Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Nexen n3000 vs Nankang ns2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co polecacie lepiej Nexen n3000 czy nankang ns2?

rozmiar 225/40/18 niech sie wypowiedzą osoby które miale odczynienia z tymi oponami :wink4:

a mocze cos innego w tym przedziale cenowym? :)

z góry dziękuje

pozdrawiam

milego dnia :cool1:

Opublikowano

jeździłem troszkę na Nexenach i nie mogę złego słowa powiedzieć, trzymała tak samo na suchym jak i na mokrym, nie wiem tylko jak wygląda sprawa z żywotnością/ścieralnością oponek bo zbyt krótko je użytkowałem.

Opublikowano

chcesz sie zabic to polecam nakang !!, mnawet gdzies je mam tylko ze 17 to ci opchne

Opublikowano

Mam Nexeny - właśnie drugi sezon je ujeżdżam. W sumie zrobione pewnie ok. 20 tyś. i jak na razie wsio :good:

Opublikowano

nexeny n3000 na 17",ns2 na 18" i teraz na 19" o zadnym z tych modeli zlego slowa nie moge powiedziec....na mokrym jak i suchym spisuja sie wysmienicie,nie scieraja sie szybko i tu tez dalbym duzy plus

Opublikowano

Oba modele mają swoich zwolenników i przeciwników, więc nie dowiesz się optymalnej oceny dopóki sam się nie przekonasz. Każdy ma inny styl jeżdżenia, dla jednego głośne opony u drugiego będą cichuteńkie :wink4:

Są gusta i guściki - obie opony są krytykowane w opiniach użytkowników za słabe trzymanie na mokrej nawierzchni, które jest konsekwencją użycia przez producentów twardszych i gorszej jakości składników do produkcji opony.

Ponadto Nexen jest uważany za oponę głośną (jak zresztą większość "jodełek").

Jeśli chodzi o podobną półkę cenową, to niedawno wypuszczono Nexen'a N8000 i N9000 - inne wzory, inne mieszanki, więc powinny lepiej się sprawować - cena podobna.

Dodatkowo masz np oponę Achilles ATR SPORT - zbiera też nie najgorsze opinie od użytkowników - nawet chyba kolega Garmin je zakładał u siebie i chwalił.

Spece oponiarscy (forumowi) polecają również Matador MP46 - grupa Conti, ten sam praktycznie bieżnik - cena ok 350pln/szt oraz Barum Bravuris 2 - cena podobna.

Ja dla siebie również szukałem Maxxis MA-Z1 Victra - poszukaj sobie testu na necie - w 2006r. lała równo na torze TOYO T1R - firma praktycznie znana jedynie z produkcji opon rowerowych i motocyklowych, u nas nie znana, ale ten model opony wyszedł im ponoć bardzo dobrze :good:

Ogólnie to nie wiem, czy nie opłaca Ci się dołożyć po te 50pln/szt i kupić solidną i sprawdzoną KUMHO KU31 :hi:

Esej straszny, ale akurat jestem w podobnej sytuacji, więc miałem możliwość się rozciągnąć.

Z dwojga złego, które podałeś wziął bym Nankang'a :wink4:

Opublikowano

ja mam Nexeny n3000, i dają radę i na mokrym, i na suchym :good: