Skocz do zawartości
IGNOROWANY

regulacja zasiegu swiatel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy regulacja zasiegu swiatel byla na wyposarzeniu w standardzie w A4 B5? Chodzi mi o auto z 96 roku.

Do tej pory wszystkie B5 jakie ogladalem mialy ten mechanizm i myslalem, ze to standard, dopoki nie zobaczylem tego

audidechavp0.th.jpg

Zblizenie

audidecha2am4.th.jpg

Dla mnie wygladaja na zwykle swiatla

audiprzodcx9.th.jpg

Auto jest ze szwajcarii, jesli to robi jakas roznice.

Opublikowano

z tego co widaćto regulację masz tylko pod maską przy lampach. co kraj to obyczaj ;)

Opublikowano

Rozumiem, ze wychodzily takie wersje.

Dokladnie chodzi mi o to, czy nie byl walniety, a ze komus sie nie chcialo montowac mechanizmu przy swiatlach, to wyjal tez regulacje z kabiny.

Na zalaczonej fotografii widac, ze przy zaslepce na miejscu regulacji swiatel bylo cos grzebane.

Opublikowano

W A4 z 2000 roku po II lifcie na lampach mam dwie regulacje ręczne - takie białe pokrętła.Czy orientuje się ktoś czy te światła ustawia się zarówno w poziomie jak i w pionie ,a jeśli tak to którym pokrętłem ?? Pytam bo nie mogę pożądnie ustawić świateł ,a konkretnie świecą mi na krzyż (linie światła przecinają się) -lewe na prawo,prawe na lewo.A lewe długie to już koszmar świeci na prawo i oświetla ptaki na wysokich gałęziach.Proszę o jakąś radę co do ustawienie ręcznego.

Opublikowano

YATES w lampach jest regulacja w dwóch płaszczyznach, ale samemu na oko nie ustawisz, najlepiej jedź na stację diagnostyki ustawienie to koszt kilkunastu PLN-ów.

Opublikowano

były wersje bez regulacji zasiegu świateł, u mnie tez nie było, auto przyjechało z austrii, ale zmieniłem lampy i dołożyłem regulacje i teraz nawet przeciwmgielne są