Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Regeneracja wahaczy - pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Zaczęło mi stukać w zawieszeniu. po sprawdzeniu zawieszeniu na stacji diagnostycznej wyszło zawieszenie dół od kierowcy. No ale jak to wiadomo, jedno zrobi się to 2 sie zepsuje.. tak więc słyszałem o regeneracji wahaczy, nie stać mnie na nowe lemforder.. a do wymiany pewnie będą wszystkie na dole.. (znając moje szczęście). Góre wymieniłem na FEBI nowe. ale dół chciałem dać do regeneracji..

Tak wiec znalazłem warsztat w Katowicach (ale wolałem napisać do Was, bo może mieliście przygody z nim) www.podlesny.go3.pl, zadzwoniłem i ceny są takie

- wahacz "banan" 60zł

- wahacz prosty 80zł

cena za szt. dotyczy dolnych w przodzie samochodu.

Proszę o jakieś opinie, a może Wy znacie jakieś firmy co się tym zajmują.

Mieszkam niedaleko Tychów, tak więc okolice Tychów, Katowic itd.

Opublikowano

Kolego polecam firmę z Bytomia ja regeneruję u nich zawieche zawsze i jestem bardzo zadowolony :decayed: na pw pośle ci namiar do nich :hi: Koszty regeneracji takie same jak napisałeś. Pablo

Opublikowano
  • Autor

Super dzięki ! Nareszcie sprawdzone źródło :) Na pewno skorzystam :) Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Kolego pablo a jak z trwałością takiej regneracji ile mniej więcej km machniesz na nich?

Opublikowano

http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=3683

Tu jest wątek o regeneracji wahaczy w Twoich okolicach.

Pablo a możesz sie podzielić jakimś namiarem na ten zakłąd w Bytomiu i miło by było jakbyś pochwalił sie przelotami na tej regenerowanej zawieszcze.

Opublikowano
  • Autor

Kolega Pablo dał mi namiar na firmę "twojserwis.com.pl"

jeżeli reklama jest nie dozwolona proszę o usunięcie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano

Z tego co mi mówili w lubelskiej firmie od zawieszeń wahacze regenerowane służą mniej więcej tyle co oryginały (regenerują tylko oryginały), pozostałe krócej i tu żywotność idzie w parze z ceną. Regeneracja kosztuje połowę ceny wahacza lemforder.

Opublikowano

Tak jak pisałem w poprzednich watkach zawiecha wytrzymała u mnie 30 tys zero stuków autko sprzedałem i znajomy dalej śmiga bez problemowo. Biorąc pod uwagę że wytrzymają te 30 tys albo więcej to i tak moim zdanie bardziej się opłaca zrobić regeneracje ale podkreślam w dobrej firmie ja polecam tą z Bytomia na ul. Zabrzańskiej 100 numer tel na pw mogę posłać. Dodam jeszcze że w escorcie wytrzymały 100tys km ale tam są mc persony więc trochę inna bajka. Tak z ciekawości będę śledził kiedy mój znajomy zrobi zawiechę wtedy bedzie wiadomo dokładnie ile wytrzymały na razie 35tys bez najmniejszego problemu a ja stawiam że jeszcze z 15 tys spokojnie jak nie więcej :decayed:

Opublikowano

A wie ktoś czy w okolicach Nowej Soli(woj.lubuskie) regenerują?

Opublikowano
  • Autor

hadson81, jak wiadomo mało kto bierze się za regenerację zawieszenia. Warto poszukać na google.pl,zumi.pl gdzies warsztatów które to reperują i wtedy pytać o dany warsztat.

Opublikowano

wal do bytomia w bytomiu są najwyższej klasy specjaliści na pewno zrobią ci to dobrze za innych nie ręcze

Opublikowano

Czy ktoś słyszał o regeneracji zawieszenia Audi w Podlaskim?

Opublikowano

Czy ktoś słyszał o regeneracji zawieszenia Audi w Podlaskim?

W białymstoku czytałem kiedyś, że są nieźli specjaliści tylko musisz poszukać na forach bo na 100% ktoś polecał. Nie wiem czy nie na forum passata lub racing forum

Opublikowano
  • Autor

Dzwoniłem dziś do nich ceny wychodzą tak

1szt wahacz = 100zł (cena samej regeneracji)

chodzi o dół ! demontaż 75zł

czyli 175zł od wahacza

Tak więc czy jest różnica

zregenerowany /= oryginał

jakościowo

zregenerowany = oryginał

cenowo..

Opublikowano

Dzwoniłem dziś do nich ceny wychodzą tak

1szt wahacz = 100zł (cena samej regeneracji)

chodzi o dół ! demontaż 75zł

czyli 175zł od wahacza

Tak więc czy jest różnica

zregenerowany /= oryginał

jakościowo

zregenerowany = oryginał

cenowo..

A z jakiej firmy to cennik?

Opublikowano
  • Autor

z tej twojserwis.com.pl, .Pablo. polecał jak i marionozzo

Opublikowano

z tej twojserwis.com.pl, .Pablo. polecał jak i marionozzo

Czyżby się podrożyli? Jak dziś nie zapomnę to i ja zadzwonię sie zapytam

Opublikowano
  • Autor

Dobra to daj znać ;)

Opublikowano

Kolego Chowix ja w swojej ex B5 też pokusiłem się o regeneracje wahaczy w sprawdzonej przez znajomych mechaników firmie mieszczącej się w Katowicach przy ulicy warszawskiej. Sam wiesz jakie są drogi w naszych okolicach a ja nie jeżdżę jak "niemiecki emeryt". Kompletnie zregenerowany przód wytrzymał u mnie 33 000 km bez najmniejszego szwanku, później sprzedałem niuńke znajomemu i on też zrobił jeszcze ponad 10 000 i pocisnął do żyda nadal bez problemu. Obecnie poszedł mi zawias w B6... przeczytałem całe 28 stron wątku

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_master_sport_opinie_i_test_online_wahaczy-t24247.0.html i doszedłem do wniosku że w tych samych pieniądzach co MasterSport mam regenerowane i nie muszę się martwić czy mi się rozsypią po 5000 km czy po 25000 km. To moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.

Wybór należy do Ciebie.

Dla zainteresowanych namiary na regeneracje:

WARSZTAT MECHANICZNY KRZYSZTOF KRUPIŃSKI ROK ZAŁOŻENIA 1948

ŚLĄSKIE, 40-008 KATOWICE, WARSZAWSKA 60

Naprawa przekładni kierowniczych, wahaczy gałek drążków układu kierowniczego wszelkich typów osobowych i ciężarowych.

OT: Chowix można zrobić po sąsiedzku jakiegoś spota na Klimoncie :mysli::drunk:

Opublikowano
  • Autor

Pytanie mam do Ciebie BEKACZU, jeżeli możesz. Znasz może ceny regeneracji wahaczy ? I co polecasz regenerację czy kupienie Masterów ?

Ja mam do wymiany 4 wahacze dół i stabilizatory. :( Góre mam z FEBI.

Co do spota to chętnie ale jak zrobie sobie zawieszonko :P