Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Pakiet sport..co wchodzi w skład?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam...jak w temacie...co w B6 dokładnie wchodzi w pakiet sport??zewnetrzny i wewnetrzny...z góry dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

czy mam rozumiec że pakiet sport to to samo co s-line??

Opublikowano

To nie jest to samo :)

Pakiet sport jest nizej w hierarchi od s-lina.

Nie wymienie co konkretnie wchodzilo w jego sklad, ale wiem ze byl tylko wewnetrzny.. :naughty:

Opublikowano

aha.wiec moze w tym pakiecie jest tylko trojramienna sportowa kiera i kubelkowe siedzenia? :> bo tak to juz nie wiem heheh...bo widzialem ze co niektorzy chwala sie ze maja sport pakiet a widze ze nie wszyscy dokladnie wiedza co wchodzi w jego sklad heheh

Opublikowano

wg vinu nigdzie nie pisze ze mam sport pakiet, ale mam elementy które mogą to sugerować, sportowe fotele przednie, zawieszenie 1BE, trójramienna kierownica, i gałka w kształcie kulki z aluminiową opaską pod gałką.

pozdrawiam!

Opublikowano

Ja mam pakiet sport i tak jak mówicie w skład tego wchodzi:

- zawiecha 1BE

- dokładki są w kolorze

- kubły ze sterowaniem lędźwi

- trójramienna kiera

- gałka "kuleczka z aluminiową opaską"

- dokładki wnętrza w aluminium (wzór tak jakby łuska ryby)

Opublikowano

- dokładki są w kolorze

wszystkie B6 2004 mają dokładki w kolorze .

Opublikowano

J- zawiecha 1BE lub 1BV

Tylko 1BE, 1BV to S-line.

Opublikowano

- dokładki są w kolorze

no walsnie i nie sa wcale w pakiecie sport :evil:

Opublikowano

Czy ja powiedziałem że nie mają :gwizdanie:. Z tego co wiem to pakiet sport nie wychodził tylko i wyłącznie w 2004r. Jak dla Was wyznacznikiem pakietu sport są tylko dokładki w kolor to chyba nie doczytaliście mojej wypowiedzi do końca.... przyznać się :polew:

Co do zawiechy to masz rację Flyer, pomyliło mi się już poprawiam żeby się ludziska nie czepiali :naughty:.

Opublikowano

Ja mam pakiet sport i tak jak mówicie w skład tego wchodzi:

- zawiecha 1BE

- dokładki są w kolorze

- kubły ze sterowaniem lędźwi

- trójramienna kiera

- gałka "kuleczka z aluminiową opaską"

- dokładki wnętrza w aluminium (wzór tak jakby łuska ryby)

j Ja mam dokładnie wszystko to samo co kolega napisał a dodatki w kolorze to chyba rocznikowo jakos malowali

U mnie jest dziwnie bo jak miałem do malowania spojler przedni a miałem w kolorze to po vin wyszło ze mam czarne a nie było wcześniej bite

Opublikowano

Dokładki w kolorze są seryjnie od kwietnia/maja 2004 czyli rocznika modelowego 2005. To dlatego nie każda 2004 będzie miała tę opcję :wink4:

Opublikowano

moje dokładki są w kolorze.. a mam produkcje 10.2003 wiec albo szwab pomalował albo to była opcja którą ktoś zamówił. Zna ktoś może kod wyposażenia dokładek w kolor?

Opublikowano

VJ1 to spojlerki zderzaków i progi w kolorze nadwozia. W przypadku nie pomalowanych części będzie VJ0 albo brak tego kodu na liście PR. Kod znajdziecie na wlepce (7 wiersz, 5 kolumna).

- dokładki są w kolorze

no walsnie i nie sa wcale w pakiecie sport :evil:

To tak jak np. z FISem w kolorze albo pakietem oświetlenie. Wchodził w skład pakietu S-Line ale wcale nie jest powiedziane, że jak auto posiada to wyposażenie to jest S-Line'em :decayed: Teoretycznie każdy element można było sobie zamówić indywidualnie...

Opublikowano

mam VJ1, dziękuje ;)

Opublikowano

Z ta zawiecha to dziwne :mysli: ja niedawno kupilem druga A4.Jest to S-line 2004 i wlasnie sprawdzilem na wklejce i mam 1BE nie 1BV.Zderzaki i listwy drzwiowe mam S-line no i wnetrze tez(siedzenia,kiera,wajcha biegow,kolorowy fis,duza navi,lotka na klapie,felgi)Gdzie jest napisane ze to S-line? :wallbash:

Opublikowano

Ja mam pakiet sport...

Marcin po czym wnosisz, że masz pakiet sport, miałeś jakiś kod wyposażenia stwierdzający to czy jak :mysli: :?:

Opublikowano

Z ta zawiecha to dziwne :mysli: ja niedawno kupilem druga A4.Jest to S-line 2004 i wlasnie sprawdzilem na wklejce i mam 1BE nie 1BV.Zderzaki i listwy drzwiowe mam S-line no i wnetrze tez(siedzenia,kiera,wajcha biegow,kolorowy fis,duza navi,lotka na klapie,felgi)Gdzie jest napisane ze to S-line? :wallbash:

Jeśli to fabryczny S-Line to pierwszy kod wyposażenia na wlepce będziesz miał E4J (standardowe wersje mają E0A).

Co do zawieszenia. Autko może być S-Line ale nie zapominajmy że zestaw ten mógł składać się z 3 pakietów (i wystarczył jeden z nich aby auto dostało kod E4J):

- pakiet zewnętrzny

- pakiet wewnętrzny

- pakiet zawieszenie (od maja 2004 podzielone na 17" i 18")

Może być np. tak że masz pakiet zewnętrzny i wewnętrzny a zawieszenie już nie - przy czym autko mogło dostać na życzenie zawieszenie komfortowe (czyli BE). IMO sprawa czy zawieszenie S-Line to tylko BV nie jest wcale taka oczywista – wydaje mi się, że do S-line na 17” wkładano BE a do tego samego na 18” BV. Do tego dochodzi jeszcze fakt że zarówno BE jak i BV w kodach wyposażenia opisywane są identycznie (Federung/Dampfung, Sportfahrwerk). Badam sprawę ale dopóki nie będę miał potwierdzonego info nie mam zamiaru obalać teorii Flyera ;)

Opublikowano

hehehe to na to wszystko wychodzi że nie ma jakiejś jednej konkretnej listy sport pakietu bo w gruncie rzeczy każdy pierwszy właściciel przy kupnie nowego auta mógł sobie dodatkowo dać dołożyć jakiś ''sportowy'' dodatek :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...