RALF76 Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 Witam Od niedawna używam navi rnse (oryginał), i dzisiaj zauważyłem że po 2 godzinach stania na dworzu w deszczu (wilgoci) po włączeniu radia wyświetlacz przez minutę świecił na biało a nie kolorowo jak zwykle. Czy spotkał się ktoś z czymś takim i jaki może być powód? Czyżby warunki atmosferyczne? nie chce myśleć co będzie w zime? Z góry dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 jest tak caly czas czy tylko jednorazowo moze wyswietlacz pada albo cos nie laczy daj fotke
RALF76 Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Opublikowano 24 Maja 2010 jest tak caly czas czy tylko jednorazowo moze wyswietlacz pada albo cos nie laczy daj fotke Przez minutę widać było białe tło i szare napisy i takie jakby zakłócenia (poziome paski) potem zaczął wyświetlać kolorowo. Postaram się zrobić fotkę jak się powtórzy. Pozdr[br]Dopisany: 16 Maj 2010, 18:56_________________________________________________ Załączam fotkę z problemem - jak widać na biało wyświetla, po dotknięciu z lewej strony na dole wyświetlacza problem znika, co się dzieje??? Pozdrawiam[br]Dopisany: 17 Maj 2010, 14:25_________________________________________________Zauważyłem, że jak pukne w wyświetlacz też dobrze zaczyna wyświetlać - nie wiem co się dzieje. Pzodr
rysiuu Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Być może to kwestia lutów. Daj to obczaić elektronikowi.
RALF76 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Opublikowano 5 Marca 2011 Witam Rozpoczynam mój wątek ponownie jak widzicie prawie rok temu miałem kłopot z wyświetlaczem i sam ustąpił, aktualnie problem powrócił, wyświetla na biało. Możecie polecić z W-wy lub okolic kogoś kto się na tym zna i pomoże w problemie? Dodam info że jak otworze panel i ścisne obudowe to wyświetla normalnie a jak puszcze znów na biało - troche mnie to irytuje może to jakaś małostka ale nie wiem nawet jak zdjąć ten panel bo po kilkudziesięciu sekundach sam się zamyka. Pozdrawiam
rysiuu Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 Pomimo upływu czasu, moja wypowiedź nie straciła na aktualności.
airbob Opublikowano 8 Marca 2011 Opublikowano 8 Marca 2011 Prawdopodobnie zimne luty albo złącza. Im szybciej się tym zajmiesz tym większe szanse na naprawienie, "nowy" wyświetlacz trochę kosztuje i ciężko trafić w dobrym stanie.
addassko Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 wg mnie problem moze lezec po stronie zasilania lub zimne luty
addassko Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 a tak na marginesie sama tasme spokojnei moze wymienic w razie czego... ja bym sprawdzil tasme
RALF76 Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Opublikowano 29 Marca 2011 Problem rozwiązany - elektronik zabrał się za navi i już wyświetla prawidłowo. Nie był to problem wyświetlacza ale nie chciał powiedzieć co było przyczyną Aktualnie wszystko
Rekomendowane odpowiedzi