Skocz do zawartości
IGNOROWANY

prawie popłakałem się z radości!! :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

wlasnie dowiedzialem sie, ze zostalem przyjety na Politechnike !!! szczerze mowiac, dawno stracilem nadzieje bo wyniki matury mam strasznie slabe - matematyka rozszerzona na 22%, fizyka podstawowa 28% (za to angielski rozszerzony dobrze mi poszedl, polski tez niezle) i do Wroclawia sie nie dostalem. przyszla niezla zalamka, bo ludzie puszczali plotki, ze z amnestia nigdzie nie przyjmuja. dostalem sie za to do Lodzi na wydzial Mechaniczny, kierunek Mechanika i budowa maszyn, do Poznania na Wydział Budowy Maszyn i Zarządzania na kierunki: Mechanika i budowa maszyn, Zarządzanie i Inżynieria Produkcji i Inżynieria Materiałowa.

teraz musze wybrac miasto (jestem bardziej ku Poznaniowi), kierunek i znalezc mieszkanie.

nawiasem mowiac, nie ma ktos z Was mieszkania w Poznaniu pod wynajem??

tak wlasciwie to chyba nie powinienem sie jeszcze cieszyc :mysli: koledze wyslali info z PWr, ze sie dostal ale nie chcieli przyjac papierow... za to w Lodzi sa juz moje papierki i tam dostane raczej na pewno.

musialem podzielic sie z Wami ta informacja, tak wlasciwie nikt jeszcze tego nie wie, jestescie pierwsi (co prawda wyslalem smsa mojej dziewczynie ale spi...) :D

Opublikowano

Gratki, albo jak wolisz wspolczujemy :decayed: 5 lat meczarni :polew:

Rowniez polecam Ci Poznan

Opublikowano

tylko pogratulowac.

Opublikowano

Graty Pet3r!! No to będziemy mieli nowego inżyniera, może AUDI Cię zechce!! hyhyhyhy :dance:

Gość Goodspit
Opublikowano

No to gratki kolego :oklaski: Ja również skończyłem wydział Mechaniczny ale i tak w zawodzie nie pracuje ;)

Opublikowano

Gratulacje :afro::a4fan::drunk:

Gość MorgothV8
Opublikowano

Gratulacje, czeka Cię 5 lat katorgi, ale generalnie i tak lepiej niż w robocie.....

Opublikowano

Gratki Pet3r! Witam w gronie studenckim :naughty:

Trzeba to będzie jakoś :drunk::decayed:

Opublikowano

A mnie kuźwa na UAM dzienne nie przyjęli ;( (stosunki międzynarodowe - najbardziej chyba oblegany kierunek)

Ale i tak wolę iść na zaoczne, więc nie ma tragedii. No może poza tym, że wyniki dopiero we wrześniu :decayed:

pet3r - gratuluję, matura faktycznie nie za ciekawie :przebiegly:

Moja matura do udanych też nie należy: polski - 59%, niemiecki - 62%, geografia - podst. 51, rozsz. 43, WOS - podst. 61, rozsz. 54, ale myślę, że zaocznie na UAM wystarczy :th:

Powiedz mi jeszcze taką rzecz (z ciekawości pytam) - z tego co wiem amnestia obejmie tylko wtedy, gdy nie zdasz z jednego przedmiotu. Ty masz dwa przedmioty poniżej progu (30%). O co kaman? :)

Opublikowano

Rozszerzony nie wpływa na zdanie/niezdanie matury przecież...

Opublikowano

Studia to strata czasu :tongue4:

Opublikowano

Rozszerzony nie wpływa na zdanie/niezdanie matury przecież...

Fakt, coś takiego było :) Nie tyle rozszerzony co dodatkowy :P

Opublikowano

wlasnie, matematyka byla u mnie jako dodatkowa wiec nie musialem jej zdac :)

co do wyboru studia/praca - tutaj mam ciezko... moge isc do pracy juz teraz (stac przy obrabiarce), dostawac 1000-1600 zl na reke i miec oplacone studia zaoczne przez firme, w ktorej bym pracowal. po 5 latach mialbym wyksztalcenie, premie z firmy (3k $), awans, spory staz pracy i bylbym blizej wymarzonego S4 ;) za to nie mialbym zycia towarzyskiego i siedzialbym caly czas w tym samym Kaliszu bo z firma musialbym zwiazac sie na kolejne 3 lata... rodzice wola poslac mnie na dzienne, ja tez jestem bardziej za dziennymi ale zastanawiam sie troche nad ta druga opcja...

Opublikowano

pet3r, szczere graty.

Brać studencka A4-Klubu pragnie Cię powitać i życzyć Ci wszystkiego najlepszego na nowej drodze edukacji :decayed:

Opublikowano

pet3r nie masz sie nad czym zastanawiac, studia dzienne to bardzo fajna sprawa :) Poszerzają horyzonty, wyrabiaja ciekawe znajomosci, i tak dalej. Warto, naprawde. :evil::drunk:

Opublikowano

Kto, tam pisze, że studia to lata męczarni???!!! :shocked:

To co Wy na tych studiach robicie/robiliście???!!!

No, nie mówcie, że wyłącznie nauka :slina::blink::shocked:

Stary! Gratulacje! Zaczyna sie potencjalnie najbardziej kolorowy okres w Twoim życiu, więc jak tylko masz możliwość, to ... dzienne :thumbup::dance::drunk:

Chyba, że jesteś uporządkowanym, statecznym, z lekko przerośniętymi ambicjami statecznym i lekko drętwym kolesiem, który marzy aby jako kolejne (po S-ce) auto kupić Skodę Octavie kombi (bo praktyczna) z silnikiem 1,4 (bo ekonomiczna). Wtedy zdecydowanie opcja - zaoczne* :D

* wybór opcji zaocznych nie wyklucza również inna od zaproponowanej, motywacja :tongue4:

Opublikowano

ucz się ucz bo nauka to potegi klucz :bicz3: :bicz3: :bicz3: :bicz3:

Gość MorgothV8
Opublikowano

Męczarnie to sesje

Ogólnie jest(było) fajanie (lepiej niż w robocie)

Ale na samochód na studiach ciężko zarobić ...

Opublikowano

Ja mogę powiedzieć, że się da zarobić na samochód na studiach... :gwizdanie: I znam sporo osób, które mogą to potwierdzić...

Gość MorgothV8
Opublikowano

Ale ciężej :kwasny:

Poza tym praca i studia jednocześnie są męczące....

Oszywiście są jeszcze korki, pisanie projektów itp....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...