pet3r Opublikowano 23 Lipca 2007 Opublikowano 23 Lipca 2007 witam, wlasnie dowiedzialem sie, ze zostalem przyjety na Politechnike !!! szczerze mowiac, dawno stracilem nadzieje bo wyniki matury mam strasznie slabe - matematyka rozszerzona na 22%, fizyka podstawowa 28% (za to angielski rozszerzony dobrze mi poszedl, polski tez niezle) i do Wroclawia sie nie dostalem. przyszla niezla zalamka, bo ludzie puszczali plotki, ze z amnestia nigdzie nie przyjmuja. dostalem sie za to do Lodzi na wydzial Mechaniczny, kierunek Mechanika i budowa maszyn, do Poznania na Wydział Budowy Maszyn i Zarządzania na kierunki: Mechanika i budowa maszyn, Zarządzanie i Inżynieria Produkcji i Inżynieria Materiałowa. teraz musze wybrac miasto (jestem bardziej ku Poznaniowi), kierunek i znalezc mieszkanie. nawiasem mowiac, nie ma ktos z Was mieszkania w Poznaniu pod wynajem?? tak wlasciwie to chyba nie powinienem sie jeszcze cieszyc koledze wyslali info z PWr, ze sie dostal ale nie chcieli przyjac papierow... za to w Lodzi sa juz moje papierki i tam dostane raczej na pewno. musialem podzielic sie z Wami ta informacja, tak wlasciwie nikt jeszcze tego nie wie, jestescie pierwsi (co prawda wyslalem smsa mojej dziewczynie ale spi...)
Gość Murzyn Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Gratki, albo jak wolisz wspolczujemy 5 lat meczarni Rowniez polecam Ci Poznan
Iverson Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Graty Pet3r!! No to będziemy mieli nowego inżyniera, może AUDI Cię zechce!! hyhyhyhy
Gość Goodspit Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 No to gratki kolego :oklaski: Ja również skończyłem wydział Mechaniczny ale i tak w zawodzie nie pracuje
Gość MorgothV8 Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Gratulacje, czeka Cię 5 lat katorgi, ale generalnie i tak lepiej niż w robocie.....
Yelo Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Gratki Pet3r! Witam w gronie studenckim Trzeba to będzie jakoś
Tony Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 A mnie kuźwa na UAM dzienne nie przyjęli ;( (stosunki międzynarodowe - najbardziej chyba oblegany kierunek) Ale i tak wolę iść na zaoczne, więc nie ma tragedii. No może poza tym, że wyniki dopiero we wrześniu pet3r - gratuluję, matura faktycznie nie za ciekawie Moja matura do udanych też nie należy: polski - 59%, niemiecki - 62%, geografia - podst. 51, rozsz. 43, WOS - podst. 61, rozsz. 54, ale myślę, że zaocznie na UAM wystarczy :th: Powiedz mi jeszcze taką rzecz (z ciekawości pytam) - z tego co wiem amnestia obejmie tylko wtedy, gdy nie zdasz z jednego przedmiotu. Ty masz dwa przedmioty poniżej progu (30%). O co kaman?
Yelo Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Rozszerzony nie wpływa na zdanie/niezdanie matury przecież...
Tony Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Rozszerzony nie wpływa na zdanie/niezdanie matury przecież... Fakt, coś takiego było Nie tyle rozszerzony co dodatkowy
pet3r Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Opublikowano 24 Lipca 2007 wlasnie, matematyka byla u mnie jako dodatkowa wiec nie musialem jej zdac co do wyboru studia/praca - tutaj mam ciezko... moge isc do pracy juz teraz (stac przy obrabiarce), dostawac 1000-1600 zl na reke i miec oplacone studia zaoczne przez firme, w ktorej bym pracowal. po 5 latach mialbym wyksztalcenie, premie z firmy (3k $), awans, spory staz pracy i bylbym blizej wymarzonego S4 za to nie mialbym zycia towarzyskiego i siedzialbym caly czas w tym samym Kaliszu bo z firma musialbym zwiazac sie na kolejne 3 lata... rodzice wola poslac mnie na dzienne, ja tez jestem bardziej za dziennymi ale zastanawiam sie troche nad ta druga opcja...
rex Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 pet3r, szczere graty. Brać studencka A4-Klubu pragnie Cię powitać i życzyć Ci wszystkiego najlepszego na nowej drodze edukacji
Diego Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 pet3r nie masz sie nad czym zastanawiac, studia dzienne to bardzo fajna sprawa Poszerzają horyzonty, wyrabiaja ciekawe znajomosci, i tak dalej. Warto, naprawde.
wit.s Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Kto, tam pisze, że studia to lata męczarni???!!! To co Wy na tych studiach robicie/robiliście???!!! No, nie mówcie, że wyłącznie nauka Stary! Gratulacje! Zaczyna sie potencjalnie najbardziej kolorowy okres w Twoim życiu, więc jak tylko masz możliwość, to ... dzienne Chyba, że jesteś uporządkowanym, statecznym, z lekko przerośniętymi ambicjami statecznym i lekko drętwym kolesiem, który marzy aby jako kolejne (po S-ce) auto kupić Skodę Octavie kombi (bo praktyczna) z silnikiem 1,4 (bo ekonomiczna). Wtedy zdecydowanie opcja - zaoczne* * wybór opcji zaocznych nie wyklucza również inna od zaproponowanej, motywacja
adamFox Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 ucz się ucz bo nauka to potegi klucz :bicz3: :bicz3: :bicz3: :bicz3:
Gość MorgothV8 Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Męczarnie to sesje Ogólnie jest(było) fajanie (lepiej niż w robocie) Ale na samochód na studiach ciężko zarobić ...
Yelo Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Ja mogę powiedzieć, że się da zarobić na samochód na studiach... :gwizdanie: I znam sporo osób, które mogą to potwierdzić...
Gość MorgothV8 Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Ale ciężej Poza tym praca i studia jednocześnie są męczące.... Oszywiście są jeszcze korki, pisanie projektów itp....
Rekomendowane odpowiedzi