiedys robiłem i wyszedł fajny filmik ;)

Opublikowano

To jest system odseparowany 2 drożny 16 firmy Dyton :P taka mała budrzetówka ale szczerze jak za takie pieniądze jestem na

Dayton tudzież VDO Dayton :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie VDO Dyton :D jak chcecie model to mysiał bym iść zobaczyć na pódełku w garażu bo nie pamiętam :P