Shade Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Witam, panowie jest problemik podczas ruszania pojawia się stuknięcie z prawej strony z okolicy koła, podczas gwałtowniejszego hamowania też. Auto po szarpakach diagnosta nie stwierdza luzów na żadnym wahaczu. Nic nie stuka w zawieszeniu podczas jazdy po dziurach czy nierównościach, amortyzatory: 68% przód, 72% tył. Ktoś miał taki problem?
kangur Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 przegug?? ma wplyw na te stuki to jak bardzo masz skrecone kola? chociaz raz mialem prypadek ze przy skreconych kolach przegub przestawal stukac a na wyprostowanych stukal... sprawdz przeguby...
baraka Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 albo zerwana poduszka...silnika lub skrzyni...stukniecie a raczej takie tąpniecie powinno byc
kangur Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 albo zerwana poduszka...silnika lub skrzyni...stukniecie a raczej takie tąpniecie powinno byc racja zle przeczytalem, jak to pojedyncze stukniecie to poducha...
Shade Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Opublikowano 21 Maja 2010 Prawa poducha pod silnikiem, dzięki za pomoc, już wymieniona ;-D
filip1978 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 a JA WYMIENIŁEM PODUCHY I DALEJ STUKA , WCZEŚNIEJ BYŁY ZROBIONE WAHACZE. DZIĘKUJE Z EWENTUALNĄ POMOC
a4-elektro Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 U mnie też pojawia się pojedyńcze stuknięcie w czasie przyspieszania, a później w czasie hamowania. Z początku myślałem że coś w bagażniku się turla, ale to jednak nie to. Auto jest świeżo po przeglądzie. Diagnosta nie ma zastrzeżeń do zawieszenia. Co to może być ?
zajdag Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 A możecie koledzy podpowiedziec, w jakich granicach cenowych jest wymiana poduszek pod silnikiem i skrzynią, a także tulei wahaczy? Nie bede was zanudzał co mi stuka, bo też nikt nic nie wie na warsztacie, a nie wiem jakie to są koszty!
slawekwesolowski Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 U mnie też stuka podczas ruszania i podczas jazdy jak dodaje gwałtownie gazu i jak puszczam gaz. Szału dostaje. Wymieniłem poduszkę przy skrzyni biegów chyba spróbuje poduszkę pod silnikiem prawą bo jak odpalam to strasznie trzęsie silnikiem. Zastanawiam się też czy to nie sprzęgło dwumasowe , ale czułbym coś po pedałach.
Rekomendowane odpowiedzi