kostek01 Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Witam. Ostatnio zauważyłem w swoim autku dziwną przypadłość. W momencie kiedy silnik jest zimny i wciskam sprzęgło, słyszę głuchy odgłos dudnienia. Kiedy auto się rozgrzeje wszystko znika. Czy może to być koło dwumasowe? W listopadzie wymieniłem na nowe wraz ze sprzęgłem. chyba że coś mechanik zawalił w momencie montażu. Zawalił na pewno montaż uszczelniacza bo ostatnio widziałem kropelki oleju na łączeniu skrzyni z silnikiem. Dzięki za pomoc.
aju Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 po czym olej dostał się na sprzęgło i dwumas i katastrofa gotowa ;(
kostek01 Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Opublikowano 9 Maja 2010 Czy może to spowodować uszkodzemie koła dwumasowego?
Cristoforo Opublikowano 9 Maja 2010 Opublikowano 9 Maja 2010 mi się też poci łączenie silnika ze skrzynią ale jak padnie dwumas to dobrze nowy zniesie więcej
kostek01 Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Opublikowano 9 Maja 2010 Tylko że ja wymieniłem dwumas jakieś 7 misiecięcy temu. Czy ten wyciek mógł uszkodzić koło dwumasowe lub sprzęgło?
MrTea Opublikowano 9 Maja 2010 Opublikowano 9 Maja 2010 u mnie też się poci na łączeniu skrzynia-silnik
kostek01 Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Opublikowano 16 Maja 2010 Czy za mocno dokręcony dwumas będzie to powodował?
fusse Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 u mnie tez sie poci na laczeniu, ale ze sprzeglem wszystko jeszcze ok....
Maraas Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 u mnie się poci od jakichś 2 lat i też wszystko ok...
Daimos Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Tylko że ja wymieniłem dwumas jakieś 7 misiecięcy temu. Czy ten wyciek mógł uszkodzić koło dwumasowe lub sprzęgło? wyciek może powodować poślizg sprzegła a to nie jest zdrowe dla tarczy sprzęgłowej oraz powierzchni docisku
Rekomendowane odpowiedzi