malizna Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 czesc wszystkim dzisiaj mnie spotkala bardzo dziwna rzecz a mianowicie rano sprawdzilem stan oleju i okazalo sie ze go bardzo dobrze ubylo tzn ponizej minimum. pojechalem szybko do mechaniora z pytaniem jak to mozliwe ze tak mi zniknal olej( sprawdzam kazdy tydzien). odp. byla wymijajaca i swiadczaca o mechaniku- nie wiem. dolalismy oleju i kazal mi patrzec przez okolo 2dni co sie bedzie dzialo dolalismy na stan idealny. po powrocie do domu sprawdzam stan oleju i co sie okazuje stan jest wysoko ponad max. aha stan byl sprawdzany na rownym podlozu nie mu zadnej gorki. co to moglo sie stac ze na bagnecie bylo tak a pozniej zgubiony olej jakby sie odnalazl. co o tym myslicie bo ja juz nie mam sily do angielskich mechaniorow
Dev Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 może zaczopwac sie element bagnetu umiesczonego w silniku od strony miski może byc jakiś gruby paproch który slizga sie po bagnecie
M_ILES Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Zawsze sam mierz poziom oleju, zawsze w tym samym miejscu, im rowniejsza powierzchnia tym trafniejszy pomiar. Ja sprawdzam poziom po nocy, gdy caly olej juz scieknie do miski. Moze koledzy maja jakies jeszcze wskazowki? Poza tym, jesli podejrzewasz wyciek, to kolego wszystkie plyty spodnie OFF, silniczek szmatka wypucowac na blysk, i wowczas najlatwiej bedzie zaobserwowac wyciek (o ile bedzie to wyciek zewnetrzny) Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi