Adamv Opublikowano 15 Maja 2010 Opublikowano 15 Maja 2010 kupilem mieszkanie. ludzie, ktorzy mi je sprzedali, maja corke, ktora mieszka w niemczech. maja czas na wymeldowanie i wyjscie z mojego m do konca maja (tak jest w akcie notarialnym). ich dziecko przyjezdza tu 5 czerwca. czy istnieje sposob wymeldowania jej przez rodzicow lub czy moge to zrobic ja? dziewczyna ma 23 lata
Gość Trzeniu Opublikowano 15 Maja 2010 Opublikowano 15 Maja 2010 kupilem mieszkanie. ludzie, ktorzy mi je sprzedali, maja corke, ktora mieszka w niemczech. maja czas na wymeldowanie i wyjscie z mojego m do konca maja (tak jest w akcie notarialnym). ich dziecko przyjezdza tu 5 czerwca. czy istnieje sposob wymeldowania jej przez rodzicow lub czy moge to zrobic ja? dziewczyna ma 23 lata kupiłeś mieszkanie z lokatorem? brawo w umowie notarialnej zaznacza się że pieniądze idą dopiero wtedy jeśli wszyscy są wymeldowani........[br]Dopisany: 15 Maj 2010, 14:18_________________________________________________licz na ich dobrą wolę bo możesz mieć duuuuuży problem
truckmaniac Opublikowano 15 Maja 2010 Opublikowano 15 Maja 2010 O ile sie nie mylę, to jeśli córka właścicieli nie posiada prawa własności do tego lokalu i jeżeli nie toczy się żadne postępowanie w sprawie tegoż prawa, to właściciel (w tym przypadku sprzedający) powinien ja bez problemu wymeldować.
Gość Trzeniu Opublikowano 15 Maja 2010 Opublikowano 15 Maja 2010 Artur , ja znam przypadek gdzie właściciel zameldował osobę wynajmującą mieszkanie ( było jej to potrzebne by podjąć pracę w miejscu zamieszkania) i sprawa trafiła do sądu , nie wiem jak się skończyło ale pamiętam że osoba ta chciała lokalu zastępczego żeby się wymeldować
Cristoforo Opublikowano 15 Maja 2010 Opublikowano 15 Maja 2010 jak fajna córka lokatorów to ją zostaw na gosposie
Adamv Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Opublikowano 15 Maja 2010 w kupnie posredniczyla firma, myslalem, ze oni dbaja o takie rzeczy. w akcie notarialnym jest zapis, ze musza sie wymeldowac i wyprowadzic do konca maja. narazie jest tam cala rodzinka. 31 jedziemy wszystko zalatwiac, ale nie bedzie przy tym corki.
Gość Trzeniu Opublikowano 15 Maja 2010 Opublikowano 15 Maja 2010 w kupnie posredniczyla firma, myslalem, ze oni dbaja o takie rzeczy. w akcie notarialnym jest zapis, ze musza sie wymeldowac i wyprowadzic do konca maja. narazie jest tam cala rodzinka. 31 jedziemy wszystko zalatwiac, ale nie bedzie przy tym corki. w takim razie wprowadz zmiany do aktu notarialnego. Wszyscy wymeldowani , dopiero kasa
A-rek Opublikowano 15 Maja 2010 Opublikowano 15 Maja 2010 właściciel (w tym przypadku sprzedający) powinien ja bez problemu wymeldować. nie ma takiej mozliwosci nikt nie moze nikogo wymeldowac. musisz czekac az ich corka sama sie wymelduje ps: niedawno bylem w podobnej sytuacji tyle, za ja spzedalem mieszkanie, otrzymalem pieniadze i nadal bylem w nim zameldowany gdybym byl swinia moglbym na tym fajnie zarobic
Adamv Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Opublikowano 15 Maja 2010 kase juz dalem. kupilem te mieszkanie w marcu, ale dogadalismy sie, ze maja czas do konca maja, jest to w akcie
Dev Opublikowano 15 Maja 2010 Opublikowano 15 Maja 2010 właściciel (w tym przypadku sprzedający) powinien ja bez problemu wymeldować. nie ma takiej mozliwosci nikt nie moze nikogo wymeldowac. musisz czekac az ich corka sama sie wymelduje ps: niedawno bylem w podobnej sytuacji tyle, za ja spzedalem mieszkanie, otrzymalem pieniadze i nadal bylem w nim zameldowany gdybym byl swinia moglbym na tym fajnie zarobic ale jestes fantasta :polew: jak sprzedałeś chate i sie nie wymeldowałeś to zrobi to za Ciebie urząd kupujący ma akt i na podstawie niego dostajesz kopa w d... i wylatujesz z chaty i bądz pewny że na tym nie zarobisz marnej złotówki, narobisz sobie tylko wstydu kilka miesięcy temu Kolega kupił mieszkanie a babsko miało problem z pójściem do urzędu aby sie wymeldowac, Koleś poszedł do Urzędu Miasta a pani miłym głosem oświadczyła że nie ma sie czym martwic sprawa zostanie szybko załatwiona, co tez sie stało
Adamv Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Opublikowano 16 Maja 2010 poszukalem troche na forach. jest tak jak mowisz. idziesz do urzedu i jesli dana osoba nie mieszka w tym mieszkaniu, to jest wszczynane posepowanie administracyjne, poprostu pytaja sie sasiadow, czy dana osoba tam mieszka, jesli nie, zostaje wymeldowana i moze byc ukarana za niedopelnienie obowiazkow meldunkowych. to w takim skrocie. dzieki wszystkim za pomoc
talib1990 Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 dokladnie, mojego sasiada alkoholika rodzina stara sie wymeldowac z mieszkania, placi juz powoli zadluzenie za media wszelkiego rodzaju poniewaz po latach chca wrocic na " stare smieci " i jest przepis ze osoba jesli nie jest widziana w miejscu zamiesznania pol roku to jest automatycznie wszczynane postepowanie o porzucenie miejsca zamieszkania.
tomash77 Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 Jak ładna ta dziewczyna to bym ją zostawił :>
A-rek Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 ale jestes fantasta jak sprzedałeś chate i sie nie wymeldowałeś to zrobi to za Ciebie urząd kupujący ma akt i na podstawie niego dostajesz kopa w d... i wylatujesz z chaty chyba cos ci sie pomylilo to co ty opisujesz jest wtedy gdy..... (opisano w paru postach wyzej). jesli jestem w mieszkaniu zameldowany i w nim mieszkam nikt nie ma prawa mnie z niego wymeldowac nawet jak mieszkanie zostalo sprzedane :gwizdanie: nie kupuje sie mieszkania z zameldowanymi osobami :!: idac twoim tokiem myslenia wytlumacz mi to: jestem wlascicielem kamienicy z 5 mieszkaniami i w kazdym mieszkaja ludzie i sa tam zameldowani. ja sprzedaje tobie ta kamienice i tak poprostu urzad "kopie w dupe" wszystkich zamieszkalych w mieszkaniach w tej kamienicy :?:
Dev Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 własciciel kamienicy to nie to samo co właściciel mieszkania tutaj róznica jest zasadnicza, poniewaz mówisz tutaj o prawie własnosci i umowie najmu i tym samym zasady sprzedazy wygladaja inaczej
Rekomendowane odpowiedzi