Dev Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 masz żeliwne zaciski na Twoim miejscu najpierw popusc przewód hamulcowy potem ściągnij zacisk i wypompuj tłoczek zdejmij całkiem zacisk, przewód zabezpiecz aby płyn nie wyciekał, najlepiej nieprzelotowa nakrętką M10X1 wyciągnij tłoczek i uszczelnienia, dokłądnie wszystko oczysc, przesmaruj litowym smarem do tłoczków i poskładaj jezeli uszczelnienia i tłoczki będą kiepskiej jakości kup nowe http://moto.allegro.pl/tloczek-reperaturka-d4845c-audi-80-90-100-200-i2113214421.html
Killer1984 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 masz żeliwne zaciski na Twoim miejscu najpierw popusc przewód hamulcowy potem ściągnij zacisk i wypompuj tłoczek zdejmij całkiem zacisk, przewód zabezpiecz aby płyn nie wyciekał, najlepiej nieprzelotowa nakrętką M10X1 wyciągnij tłoczek i uszczelnienia, dokłądnie wszystko oczysc, przesmaruj litowym smarem do tłoczków i poskładaj jezeli uszczelnienia i tłoczki będą kiepskiej jakości kup nowe http://moto.allegro.pl/tloczek-reperaturka-d4845c-audi-80-90-100-200-i2113214421.html Dziękuję za odpowiedź, Mógłbyś mi jeszcze podpowiedzieć takie rzeczy? : 1) jak wypompować tłoczek ? 2) jak wyjąć tłoczek? - wykręcić w lewą stronę? I kolejność powinna być taka?: 1) ściągam linkę i odkręcam przewód hamulcowy (zabezpieczam oczywiście ) 2) Już na stole usuwam stary płyn z tłoczka i wyjmuję tłoczek 3) czyszczę z brudu i starego płynu, smaruję smarem litowym. 4) składam na starych podzespołach lub wymieniam uszczelki w miarę potrzeb. Jak nie zapomnę tego uwiecznić na tel. to zrobię manual jak to robić P.s. Ogólnie o mechanice mam pojęcie ale z tyłu klocków jeszcze nie wymieniałem, przód poszedł gładko, bębny w poprzednim aucie również...
Dev Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 tloczek wypompujesz "noznie" wystarczy tak ze 2cm, potem zdejmij zacisk i wykrec tloczek reszte juz wiesz
Killer1984 Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 dzięki tloczek wypompujesz "noznie" wystarczy tak ze 2cm, potem zdejmij zacisk i wykrec tloczek reszte juz wiesz Dzięki jakoś nie skumałem
Rekomendowane odpowiedzi