Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No faktycznie za duzo to nie widac ... Postaraj sie o lepsze fotki :razz: , ale felgi ładne .

Opublikowano
  • Autor

Cos czuje ze z boku to wyglada jak woz drabiniasty zawias musi pojsc do dolu :wink:

Opublikowano

mimo ze tył po przeciwnej stronie był nizej to na prostym faktycznie gleba by sie przydała

ale , tył żle nie wyglada wiec zapytam czy mozna sam przód o te -40 obnizyć ? chodzi

mi o same springi bo amorki niedawno wymieniane były i są dośc twarde

Opublikowano

Hej, ale mnie dzisiaj do szalu doprowadzili, dzwoni znow babka ze nie ma RIAL MONTREAL - a jutro mialem miec felgi, proponuje mi felgi CENTRON - niby niemieckie jakies , co o nich myslicie ? ładne sa, jutro bym mial , nie chce mi sie znow czekac ... :sad:

centron0ko.jpg

Opublikowano

no na rysunku ladnie wygladaja :) mi sie ogolnie podobaja... wiesz jeszcze mozesz poczekac w sumie, bo ja za tydzien dopiero zmieniam i wywazam kola w aucie...

Opublikowano

No niby tak, ale to musze czekac znowu kolo miesiaca ;) .. Felgi juz jada z niemiec, jutro wysylka kurierem, w poniedzialek beda . Mam nadzieje ze dobrze zrobilem - 1240 zł za nie . :neutral:

Opublikowano

dobrze zrobiles jestes dorosly i podjales decyzje :P miesiac tez bym nie wyczekal chociaz jestem cierpliwy ale ty juz czekasz jakis czas a oni cie zwodza :lol:

Opublikowano

Oto nowa fotka : centrony6xq.jpg , bedzie oki :mrgreen:

Opublikowano

mi sie bardzo podobaja:D dzisiaj pojechalem ze staruszkiem kola zmienic i reke sobie zlamalem bo sie zaczelismy bic (dla jaj) w salonie :P niestety jeszcze dlugo go nie powale...

Opublikowano

Zobaczymy jak się będą na autku prezentować.Mam nadzieje , że nie okażą się jakieś miękkie :wink:

Opublikowano

Miekkie ? Co masz na mysli :?:

Opublikowano

Chodzi mi o to , czy nie będziesz musiał ich prostować co miesiąc.Niektóre firmy robią felgi z takich materiałów , że na naszych autostradach :lol: się gną jak cholera.

Opublikowano

No mam nadzieje ze nie , w sumie CENTRON - pierwszy raz slyszalem ze takie felgi sa - a Ty slyszales cos o nich ?? To pewnie cos takiego jak "nasz" Ronal .

Opublikowano
No mam nadzieje ze nie , w sumie CENTRON - pierwszy raz slyszalem ze takie felgi sa - a Ty slyszales cos o nich ?? To pewnie cos takiego jak "nasz" Ronal .

Nigdy nie słyszałem.Porównanie do Ronala to raczej nie trafione :wink: Ronal robi porządne felgi dla największych koncernów motoryzacyjnych i nie mógłby pozwoliić sobie na fuszerke. :mrgreen: Ja bym tą firme bardziej porównał do takich firma jak FMG , Hijon , albo cos podobnego

Opublikowano

Chodzi mi o to , czy nie będziesz musiał ich prostować co miesiąc.Niektóre firmy robią felgi z takich materiałów , że na naszych autostradach :lol: się gną jak cholera.

Takiej firmy felgi ma ma mój kumpel w Golfie..... on ma 15 i profil opony 50 i jak za szybko wjedzie na krawężnik to odvrazu jest flak bo się wyginają we wszystkie strony...nie mówie już co bylo jak jechał ok 90km/h i załapal pobocza. Prostowanie go kosztowało 160zł wraz ze spawaniem bo są dosyć kruche i pękają....

Licząc kiedyś koszty napraw tych fel to by miał coś z asortymentu VW AUDI. No a gość co prostuje te felgi tylko się cieszy...bo dużo ludzi kupująć felgi w cenie do 1500zł za komplet nie zdaje sobie sprawy że one są do jazdy tylko po prawdziwych autostradach, a nie na rodeo jakie jest w Polsce na drogach, trzeba kupować tylko felgi cytuje tego fachowca "ze specialnymi dodatkami utwardzającymi i uelastyczniającymi które w przeliczeniu kosztują tyle (same te dodatki) co te miękkie felgi z samego aluminium z dodatkiem cynku" a komplet nowych felg na nasze drogi zaczyna się od 450 euro za sztuke oczywiście u Szkopów bo u nas na tym jeszcze zarobią.... alternatywą są używane fabryczne alusy np: AUDI, VW MERCEDES, które ceną odpowiadają tym nowym felgą, tyle że te nowe są ze słabszych materiałów...

W prosty sposób można sprawdzić felgę z czego jest wykonana: mianowicie (wewnątrz oczywiście) drapnąć ją gwoździem. Ja tak z kumplem sprawdzaliśmy jak się mu to pokrzywiło. Stare miał oryginały to na nich rowek był 3 razy płytszy niż na tych nowych błyszczących felgach...

Nie chcę nikogo urazić,że te felgi się nie nadają i są do niczego. Oczywiście że się nadają ale na dobre drogi. No ale jak ktoś już takie ma to poprostu trzeba na nie uważać i tyle. Omijać dziury jak się da no i nie spadać na pobocze przy większych prędkościach...

Opublikowano
  • Autor

Bo tak to juz jest ze dobre nie idzie w parze z tanim tyczy sie to tak samo samochodow jak i felg

Opublikowano

No ok, ale felgi nowe w sklepie kosztuja ok 2500 zl. Na nasze drogi kazda felga jest za "miekka" - a zauwazmy tez to ze wszystkie te felgi sa dopusczone i maja atesty - a wiec sa ok, ale u nas na naszych drogach po prostu trzeba uwazac . Aha i jeszcze jedno marka felg to - C4W , a model to CENTRON .

Opublikowano
No ok, ale felgi nowe w sklepie kosztuja ok 2500 zl.

Jak chcesz to mam za 2760zł komplet tych felg razem z nowymi oponami.Mówie oczywiście o 17" :wink:

Opublikowano

No i jest wreszcie jest - patrzcie i podziwiajcie, mi sie zaje...scie podoba :mrgreen: Allroad co ?? ;) Ale w rzeczywistosci jest duzo lepiej, nie stoi az tak strasznie wysoko. Oto foty :

http://img421.imageshack.us/img421/885/s36000333jv.jpg

http://img421.imageshack.us/img421/671/s36000385ei.jpg

http://img157.imageshack.us/img157/131/s36000437jh.jpg

Opublikowano

po prostu piekne jestm zazdrosny :> gangsersko wyglada :D