Rafal1988Lodz Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Witam. Chcialbym wymienic koncowke wydechu w tdi. Chodzi ta dwururke. Jakie koncowki polecacie tak aby nie zmienic brzmienia wydechu i parametrow. Nie znam sie na tym wiec prosze o jakas porade. I jeszcze jedno. moge miec 1 rurke czy koniecznie tez dwururke musze zakupic?
Armi Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Dawids, podaj wymiary tych trąbek.Tzn średnice. Bardzo ładne są
Rafal1988Lodz Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Opublikowano 7 Maja 2010 Dokladnie takie cos by mnie interesowalo. Gdzie kupiles taka koncowke?
Glovash Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 ja mam podobne do Dawida firmy Ulter. Kupowałem na allegro ale są też w Norauto. w TDI są skierowane w dół, więc trzebaby obciąć kawałek i te przykręcić bądź przyspawać Mógłbyś miec 1 rurkę, ale trzeba będzie spawać i trochę więcej kombinować. Weź też pod uwagę to, że diesel trochę kopci... widziałem już kilka TDIków z czarną rejestracją i klapą.. bo mieli tłumiki typu DTM
Armi Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Glovash, a te końcówki da się jakoś bardziej schować? Te zamontowane na Twoim aucie są ok ale trochę za bardzo wystają. U Dawida jest idealnie.
Ciepły Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Ja także mam UlterSport ale wzór taki jak w RS4 B5
Glovash Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Glovash, a te końcówki da się jakoś bardziej schować? Te zamontowane na Twoim aucie są ok ale trochę za bardzo wystają. U Dawida jest idealnie. zrobiłem zdjęcie z głupiego kąta, dlatego tak wygląda. Są one równo z seryjnymi i na żywo wygląda inaczej.
Arturo86r Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Panowie a czy sama koncówka np. Firmy ulter da basowy dzwiek wydechu?? bo nie bardzo chce mi sie wierzyc i jakos tego nie widze bez wymiany calego tłumika na sportowy
Ciepły Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Nie zmieni się nic, końcówki zmieniają tyko wygląd środek teoretycznie zostaje ten sam Usuń środkowy tłumik puść go prosto do końca a usłyszysz piękny pomruk V6 Naprawdę będziesz zadowlony
Arturo86r Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Sek w tym ze wyciąlem juz kata, i boje sie ze jezeli usune tez srodkowy tłumik, to sam koncowy dlugo nie pociagnie
Ciepły Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 hm... Ja katy zostawiłem narazie na swoim miejscu sam środkowy i jestem zadowolony dziś jadę na korekte jeszcze bo krzywo coś leży
wrzecion Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Sek w tym ze wyciąlem juz kata, i boje sie ze jezeli usune tez srodkowy tłumik, to sam koncowy dlugo nie pociagnie pociągnie albo i nie ale wiesz, że "kosztem jednego masz drugie" więc albo żywotność albo przyjemność
P-U-M-A Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 A da się jakoś wyczyścić oryginalną końcówkę wydechu tak żeby fajnie świeciła.
mily Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 A da się jakoś wyczyścić oryginalną końcówkę wydechu tak żeby fajnie świeciła. Pewnie że się da Nawet był już wątek tutaj na forum, jak jeden z kolegów papierkiem zeszlifował wypolerował i jest Ja swoją wyczściłem pastą tempo i polerką (ręcznie trzeba się trochę napocić) i było ok, po roku już się zaczęły pojawiać pierwsze zabrudzenia.
P-U-M-A Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Bo ja dopiero dostałem auto od ojca i chciałem się samemu zająć trochę autem i wyczyścić zregenerować co nie co. PS.Masz może ten temat od czyszczenia tej końcówki.
Ciepły Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zastanawiam się czy jest sens bo jeżeli kupisz nową końcówkę to będzie ładna i lepiej Ci ja będzie utrzymać w stanie czystości tej ori nie doczyścisz już raczej ...
andy_sky Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 no jak uważasz ja wyczyściłem a miałem głębokie wżery,teraz wygląda pięknie wszyscy pytają czy to chrom
P-U-M-A Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dzisiaj jadę po papier ścierny tylko muszę zobaczyć z czego jest ta końcówka bo w tamtym temacie pisało że stalowej nie czyścić bo powstanie rdza.
Armi Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dzisiaj jadę po papier ścierny tylko muszę zobaczyć z czego jest ta końcówka bo w tamtym temacie pisało że stalowej nie czyścić bo powstanie rdza. Ja polerowałem stalową końcówkę i nie ma rdzy.
tomiczka Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dzisiaj jadę po papier ścierny tylko muszę zobaczyć z czego jest ta końcówka bo w tamtym temacie pisało że stalowej nie czyścić bo powstanie rdza. Ja polerowałem stalową końcówkę i nie ma rdzy. A skąd wiesz, że to stalowa? I po polerce jaki ma kolor?
Rekomendowane odpowiedzi