Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] MULTIRONIC w B6 POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów. Zakładam wątek ponieważ nie byłem wstanie się doszukać żadnych pomocnych dla mnie informacji na forum i w internecie. Być może słabo szukałem. :) Ale dobra o co mi chodzi... Potrzebuje kogoś kto rozbierał już skrzynie, a przynajmniej zdejmował ją z samochodu lub kogoś kto ma schematy serwisowe co po kolei rozkręcać. Bo ja sam nie chce za dużo rozkręcić. Bo u mnie z tego co zauważyłem muszę zdjąć sanki podtrzymujące zawieszenie i silnik by dostać się do śrób kórymi oddziele skrzynie od silnika. Ale jak ruszę te sanki to wszystko mi narusza głównie chodzi mi o to że zmieni mi się geometria kół. Dlatego chciałbym wiedzieć czy jest jakiś inny myk na zdjęcie skrzyni? Zapomniałem powiedzieć że zdejmuję skrzynie bo muszę wymienić w niej łańcuch, filtry, pompę i olej. Mam doświadczenie w naprawianiu multitroników. A co do mojej a4 to a4 B6 2002 rok. Silnik 3.0 ASN a skrzynia multitronic model FSG napęd na przednią ośkę. Bardzo liczę na szybką i fachową pomoc. bo moje autko częściowo stoi mi rozebrane w garażu. Będę wdzięczny za pomoc słowną bądź wyposażenie mnie w odpowiednie schematy. Pozdrawiam.

Opublikowano

Bo nie robiłem tego w audi. Zresztą w większości przypadków dostawałem już samą skrzynie. Nie musiałem się męczyć w wyjmowaniem.

Opublikowano

Artas podaj mejla to wyślę Ci instrukcję.