marianer Opublikowano 7 Lipca 2006 Opublikowano 7 Lipca 2006 Od kilku dni szukam pomocy,bez skutku.To nie mozliwe aby nie było wyjścia. Otóż mam zamkniety bagażnik, klucz nie wchodzi,centralny nie działa.Próbowalem od srodka ale z góry blacha,za oparciami to samo brak dostepu.Dzwoniłem do speca poradzil mi popsikac WD,ale to tez nie dziala.Jak ,kto,gdzie może mi pomóc ??
wojtas-audi Opublikowano 7 Lipca 2006 Opublikowano 7 Lipca 2006 Klucz nie wchodzi moze zlamany zostal albo ktos Ci wepchal cos ?? Zapraszam najpierw do Newbie .... :roll:
Gość Murzyn Opublikowano 8 Lipca 2006 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zapraszam najpierw do Newbie .... :roll:_________________ yhy racja... a zrob tak... wielkimwysilkiem i zdolnosciami aktobatycznymi :mrgreen: zdejmij tapicerke z oslony bagaznika i tam juz masz ciegna, ktorymi bez problemu dasz sobie raze z otworzeniem
marianer Opublikowano 8 Lipca 2006 Autor Opublikowano 8 Lipca 2006 Zapraszam najpierw do Newbie .... :roll:_________________ yhy racja... a zrob tak... wielkimwysilkiem i zdolnosciami aktobatycznymi :mrgreen: zdejmij tapicerke z oslony bagaznika i tam juz masz ciegna, ktorymi bez problemu dasz sobie raze z otworzeniem Jestem załamany.Nikt nie bierze pod uwagę,że jestem nowy i mogę nie mieć pojęcia co to NEWBIE.....????.A po drugie proponuje mi się zdjąć tapicerkę w miejscu do którego nie mam dojścia.OMG
Wihajster Opublikowano 8 Lipca 2006 Opublikowano 8 Lipca 2006 przykro mi nie mam sedana i nie mam pojecia jak masz otworzyc bagaznik .dobrze ze w avancie nie mam takiego problemu
wojtas-audi Opublikowano 8 Lipca 2006 Opublikowano 8 Lipca 2006 Nikt nie bierze pod uwagę,że jestem nowy i mogę nie mieć pojęcia co to NEWBIE A gdzie jest Nadwozie i Układ Wydechowy na forum to wiedziales ?? :roll: To Newbie jest troche wczesniej, wystarczy popatrzec :arrow: http://www.a4-klub.fg.pl/forum/viewforum.php?f=3 - Tam sie najpierw wszyscy przedstawiaja i swoje audiczki
Gość Murzyn Opublikowano 8 Lipca 2006 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zapraszam najpierw do Newbie .... :roll:_________________ yhy racja... a zrob tak... wielkimwysilkiem i zdolnosciami aktobatycznymi :mrgreen: zdejmij tapicerke z oslony bagaznika i tam juz masz ciegna, ktorymi bez problemu dasz sobie raze z otworzeniem Jestem załamany.Nikt nie bierze pod uwagę,że jestem nowy i mogę nie mieć pojęcia co to NEWBIE.....????.A po drugie proponuje mi się zdjąć tapicerkę w miejscu do którego nie mam dojścia.OMG jak nie masz dojscia?? 1.przesuwasz siedzenia przednie w strone szyby 2.otwierasz i skladasz oparcie tylnego siedzenia (jezeli jest zamkniete to otwierasz je kluczykiem) 3.wchodzisz z latareczka i srubokretem krzyzakowym do bagaznika 4.odkrecasz srubki (na okolo tapicerki jest ich dosc sporo + 2 w uchwycie) 5.zdejmujesz tapicerke 6.ciagniesz za ciegno 7.otwierasz bagaznik i wychodzisz 8.siadasz do komp i ladnie dziekujesz za pomoc i przedstawiasz sie w newbie :mrgreen:
pet3r Opublikowano 8 Lipca 2006 Opublikowano 8 Lipca 2006 a ja mam pytanie techniczne - czy wszystkie a4 mialy skladane oparcia siedzen??
wojtas-audi Opublikowano 8 Lipca 2006 Opublikowano 8 Lipca 2006 czy wszystkie a4 mialy skladane oparcia siedzen?? Nie wszystkie mialy skladane oparcia, niewiem od czego to zalezalo, takie wychodzily chyba wersje, czasem dzielona kanapa i rozkladana, czasem nie ... ale pozniej juz chyba wszystkie byly dzielone ?? :razz:
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 8 Lipca 2006 Opublikowano 8 Lipca 2006 np. u mnie nie da się złożyć, może u kolegi też się nie da
_Kuba_ Opublikowano 8 Lipca 2006 Opublikowano 8 Lipca 2006 Tak się zastanawiam i oto moje przemyślenia, bo też mam A4 bez składanych tylnich siedzeń, („prawdziwe limuzyny tak mają”). Powinno się dać zdjąć półkę tą, na której się montuje czasami głośniki i właśnie tam się znajdują dziury, przez które teoretycznie masz szanse przynajmniej zaglądnąć do bagażnika. P.S. Jak masz centralny, ale pompa ci nie działa (znajduje się w bagażniku) to próbowałbym najpierw podpiąć inną pompę w innym miejscu i może wtedy zadziała. Oczywiście jest to tylko teoria, ale mam nadzieje, że coś pomogłem.
wojtas-audi Opublikowano 8 Lipca 2006 Opublikowano 8 Lipca 2006 Chyba w pierwszych A4 albo w tych zrobionych w 95 byly cale kanapy - tak wychodzi :roll:
pet3r Opublikowano 9 Lipca 2006 Opublikowano 9 Lipca 2006 moja jest 11/95 i mam ladnie dzielona kanape moze to znaczy, ze modelowo jest 96?
Gość Artex Opublikowano 9 Lipca 2006 Opublikowano 9 Lipca 2006 Ja miałem podobny problem jak mi padł akumulator , ale całe szczęście od środka dało sie złożyc połowę kanapy i wyciągam z bagażnika co chcę. Ale słyszałem , że nie wszystkie z tego roku mają otwierane kanapy >A moja 4 jest z 07. 1995 chyba z pierwszego wypustu
marianer Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Opublikowano 13 Lipca 2006 Opanowałem otwarcie klapy w nastepujący sposób: 1.Znalazłem w prasie fachowca -awaryjne otwieranie drzwi. 2.Po zdjęciu tylnej rejestracji,wywiercił jeden otwór o rozmiarze 6mm. 3.Wsadzil w ten otwór wygięty drut i otworzył klapę 4.Zainkasował 100 pln. Teraz mam problem bo zamka nie da sie naprawić i szukam innego ale bez efektu.
Hugo Opublikowano 13 Lipca 2006 Opublikowano 13 Lipca 2006 Chyba w pierwszych A4 albo w tych zrobionych w 95 byly cale kanapy - tak wychodzi :roll: W wersjach quattro chyba zawsze była składana kanapa.W mojej b5 była :razz:
Gość Murzyn Opublikowano 13 Lipca 2006 Opublikowano 13 Lipca 2006 Opanowałem otwarcie klapy w nastepujący sposób:1.Znalazłem w prasie fachowca -awaryjne otwieranie drzwi. 2.Po zdjęciu tylnej rejestracji,wywiercił jeden otwór o rozmiarze 6mm. 3.Wsadzil w ten otwór wygięty drut i otworzył klapę 4.Zainkasował 100 pln. Teraz mam problem bo zamka nie da sie naprawić i szukam innego ale bez efektu. to juz lepiej poszukac fachowca, a nie "fachowca" otworzenie A4 to podobno banalna sprawa i nawet mozna nie uszkodzic zamka (2 razy probowali mi niunie zawinac, auto otwarte a zamki cale)
pet3r Opublikowano 13 Lipca 2006 Opublikowano 13 Lipca 2006 a co z numerem z pileczka tenisowa z jakiegos polskiego filmu?
Gość Murzyn Opublikowano 13 Lipca 2006 Opublikowano 13 Lipca 2006 pet3r, w A4 nie bedzie dzialac w maluchu, duzym fiacie tak...
Hugo Opublikowano 13 Lipca 2006 Opublikowano 13 Lipca 2006 a co z numerem z pileczka tenisowa z jakiegos polskiego filmu? W A4 centralny jest sterowany elektrycznie , więc lipa
Rekomendowane odpowiedzi