alpin Opublikowano 22 Lipca 2007 Opublikowano 22 Lipca 2007 Mam pytanie kupiłem sprowadzone audi A4 B6 od handlarza w polsce oczywiscie umowe mam spisaną z niemcem włascicielem pojazdu ale wszystkie dokumenty (fahrzeugbrief,zulassungsbescheinigung) są wystawione na tego handlarza, czy w urzędzie celnym i wydziale komunikacji nie będę miał z tego tytułu kłopotów?
grabalaba Opublikowano 22 Lipca 2007 Opublikowano 22 Lipca 2007 Coś mi sie wydaje, że umowa powinna być zawarta z ostatnim właścicielem z fahrzeugbrief. Według tego co napisałeś, na umowie powinno być nazwisko "Pana handlarza"
Barti261 Opublikowano 23 Lipca 2007 Opublikowano 23 Lipca 2007 Coś mi sie wydaje, że umowa powinna być zawarta z ostatnim właścicielem z fahrzeugbrief. Według tego co napisałeś, na umowie powinno być nazwisko "Pana handlarza" Źle Ci się wydaje. Umowa nie musi być zawarta z ostatnim właścicielem z fahrzeugbrief.
alpin Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Opublikowano 23 Lipca 2007 Sprawa się wyjaśniła byłem w urzędzie celnym powiedzieli że mam napisać oświadczenie że upoważniłem tego (pana handlarza) do przyprowadzenia auta i to wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi